gin tonic met bosbessen en munt

De zon en het strandleven, ik weet niet wat het allemaal met me doet, maar ik heb telkens weer creatieve ingevingen om heerlijke gin tonics te maken. Wat dacht je van deze, met bevroren, blauwe bessen op een stokje?!

Nou moet ik wel eerlijk blijven, want die inspiratie wordt echt niet alleen door de zon en het leven bij het strandhuisje ingegeven. Pinterest, dat is eigenlijk mijn grootste bron van cocktail inspiratie. Daar zag ik ook het bevroren fruit op een stokje voorbijkomen, dat MOEST ik proberen.

Deze gin tonic met verse vijg is ook meer dan de moeite waard:

G&T recept: gin tonic met vijg en tijm

Bevroren blauwe bessen

Die bevroren blauwe bessen doen het niet alleen erg goed op de foto, ze zijn ook nog eens heerlijk van smaak. Gecombineerd met munt, Hendrick’s gin en Fever Tree tonic vind ik dit toch wel een van de allerlekkerste gin tonic recepten.

3x gin-tonic recepten

Zo maak je de gin tonic met bevroren blauwe bessen

  • 1 deel gin
  • 2 a 3 delen tonic
  • bevroren blauwe bessen op een stokje (2 uurtjes in de vriezer is voldoende)
  • wat munt blaadjes
  • ijsklontjes

Ziet er toch verrukkelijk uit? Ik heb voor deze gin tonic de Hendrick’s gin gebruikt en de blauwe Fever Tree tonic. Het resulteert in een heerlijke frisse G&T en ik zeg dan ook… P R O O S T!

gin tonic met munt en bosbessen