Lunia in Oldeberkoop

Oldeberkoop dus. Oldeberkoop?! Nou moet ik eerlijk bekennen, ik had nog nooit van dit dorpje gehoord. Maar na er een heerlijk relaxt weekendje te hebben beleefd, in Hotel Lunia, staat Oldeberkoop bij mij op de kaart. En wie weet bij jou ook wel, na het zien en lezen van deze blog?

Hoi Bonnie. Nu ik behoorlijk wat blogs van je gezien hebt lijkt het of ik je al ken! Maar dat is natuurlijk niet zo. Mijn naam is Kim en ik ben eigenaresse van Hotel Restaurant Lunia in Oldeberkoop. Mag ik je uitnodigen voor een heerlijk weekendje weg in ons prachtige monument? Je mag dan komen genieten van een relaxt Winterarrangement.

Een weekendje relaxen in Friesland? Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen, en ik neem Ilja gezellig mee.

Lunia in Oldeberkoop

Op naar Hotel Lunia in Oldeberkoop

Oldeberkoop ligt in Zuid-Oost Friesland en is vanaf Haarlem ongeveer 1,5 uur rijden. Een ritje van niks dus, alleen Ilja en ik hebben de pech dat het sneeuwt. En je weet het, zodra er 1 sneeuwvlokje in ons kikkerlandje neerdwarrelt, raakt heel Nederland in paniek en de wegen verstopt. Uiteindelijk komen we na 3 uur “rijden” bij Hotel Lunia aan waar gelukkig een heerlijk diner op ons staat te wachten.

Laat het grote relaxen maar beginnen!

Hotel Lunia in Oldeberkoop staat bekend om z’n gastronomie en persoonlijke gastvrijheid. Niet voor niets kent dit hotel een grote schare aan vaste gasten uit heel Nederland, die er minimaal 1 keer per jaar terugkomen. Als Ilja en ik plaatsnemen aan onze tafel zien we dat verschillende hotelgasten al heel bekend zijn met het personeel, leuk om te zien! Ook wij voelen ons meteen thuis. Dat komt vast mede door de gezellige huiskamersfeer die er hangt. Overal waar we kijken zien we verzamelingen met antieke spulletjes. Zoals hier, de rij met koffiemolens.

Interieur Hotel Lunia

Het brengt ons op het idee om de volgende dag zeker even naar een rommel- of antiekmarkt te gaan, die zijn er in Friesland natuurlijk genoeg.

3, 4 of 5 gangen menu?

Wij hebben honger als een paard! En alles op de kaart belooft enorm smakelijk te zijn. Ilja en ik kiezen uiteindelijk voor een 4-gangen diner. Maar al na het eerste gerecht hebben we er spijt van. Waarom hebben we niet gekozen voor het 5-gangen diner?! Alles smaakt fantastisch! Van de aardperensoep tot de hertenkroketjes en van het malse buikspek tot het dessert met verschillende (huisgemaakte!) ijs- en moussesoorten. Ook vegetariërs kunnen bij Lunia trouwens met een gerust hart dineren, elke gang kent een vegetarische variant. Gerechten worden door de jonge, creatieve chefkok zoveel mogelijk gemaakt met streekproducten.

Na het eten kijken we nog een Netflix serietje in Lunia’s filmzaal en dan is het tijd voor een fantastische nacht slapen in onze gezellige kamer.

Op verkenningstocht door Oldeberkoop

Oldeberkoop is klein en dat is wel zo fijn. We kunnen de auto laten staan en het dorpje met gemak wandelend verkennen. Er is 1 bakker, 1 slager, 1 supermarkt en 1 winkel-van-sinkel.

Kerkje Oldeberkoop

Er is ook 1 kerkje in Oldeberkoop, een plaatje om te zien.

antiekwinkel Oldeberkoop

In de plaatselijke antiekwinkel is het ook lekker struinen. Ik ben weg van dit schilderij van het hondje, vanwege de lijst, de kleuren en de precisie. Maar om nou zomaar even 350 euro neer te leggen…

Nou ja zeg!! Zo hoor je nooit van Oldeberkoop… en terwijl ik deze blog schrijf hoor ik op de radio dat Koe Hermien in een koeienrusthuis zit in… Oldeberkoop!!! Maar dat terzijde 😉

Wandelen met Karst

Om ook de natuur en omgeving van Oldeberkoop te ervaren heeft Kim voor ons een wandeling georganiseerd met Karst.

Karst in Oldeberkoop

Karst is niet de eerste de beste, hij is columnist, cabaretier, muzikant en Oldeberkoop-kenner. De wandeling leidt ons door de bossen en weilanden die grenzen aan Oldeberkoop en ondertussen vertelt Karst vol passie over de geschiedenis, cultuur en natuur.

wandelen in Oldeberkoop

Wij genieten met hem mee, schieten mooie plaatjes en zijn compleet verrast als er halverwege de tocht een door Lunia verzorgde picknick klaarstaat en Karst zijn gitaar tevoorschijn haalt.

wandelen in Oldeberkoop

De dag loopt ten einde en na nog een borreltje bij de bar en wat gezellige gesprekken met andere gasten genieten Ilja en ik nog een keer van de kookkunsten van de chefkok (dit keer kiezen we voor de vegetarische 4-gangen variant). De volgende ochtend doen we een Fins sauna rondje en rijden we aan het einde van de ochtend terug naar huis – dit keer wel in 1,5 uur.

Kijk, dit is mijn Oldeberkoop vlog. Mooie manier om in het “echt” te zien hoe het er is. Vooral ook leuk om Karst te horen zingen, dat doet hij echt goed:

Wil jij ook heerlijk relaxen in Hotel Restaurant Lunia in Oldeberkoop?

Ik kan het je echt aanraden. Je kunt je weekendje weg ook bijvoorbeeld combineren met een dagje Leeuwarden of een roadtripje langs de streekwinkels en verschillende rommelmarkten.

Bezoek voor meer informatie de website van Hotel Restaurant Lunia in Oldeberkoop.

wandelen in Oldeberkoop