Als er een verkiezing zou zijn voor het beste kantoor van Nederland, dan zou mijn strandhuisje alles en iedereen kansloos achter zich laten. Met stip op nummer 1 zou zij een tikkeltje hooghartig op de andere kandidaten neerkijken en met trots zou ik de gouden medaille om haar voorluifeltje heenhangen. Wat een geluk toch, dat ik in dit beste kantoor van Nederland mag werken.

Al sinds 2016 ben ik een happy ZZP-er. En dat heeft zo z’n voordelen! Het werken voor mijn website en social media kanalen doe ik met heel veel plezier. En ook de andere opdrachten, zoals op dit moment voor het ministerie van Buitenlandse Zaken vind ik enorm leuk. Wel een beetje jammer dat COVID het afgelopen jaar roet in het eten heeft gegooid als het op contact met collega’s en reizen aankomt. Maar sinds april sta ik daar minder bij stil, want toen werd het beste kantoor van Nederland – ons strandhuisje – weer naar het strand gebracht!

Strandhuisje in Zandvoort? Dit moet je weten

Kantoor aan (strand)huis

Net als op een gewoon kantoor heb ik op mijn thuiswerkplek aan het strand wel eens te maken met wat technische issues. De stroomvoorziening loopt bijvoorbeeld via zonnepanelen en dat gaat niet altijd van een leien dakje. Vooral vorig jaar was het lastig, toen de omvormer kapot ging. Want zonder stroom kun je bijvoorbeeld je computer iet opladen. Zodoende pendelde ik nog wel eens tussen huis en strandhuis heen en weer, hemelsbreed betreft het hier een afstand van pak ‘em beet 4 kilometer?

Beste kantoor van Nederland

Het zekere voor het onzekere nemen

Een ander ding bij een kantoor aan strandhuis zijn de weersomstandigheden. Het kan hier vanuit het niets bijvoorbeeld verraderlijk hard gaan waaien of regenen dus even snel weggaan en het strandhuisje open laten staan, dat kun je maar beter niet doen. Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat mijn glazen voordeuren hard dichtwaaien en voor schade zorgen. Gelukkig zijn daar wel verzekeringen voor.

Het hebben van een eigen bedrijf geeft me veel vrijheid, maar het brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Het afsluiten van verzekeringen bijvoorbeeld. Zo heb ik bijvoorbeeld een arbeidsongeschiktheidsverzekering. En als zzp’er kun je trouwens sowieso niet zonder een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering. Die geeft dekking voor schade die je als ondernemer veroorzaakt aan personen of spullen van een ander. Stel dat ik naar een klant ga om een nieuwe opdracht te bespreken en per ongeluk tegen zijn bureau stoot, waardoor zijn laptop kapot valt. Dan is dit verzekerd op mijn bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Laat die werkdag maar beginnen!

Hoe mijn werkdag er best wel vaak uit ziet als het strandhuisje staat? Zo dus:

7.30 Wekker gaat (in Haarlem)
7.35 Bonnie springt ongewassen in outfitje
7.40 Ze pakt haar stevige leren tas, waar haar gear (Macbook, camera, iPad, iPhone) inpast

7.45 Jumpt op haar scooter en tuft naar het strand
8.00 Steekt de sleutel in het slot van haar strandhuisje en draait ‘em om
8.05 Trekt bikini aan en duikt in zee
8.15 Doucht koud af onder tuinslang
8.30 Is inmiddels aangekleed en heeft koffie gezet.
8.31 PLIEP, computer en hotspot aan

On it!

Ouderwets stevige rugtas

Ik kan me nog herinneren, de brugklas. En dan die ontzettend zware, leren, bruine schooltas. Gekocht bij Vroom & Dreesman. Met die handige vakken. En schouderband. Mijn god, wat haatte ik die tas. Moedwillig heb ik met een schaartje de naden losgepeuterd. Net zolang totdat het ding uit elkaar viel en ik een canvas rugtas mocht uitzoeken. De boeken die daarin vervoerd werden moesten het al snel ontgelden en bij inlevering kon ik naar het statiegeld fluiten. Nee, dat doe ik mijn MacBook niet aan! En trouwens, alles wat maar een beetje naar retro riekt is food voor mijn nostalgisch hartje.

Het beste kantoor van Nederland staat er tot half september

Ja mensen, voor je het weet is het einde in zicht. Jaarlijks rond half september wordt het beste kantoor van Nederland ontmanteld en gaat ze samen met haar vriendjes en vriendinnetjes overwinteren op een verlaten camping in Zandvoort. Maar niet getreurd, want elk jaar rond half april wordt ze weer naar het strand gereden en mag ze weer dienst doen als vakantiehuis en kantoor.

Ons strandhuisje | beste kantoor van Nederland