Wij hebben weer een nieuwe plant aan onze urban jungle toegevoegd! Nou ja, plant… het is nog een baby-tje. De Hoya Carnosa Tricolor, ook wel de wasbloem genoemd. Ik heb me goed ingelezen hoe hem tot een prachtig volwassen exemplaar te laten volgroeien. Dit zijn de verzorgingstips voor de Hoya Carnosa Tricolor, die ik in acht ga nemen.

verzorgingstips voor de Hoya Carnosa Tricolor
Hoya Carnosa Tricolor

Hoe herken je de Hoya Carnosa Tricolor

De Hoya Carnosa staat ook bekend onder de naam wasplant. Dit komt door de wasachtige bladeren. Je herkent de driekleurige Hoya Carnosa aan de kleur van de bladeren: groen, wit en roze. Deze Hoya heeft roze stengels die zich prachtig kunnen vertakken in kleurrijke bladeren.

De bloei en groei van de Hoya

Hoya’s kunnen erg mooi bloeien, met kleine trosjes bloemen. De plant krijgt vaak lange uitschieters voordat er bladeren aan verschijnen. Knip deze dus niet af, want dan ga je de nieuwe groei tegen. De Hoya is overigens geen snelle groeier.

Verzorgingstips voor de Pannenkoekplant

Lees hier alles over de Pannenkoekenplant

Verzorgingstips voor de Erwtenplant

Lees hier alles over de Erwtenplant

Verzorgingstips voor de Hoya Carnosa Tricolor

  De Hoya Carnosa Tricolor houdt van warmte. Aangezien hij ook beter gedijt bij een hoge luchtvochtigheid zet je hem niet te dicht bij de verwarming.

  Geef ‘em een lichte standplaats, maar waar hij niet in de volle zon staat. Bij teveel zonlicht verkleuren de bladeren namelijk geel.

 Houd de grond licht vochtig tussen de gietbeurten, maar zorg dat er zeker geen laag water in de pot blijft staan, want daar kan hij niet tegen. Water op kamertemperatuur van de Hoya het lekkerst. Net als een sproeibeurten, om aan zijn behoefte aan een hoge luchtvochtigheid te voldoen. 

  De ranken van de Hoya Carnosa Tricolor kunnen flink lang worden, je kunt hem dus als klimplant of als hangplant houden. 

wasbloem verzorging
wasbloem verzorging
bijzondere hangplanten
wasbloem tricolor

Kun je de Hoya Carnosa Tricolor stekken?

Dat kan zeker! Ik heb het (nog) niet zelf uitgeprobeerd maar het schijnt heel makkelijk te zijn.

Knip ongeveer 10 cm van een stengel van de moederplant af. Verwijder de onderste bladeren. Zet je de stek in het water, dan zullen er na een maand worteltjes verschijnen. Zet je de stek direct in de grond, zorg er dan voor dat het steeltje stevig en diep in de grond zit en houd de grond licht vochtig tot de stekjes zijn geworteld. 

bron

Verzorgingstips voor de Alocasia Zebrina

Lees hier alles over deze bijzondere plant

Verzorgingstips voor de Monstera Variegata

Lees alles over de prachtige “albino” plant

verzorgingstips voor de Hoya Carnosa Tricolor