De Rieten Deken in Ommen

Ben je op zoek naar een leuk adres middenin de natuur, voor een paar dagen weg in eigen land? Ik verbleef laatst in het prachtige Vechtdal in Overijssel, bij B&B De Rieten Deken in Ommen. Een aanrader, kijk maar.

Mijn opa en oma hadden vroeger een vakantiehuisje in Ommen, zodoende wist ik al een beetje hoe fijn het daar is. Nou had ik destijds niet veel oog voor de natuur hoor, ondanks de prachtige ligging van de bungalow aan de veelkleurige velden en dichtbegroeide sparrenbossen. Wij deden niet meer dan bommetjes maken in het zwembad, speren maken van takken en spelen met onze barbies op een kleedje in het gras. Hoe leuk is het dan wel niet om tientallen jaren later terug te keren naar een plek uit je jeugd, en de omgeving met volwassen ogen te aanschouwen!

Lees ook: back to Benidorm, wat is er veranderd na 30 jaar?

Back to Benidorm! Wat is er veranderd in 30 jaar?

De Rieten Deken in Ommen

Je kunt in Overijssel natuurlijk op heel veel mooie plekken logeren, maar Ommen heeft een speciaal plekje in mijn hart zoals je zult begrijpen. De Rieten Deken is een Bed & Breakfast met zoveel fantastische recensies, daar wil ik wel eens een kijkje nemen, ik neem vriendin Ilja gezellig mee.

De Rieten Deken

Via smalle en tot de verbeelding sprekende landweggetjes komen we aan bij De Rieten Deken en de eerste aanblik is gelijk heerlijk. Een Hollandse vlag wappert in de wind, het zonnetje schijnt en de stapelwolken maken het plaatje compleet.

De Rieten Deken in Ommen

We worden supervriendelijk welkom geheten door de eigenaren die ons gelijk meer uitleggen over de B&B. Er zijn 3 kamers te huur die allen een prachtig uitzicht hebben op de riante tuin van ruim 1 hectare. Wij kiezen de kamer op de eerste etage en moet je kijken wat een uitzicht!

B&B de Rieten Deken

We duiken allereerst even in de brochures van de omgeving om te bepalen wat we als eerste zullen gaan doen. Er is genoeg te doen hier in Het Vechtdal in Overijssel: fietsen, wandelen of… een tour door het Vechtdal op retro Puch brommers! We kiezen uiteraard voor het laatste.

B&B de Rieten Deken

Meer over deze geweldige tour lees je hier:

Een retro Puch tour door het Vechtdal (+ naar de Alpaca boerderij)

Netflixen op bed

Als we ‘s avonds na onze tocht weer terugkomen bij De Rieten Deken genieten we nog even van het gouden uurtje in de tuin. Wat een serene rust, wat een pracht!

Zonsondergang Ommen

Ilja en ik zijn al sinds de jaren ’80 vriendinnen en destijds deden we min of meer hetzelfde als op dit plaatje. We scoorden veel snaaigoed en lazen dan boeken tot we een ons wogen. Die boeken lezen we ook nog hoor, maar de literatuur heeft anno nu wel een gedeelde eerste plek met Netflix gekregen. En hoe lekker is het wel niet om op zo’n fijne kamer na een mooie dag je echt helemaal thuis te voelen.

bed & breakfast Ommen

Ontbijtje met streekproducten

Na een heerlijke nacht (wat een rust vergeleken met de stad!!) schuiven we aan voor een kakelvers ontbijt. Het is met zorg bereid met allerlei producten van boeren uit de buurt.

ontbijt de rieten deken

Na het ontbijt genieten we nog even van een koffie in de tuin en dan is het feest alweer voorbij. Eigenlijk had ik nog een kijkje willen nemen bij het vakantiehuisje van mijn opa en oma… zou het er überhaupt nog staan? Het is niet anders, ik moet gewoon nog eens terug naar Ommen 🙂

tuin rieten deken

Voor meer informatie en boekingen kun je een kijkje nemen op de website van B&B De Rieten Deken.