Dit jaar hebben wij het interieur van ons strandhuisje aangepast. En wat zijn we er blij mee!! Ben je ook benieuwd naar het leven aan zee en de werking van strandhuisjes. In deze blog vertel ik je er alles over en laat ik je de metamorfose van ons strandhuisje zien.

Als je OHIMP al wat langer volgt, dan weet je dat wij elke zomer te vinden zijn in ons strandhuisje in Bloemendaal/Zandvoort. Het leven aan zee vinden wij heerlijk en met een strandhuisje ervaar je dat zo enorm goed. Aan het eind van vorig seizoen hebben wij zelfs een nieuw strandhuisje gekocht, een zogenaamde unit. Een unit heeft als voordeel dat hij in z’n geheel geplaatst kan worden en voorzien is van wat meer luxe t.o.v. een zogenaamd bouwhuisje. Wij hebben jaren plezier gehad van ons bouwhuisje, maar het opbreken en afbreken was altijd wel een enorme klus. Hier lees je meer over het verschil tussen een unit en een bouwhuisje.

Een strandhuisje opbouwen, is dat gemakkelijk?

Allereerst een nieuwe vloer

Ons nieuwe strandhuisje – de unit dus – is eigenlijk niet zo nieuw meer. Hij is al 15 jaar oud maar supersolide gebouwd. Het is dus eigenlijk een kwestie van onderhoud als het gaat om het exterieur (dat pak ik volgend jaar aan). En het interieur is een kwestie van aanpassen naar wat je zelf leuk vindt. De vorige eigenaren hadden een prima smaak, maar het was niet helemaal de mijne. Deze zomer stond dan ook in het teken van een nieuw interieur van ons strandhuisje. Ik ben begonnen met de vloer en heb gekozen voor goede kwaliteit van het merk Novilon. Met al dat zand en de natte voetsporten van de duikjes in zee heeft zo’n vloer natuurlijk veel te verduren. In deze blog zie je het resultaat:

Strandhuisje metamorfose deel 1: onze nieuwe Novilon vloer

Het interieur van ons strandhuisje aanpakken? Geen punt…

De hele winter lang heb ik van alles uitgedacht om de restyling aan te pakken. Ik wilde de keuken aanpassen: nieuw aanrechtblad, nieuwe frontjes, nieuwe spoelbak, nieuwe kraan, nieuwe plankjes. Ik wilde andere meubeltjes: bank, stoel, eettafel- en stoelen, kast en vooral ook gezellig wat planten. Qua kleur wilde ik het basic houden met veel wit, wat zwart, natuurlijke kleuren en grijs- en groentinten.

interieur van ons strandhuisje

Wat ben ik blij met klusser Mike! Hij helpt me o.a. bij het creëren van de nieuwe keuken en met zijn lijstje met maten stap ik naar de Karwei waar al het houtwerk keurig op maat wordt gezaagd.

Als Mike aan het werk gaat met zagen, schroeven en monteren schuur ik de randen en zet ondertussen met Black & Decker gereedschap (handig, want de zogenaamde powertools van Black & Decker werken op accu. Bij de strandhuisjes komt de elektra via zonnepanelen dus dat kun je niet te zwaar belasten).

black and decker accu boormachine

Ik ben overigens enorm fan van Karwei, die je eigenlijk allang niet meer alleen een bouwmarkt kunt noemen. Niet alleen bijna al het materiaal voor het kluswerk haal ik er vandaan, maar ook veel meubeltjes zoals de rieten stoel, het daybed (Mia’s favoriete hoekje), de kussens, rolgordijntjes, verlichting… noem maar op.

daybed van Karwei

Onder het daybed zie je trouwens de lade die “ik” gemaakt heb (als in: klusser Mike doet het teken- en zaag werk en ik mag schroeven).

Kijk, dit is het nieuwe interieur van ons strandhuisje

Als je de foto’s op je mobiel bekijkt kun je heel gemakkelijk “pinchen”/inzoomen.

Dit is de voor-na foto van de keuken:

keuken metamorfose strandhuisje

Zoals je ziet zijn de plankjes boven het aanrecht veranderd, is het keukenblad vervangen incl. nieuwe spoelbak, is er een nieuwe kraan geplaatst (ik heb gekozen voor een witte kraan van Grohe) en zijn de panelen vervangen. De knoppen op de panelen heb ik vorig jaar tijdens een citytrip in Kopenhagen gekocht.

Overige credits in de keuken:

pannen, fluitketel, spatels en pot, mokken (op de plank): Le Creuset
bruin lampje (handig, want oplaadbaar): Fatboy
Radio: Tivoli
Zeepje aan muur: Dille & Kamille
Snijplanken: Fonq
Hangende mokken: Ikea
Wandrek: Ikea

Ikea wandrek

strandhuisje metamorfose

Aanpassingen aan de woonkamer

Aan de woonkamer zijn alleen de meubeltjes veranderd en de openslaande deuren wit geschilderd. Dit zijn een aantal voor-na foto’s:

restyling strandhuisje

De antieke tafel waar Mia met nicht Nico en vriendin Kiki aan zit te kaarten is van mijn moeder geweest. Ik heb hem helemaal opgeschuurd en in een speciale lak gezet. Ik vind zo’n twist in het interieur altijd leuk: authentieke items gecombineerd met nieuw.

De plantenpotjes, vaasjes en de antieke witte kast zijn via tweedehandswinkels of Marktplaats.

restyling strandhuisje

Op de foto hieronder zie je aan de wand een zonnespiegel, die komt van Karwei. En het uitzicht, tsja dat is niet te koop ;-).

strandhuisje KVS

En, is het nu klaar met de metamorfose van het strandhuisje?

Nou, niet helemaal. Het exterieur moet nog goed aangepakt worden. Denk dan aan het schilderwerk van de kozijnen, het kitten van alle naden, het vervangen van de steunen van de zonnepanelen, het vastzetten van loszittende zijpanelen (oeioei hier zie ik tegenop, dat wordt nog een megaklus…). Maar voor dit seizoen is het genoeg geweest. Volgend jaar gaan we gewoon weer door met klussen en dan kan ik je de voor-na foto’s van de buitenkant laten zien.

En vind je het tot zover mooi geworden?

nieuw strandhuisje