Veel water drinken is goed voor ons lichaam. Persoonlijk vind ik een glas water ook erg lekker. Ben jij niet zo dol op een “plain” glas water? Dan heb je vast wat aan deze vijf smaakwater recepten, ze zijn allemaal even verfrissend en supergezond en geven net even wat meer jeux aan jouw watertje.

Iedereen weet wel dat voldoende water drinken gezond voor je is. Vocht is belangrijk, omdat het je lichaamstemperatuur regelt, je darmen helpt bij de opname van voedingsstoffen en voedings- en afvalstoffen door je lichaam transporteert. Ons lichaam bestaat ook niet voor niets gemiddeld voor zo’n 60 procent uit vocht.

Hoeveel water heeft jouw lichaam nodig?

Vaak wordt geadviseerd om zo’n anderhalf tot twee liter water per dag te drinken. Maar wist je dat er ook een formule bestaat om uit te rekenen hoeveel water jouw lichaam op een dag nodig heeft? Dat is: 0,03 x je lichaamsgewicht = jouw dagelijkse hoeveelheid drinkwater.

bron

Infused water recipes

5x smaakwater recepten

 1. Munt en citroen
  Een klassieker, en niet voor niets: deze ingrediënten geven je water een frisse smaak.
 2. Grapefruit met rozemarijn
  De smaak van rozemarijn is heerlijk in combinatie met citrusvruchten zoals sinaasappel en limoen.
 3. Basilicum en aardbeien
  Aardbeien en basilicum smaken erg lekker bij elkaar. Drink het wel snel op, anders worden de aardbeien wat papperig. Niet te ver van tevoren maken, dus.
 4. Sinaasappel en koriander
  Verrassende combinatie, maar het smaakt erg lekker.
 5. Bosbessen en lavendel
  Lavendel wordt niet alleen gebruikt voor de fijne geur, je kunt het ook gebruiken voor een lekker aroma in verschillende smaakwaterrecepten. Het smaakt erg lekker in combinatie met bosbessen.

Zelf lavendel limonade maken (gezonde versie)

Zomertip voor bevroren fruit

Wat heel goed werkt in de zomer, is fruit invriezen. Gebruik bijvoorbeeld bevroren aardbeien of druiven als ijsblokjes in een drankje. Het smaakt niet alleen heerlijk, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. Voor dit lekkere gin-tonic recept reeg ik blauwe bessen op een sateprikker:

Nóg een gin tonic recept: met bevroren blauwe bessen en munt

Maak je smaakwater gewoon met kraanwater?

Om het water goed op smaak te krijgen gebruik je voor smaakwater meestal kraanwater. Is kraanwater dan echt wel gezond? Daar zijn de meningen over verdeeld. Sinds kort heb ik thuis een in mijn keukenkastje een (Boshuis) waterfilter laten installeren. Niet alleen is de smaak nu veel zachter, maar deze Healthy Water Filter haalt ook nog eens medicijnresten (jaja, daar zitten sporen van in ons kraanwater in Nederland) en bacteriën uit het kraanwater. Binnenkort vertel ik je meer over de installatie van dit waterfilter, de werking en onze ervaringen. Je leest er hier alvast meer over.

5x smaakwater recepten