Tijdens mijn inmiddels wel bijna wekelijkse rondje door de Action, zie ik geweldige mandjes staan. De kleine voor 2,98 euro en de grote voor 3,98 euro. Welke zal ik nemen? Pff, ik neem ze beiden. En van de grootste ga ik een hele leuke plantenhanger maken. Hoe ik dat aanpak? Dat vertel ik je hieronder en geloof me, het is een fluitje van een cent!

“Mam, wat ga je nu weer knutselen en waarom heb je wéér een nieuwe plant gekocht.”

Het is de pubert, die het helemaal niet eens is met de transformatie van onze woning in een jungle. Maar het omgaan met planten lijkt me hartstikke goed af te gaan en ik heb er echt veel lol in. Bovendien, planten zijn gezond en zuiveren de lucht. En knutselen werk ontspannend.

monstera plantmonstera plant

Easy peasy, zelf een plantenhanger maken

Bij de Action haal ik gelijk een bolletje sisal touw (0,69 cent) en een zakje houten kralen (0,79 cent). Met deze materialen moet ik toch wel zelf een leuke plantenhanger kunnen maken? Ik heb al een hoekje in de woonkamer uitgezocht waar ik hem ga hangen.

zelf een plantenhanger maken

Op gevoel knip ik 9 draadjes van het bolletje sisal die ik verdeel in 3-en. Ik doe ze lekker lang zodat ik later de hoogte kan bepalen. En, je wilt natuurlijk liever achteraf iets afknippen dan dat je opnieuw moet beginnen. Vervolgens bepaal ik de juiste verdeling over het mandje en knoop ik de draadjes vast. Nu ga ik 3 vlechten maken en rijg ik om de ongeveer 8 centimeter 1 kraal mee.

plant hanger

Ik ben een rommelige knutselaar hoor. Het hoeft van mijn allemaal niet zo precies. Maar het moet wel stevig zijn, want ik wil natuurlijk niet dat mijn plantenhanger straks neerstort met plant en al. Sjakie heeft het helemaal naar z’n zin trouwens, met de stukjes touw.

plant hanger

Tadaa, het resultaat!

Kijk, dit is ‘em geworden:

DIY plantenhanger

Nu nog de plant erin. Ik heb een nieuwe Monstera gekocht, het is nog een kleintje maar ik hoop dat hij snel groeit en dat bij dan mooie lange slierten krijgt. Bovenin maak ik een strakke knoop en aan het uiteinde van de 9 draadjes maak ik zelfs ook nog een knoopje. Volgens mij zit hij zo wel vast. (De macramé-ers onder jullie lachen me nu vast keihard uit ;-))

zelf plantenhanger maken

Zelf een plantenhanger maken, lijkt het jou wat?

Met heel veel plezier kijk ik naar ons “nieuwe” hoekje bij de bank. Wat kun je toch een tevreden gevoel halen uit een succesvol (en goedkoop!) DIY projectje. Ik heb gekozen voor naturel kleuren maar je kunt natuurlijk ook met verschillende kleuren draad en kralen gaan rijgen. Kijk, hier zie je hoe hij in de hoek hangt, gezellig toch?

Overige credits bij deze foto: wandkleed heb ik voor 10 euro gekocht bij een winkeltje langs de weg in Zweden. Was nog een hele tour om hem in de koffer te proppen ;-). Kussen is van Karwei. Hier heb ik de bank vandaan. En over de lamp lees je hier meer.

wall hanging