De erwtenplant – oftewel de Senecio Rowleyanus – is hét hangplantje op dit moment. Je raadt vast wel waar hij zijn naam aan te danken heeft? De blaadjes van dit plantje zijn net kleine erwtjes die in een sliertje naar beneden hangen. De erwtenplant is heel gemakkelijk te verzorgen en ideaal in een hangpot. Bekijk hier de leukste voorbeelden. 

In het Engels heeft de erwtenplant overigens een veel chiquere naam: String of Pearls. Dit dankbare plantje heeft weinig zorg nodig dus ook ideaal voor iedereen zonder groene vingers.

erwtenplant

Water geven

Het plantje heeft niet veel water nodig. In de zomer is eens per week voldoende en in de winter doe je dit eens in de twee weken. Geef het plantje pas water als de grond droog is.

erwtenplant

Lichte plek

De Senecio Rowleyanus houdt van een lichte plek maar vermijd de volle zon het liefst. Het plantje is een koukleum, dus zorg ervoor dat hij niet op de tocht staat.

hangplanten inspiratie

Het stekken van de erwtenplant

Wil je een lekkere volle pot met erwtenplantjes of wil je er meerdere in verschillende potjes, dan kun je de erwtenplant heel gemakkelijk stekken.

volle erwtenplant

Neem een sliertje erwtjes en laat deze een paar dagen drogen. Verwijder vervolgens de onderste erwtjes en steek dit stukje stengel in wat vochtige aarde. Een paar weken verder is jouw plantje als het goed is geworteld.

string of pearls

Waar plaats je het plantje

Een aantal mooie voorbeelden heb je al voorbij zien komen, maar hier zijn er nog een paar:

string of pearls tips

string of pearls tips

De pannenkoekenplant? 10 x inspiratie + verzorgingstips

erwtenplantje

erwtenplant

De erwtenplant kan heel erg lang worden, dus hou daar wel rekening mee. Je kunt hem ophangen maar ook op een hoekje van een hoge kast of plank zetten.

Let op: de erwtenplant is niet geschikt voor consumptie, dus pas op met huisdieren en kleine kinderen.

Erwtenplant inspiratie

Op mijn “planting” Pinterest bord vind je nog heel veel meer planteninspiratie. Kijk, bij mij hangt het erwtenplantje zo:

15x erwtenplant inspiratie + verzorgingstips