Stel dat je niet perse van een tegelvloer houdt, maar wel van de gemakken van een tegelvloer wilt genieten… En stel je wilt eigenlijk alleen maar een houten vloer. Heb je dan een “probleem”? Nee hoor, ik heb de ideale oplossing gespot: een tegelvloer van hout!

Een tegelvloer van hout, dat zijn dus tegels die een houtprint en -relief hebben maar wel van steen zijn gemaakt, zonder dat je het ziet!! Ik bedoel, check dit filmpje dat ik een tijdje terug in een tegelwinkel in Haarlem maakte. Een van deze vloeren is van hout en de rest is van steen. Zie jij het verschil? En als er al verschil zou zijn, dan vind ik die van steen misschien zelfs wel mooier 🙂

Kijk, dit is een van mijn favoriete tegelvloeren:

Ik wil al heel lang een witte vloer. Een tijd lang overwoog ik mijn bestaande houten vloer wit te schilderen. Maar inmiddels ben ik dat station gepasseerd. Ik overweeg nu een aantal opties: PVC, tegels en vinyl. Ik ben er nog niet uit hoor! Maar een houten vloer schilderen is natuurlijk best een project op zich. Wat haal je je op de hals. Je moet het schilderen eens in de zoveel tijd herhalen in verband met slijtage. Misschien kan ik het dan maar beter in een keer goed doen.

houten tegelvloer wit

Of deze houten tegelvloer, in een mooie vissengraat gelegd. Ik zou wel een andere kleur kiezen denk ik, of juist heel licht of juist bijna zwart. Of misschien toch marmer? Jeetje wat een mogelijkheden qua mooie vloeren zijn er toch.

houten tegelvloer vissengraat

Toen ik de tegelvloeren van hout aan een vriendin liet zien zei ze gelijk: dit wil ik in de badkamer! Inderdaad, een houten vloer in de badkamer is niet zo handig, maar een tegelvloer van hout is natuurlijk perfect.

De gemakken van een tegelvloer – van hout of niet – op rij:

  • onderhoudsvrij
  • krasvast
  • super hygiënisch (makkelijk te dweilen)
  • ideaal voor vloerverwarming
  • in allerlei kleuren, soorten en maten

Voor mij zou het echt een goede oplossing zijn. Ik draai graag plaatjes maar mijn houten vloer is zwevend gelegd. Als ik langs de pickup loop, al is het op mijn tenen, slaat mijn LP geheid over. En op oude discomuziek moet natuurlijk flink gedanst worden. Kij

houten vloer inspiratie

De voortgang van onze verbouwing

Ons huis is op dit moment een ware bouwput. Van alles wordt er aangepakt, van zwammen in de vloerbalken tot riet in het plafond. Een keuken- en badkamer uit- en opbouw. Een giga beschoeiing bij de sloot achter. Het halveren van de schuur. En het aanleggen van tientallen extra meters tuin. Wat een project!! En echt van een leien dakje loopt het ook niet. Er zou 2 maanden staan voor de verbouwing. Maar we gaan al richting de 5. Dat kent veel, heel veel nadelen. Maar toch ook wat voordelen. Zo heb ik meer tijd om bepaalde dingen te onderzoeken. Was ik bijvoorbeeld eerst een beetje anti-tegels voor de woonkamer. Inmiddels ben ik helemaal vóór.

verbouwing vloer

Zie je wat een toestand? Zwammen in de vloerbalken. Vloerbalken eruit. Schuimbeton erin. Vloerverwarming eroverheen. Jeetje waar ben ik aan begonnen!

Een tegelvloer… Zal ik het doen?  

Yes, ik doe het!! Ik heb de tegels voor mijn vloer besteld! Het is niet een houtlook tegel geworden. Maar een marmerlook tegel!! En, deze gaat visgraat gelegd geworden. Ik heb er nog geen foto’s van want bij mij thuis is de verbouwing in volle gang. Op het moment van schrijven zit ik in een tijdelijk appartement in hartje centrum van Haarlem en bekijk ik vanaf afstand de voortgang. En die gaat niet heel rap kan ik je zeggen. Maar goed, voorlopig zit ik hier even prima. En zodra de tegelvloer gelegd is, dan ga ik dat natuurlijk uitgebreid met jullie delen. Ik kan niet wachten!

Wat voor vloer heb jij thuis?

Het was een lange weg om tot deze uiteindelijke keuze te komen. Ervaringen van anderen speelde bij mij een grote rol. Laatst tijdens een weekendje weg in een vakantiehuisje kon ik de gemakken van een PVC vloer ervaren. Maar toch liet dit bij de natte ruimtes een beetje los. Bij een vriendin thuis kon ik haar tegelvloer met vloerverwarming voelen. Heerlijk! Ik ben benieuwd hoe het straks bij ons thuis gaat aanvoelen. Qua sfeer ook!

Ik ben eigenlijk heel erg benieuwd. Wat heb jij voor vloer in de woonkamer? En hoe ben je tot deze keuze gekomen?