Och wat was het weer genieten dit jaar bij ons strandhuisje in Bloemendaal/Zandvoort aan Zee. We hebben de mooiste luchten en zonsondergangen aan ons voorbij zien trekken, en dit vind ik de 10 (!) mooiste.

Once you’ve seen them, you’ve seen them all… Nou, dat gaat zeker niet op voor de zonsondergangen bij ons strandhuisje. Geen lucht is hetzelfde en elke dag is weer anders. Naast het fotograferen en filmen (zie 2x de timelapse verderop) van de zonsondergangen, heb ik er ook wel eens gewoon van genoten hoor. Maar ik kon serieus wel plaatjes blijven schieten, mijn iPhone 8plus heeft serieus overuren gemaakt 😉

De 10 mooiste zonsondergangen van 2018

Kijk, dit is eigenlijk nog best een simpele zonsondergang. Een strakke lucht met aan de horizon van wolkjes:

zonsondergangen

En even later zakt hij in de zee. Zie je hoe snel de lucht veranderd is? Het is nog geen paar minuten later.

zonsondergang

Eigenlijk heb je geen idee van wat er allemaal aan de hand is in de lucht, totdat je er een timelapse van maakt. Moet je kijken wat er hier met de zonnestralen gebeurt, prachtig toch?!

De zonsondergang tijdens de hittegolf van 2018

Heb je ook zo genoten van de hittegolf? Hij was wel heftig he… Je zal maar een strandhuisje hebben en tot ’s avonds laat in zee kunnen spelen 😉

hittegolf in Nederland

Deze zonsondergang was op de dag van de begrafenis van een hele, hele goede vriend. Prachtig he, we zagen het allemaal als een soort van afscheidscadeau:

Gerard

Gerard 2

Ook zonder zonsondergang kan de lucht prachtig zijn:

lucht aan zee

En wat er even later uit deze lucht kwam vallen, dat was ronduit beangstigend:

noodweer aan zee

Zou deze bikkel met tegenwind geweten hebben dat hij model voor me stond:

fietsen aan zee

Deze timelapse vind ik ook heel bijzonder, je ziet hoe het na de zonsondergang helemaal donker/zwart kleurt:

Mooi, die oranje/roze kleuren en de weerspiegeling in de zee:

zonsondergang Bloemendaal

En de volgende dag worden we gewoon weer getrakteerd op een mooi schouwspel:

zonsondergang strandhuisjes

Nou, nog eentje dan:

10x mooie zonsondergangen

Update: de allerlaatste geweldige shot van 12 september

Vanaf mijn vaste Netflixplek op de bank (thuis) word ik beschenen door een roze-oranje gloed. WOW, de sky is on fire! Wat jammer dat ons strandhuisje al helemaal ontmanteld is, want daar zal de lucht wel helemaal fenomenaal zijn. Gelukkig staat het strandhuisje van buurvrouw Caroline nog wel, van haar krijg ik deze foto doorgestuurd. Fan-tas-tisch!!!

bijzondere zonsondergang Bloemendaal

Het seizoen is voorbij

Elk jaar, begin september, dan is het feest weer voorbij. De strandhuisjes worden ontmanteld en afgebroken en weggezet in de winterstalling. Wat rest zijn de mooie herinneringen en iedereen kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen, dat in april weer aanvangt. Stel dat jij ook interesse hebt in een strandhuisje, het is mogelijk hoor! Hier lees je hoe het allemaal werkt:

Een strandhuisje kopen? Dit moet je weten (Bloemendaal/Zandvoort)