Terracotta potjes. Ze zijn kaal al leuk, maar met een dierenprintje nog veel leuker! Tijdens het opruimen kom ik er een paar tegen die ideaal zijn voor de stekjes die nodig verpot moeten worden. Ik ga de potjes pimpen met dierenprints. Deze DIY is echt supersimpel en het resultaat is  enorm leuk. Al zeg ik het zelf ;). Wil jij ook terracotta potjes opleuken? Lees dan snel verder.

Benodigdheden terracotta potjes

Acrylstiften

Zoals ik al zei is deze DIY supersimpel. Met een terracotta potje en wat verf kom je al een heel eind. Ik gebruik ook acrylstiften van het merk Posca. Ik ben al jaren fan van deze stiften. Je kunt er mee tekenen op glas, hout, steen, keramiek en nog veel meer. Je kunt ze hier kopen. De Poscas zijn best aan de prijs, maar je hebt gelukkig ook goedkopere van andere merken. De Action verkoopt ze bijvoorbeeld ook.

Voor deze DIY zijn ze vooral fijn als je niet een hele vaste hand hebt. Heb je dit wel? Dan lukt het prima met een penseel en wat verf.

 

Dit heb je nodig:

  • Terracotta potjes
  • Acrylverf en kwasten
  • Evt. acrylstiften
  • Vernis
Verf mengen
Terracotta potjes schilderen
Terracotta potjes schilderen

Stap 1: De basis

Omdat ik potjes met een dierenprint maak wil ik als onderlaag een lichtere kleur op het potje. Om de juiste kleur te krijgen meng ik een heel klein beetje rood, geel en blauw met veel witte verf. De eerste laag verf was heel streperig en oneven. Het poreuze materiaal van de terrapotjes neemt veel verf op. Na 3 lagen was ik tevreden maar misschien vind jij 2 of 4 lagen beter. Het is aan jou. Gelukkig droogt de verf snel en kan ik al snel door met de printjes. Ik wacht ongeveer 15 minuten voordat ik begin aan de volgende laag verf

Stap 2: Print kiezen

Je kunt natuurlijk van alles op je potje maken. Op Pinterest is heel veel inspiratie te vinden. Ik kies dus voor een zebra- en panterprint. Onderaan dit artikel heb ik nog een paar andere voorbeelden geplaatst.

Stap 3:

Een panterprint tekenen leek met nog best lastig. Maar niet is minder waar. Met bruin teken je willekeurige vlekjes. Vervolgens maak je aan de zijkant van je bruine vlekje een zwart vlekje. En klaar is Kees! Mocht je een zebraprint lastig vinden, kijk dan even naar mijn voorbeeld. Het is eigenlijk niet meer dan wat lijnen tekenen en inkleuren.

Panterprint tekenen
Terra potjes vernissen

Stap 4: Vernissen

Om jouw creatie te beschermen kun je als laatste stap een laag vernis aanbrengen. Stel dat je dit niet doet, dan moet je wel voorzichtig zijn met je creatie. De verf is namelijk best kwetsbaar. Bij mij zat er zelfs al een kras op voordat ik ze kon vernissen, maar dat kan ook komen door mijn onhandigheid. Ik gebruik een glans vernis uit een spuitbus. Je kunt ook kiezen voor matte vernis.

Diy van pinterest
Diy van pinterest
Diy van pinterest

Inspiratie

Deze geverfde potjes kwam ik ook nog tegen tijdens mijn zoektocht op Pinterest. Ik heb wel uren gezocht, er zijn zoveel leuke variaties te vinden. En nu mijn dierenprintjes klaar zijn kan ik niet wachten om andere terracottapotjes te beschilderen. Mijn volgende wordt denk ik de groene met de witte bladeren. Welke zou jij kiezen?