gin-tonic met Schweppes hibiscus tonic

Bon, zullen we vanmiddag een G&T o’clock inlassen? Ik zie hier nl. in het schap een nieuwe Schweppes hibiscus tonic. Die moeten wij proberen toch?!

Het is een van die heerlijke ochtenden bij ons strandhuisje en ik heb verder niet veel op het programma staan. Behalve dan de thee uit mijn nieuwe theepot de man te maken en flink wat bladzijdes te lezen in mijn kersverse, lekker dikke Stephen King boek.

Ja leuk! En lekker. Waar is hibiscus eigenlijk goed mee te combineren?

Fonq theepot

Schweppes hibiscus tonic

Schweppes heeft zes nieuwe, premium tonics ontwikkeld die stuk voor stuk bestaan uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Het suikergehalte is aan de lage kant en de bubbels blijven extra lang bewaard. Deze Premium tonics passen in principe bij elke soort gin maar Ilja pakt uit, zij koop een Limited fles Gin, gebrouwen bij ons in Haarlem in de alom bekende Jopenkerk.

Schweppes premium tonics

De Schweppes hibiscus tonic smaakt fris en bloemig en wat wij extra leuk vinden is de mooie lichtroze kleur. Waar we ook ontzettend benieuwd naar zijn is de Ginger & Cardamon tonic (verfrissend en exotisch schijnt?) en de Pink Pepper (pittig en kruidig). Maar goed, die bewaren we voor een andere keer.

Gin-Tonic met Schweppes Hibiscus en aardbei

Voor een goede gin-tonic is het belangrijk dat je de juiste verhoudingen hanteert: ongeveer 1/3 gin en 2/3 tonic.

Lees hier de exacte verhoudingen

Wat heel lekker combineert met de hibiscus is aardbei. Alleen die waren toevallig net uitverkocht, dus Ilja koopt aardbeimunt, en dat blijkt echt een hele goede keuze te zijn.

gin-tonic met Schweppes hibiscus tonic

Voor een glas gin-tonic:

  • scheutje gin
  • flesje Schweppes Hibiscus tonic
  • 1 takje aardbeimunt en/of wat stukjes verse aardbei
  • ijsblokjes

Plaats eerst de ijsblokjes in het glas en schenk vervolgens de gin erover. Voeg de garnering toe en vul het glas met de tonic.

Ook lekker: deze gin tonic met rozemarijn en sinaasappel

G&T o’clock

Ilja en ik zijn al jarenlang vriendinnen. We hebben elkaar leren kennen bij de strandhuisjes, waar we de zomers als kind al doorbrachten. Sindsdien is er eigenlijk niet veel veranderd, behalve dat we zo’n 35 jaar ouder zijn en nu zelf een strandhuisje hebben. En vaak met dit uitzicht! Vind jij cocktails met gin ook lekker? De komende tijd delen we op OHIMP onze favoriete recepten.

Sunset KVS