Of je nu iets te vieren hebt of het nieuwe jaar wilt inluiden, met een flesje champagne erbij wordt het allemaal een stuk gezelliger. Maar misschien ben je wel niet zo dol op champagne (shake hands with me) of wil je een keer een leuke twist aan dit traditionele drankje geven? Ik heb 5 feestelijke champagne cocktails uitgezocht die niet alleen heerlijk smaken, maar er ook nog eens fantastisch uitzien.

Na het zien van de Netflix serie Gran Hotel en Mad Men ben ik helemaal into cocktails. Zo’n lekker drankje in een mooi glas en dan ook nog eens prachtig gegarneerd, het doet het gewoon goed. Van de zomer maakte ik veel gin tonic cocktails. De versie met bevroren blauwe bessen op een stokje waren echt wel een hit!

Nóg een gin tonic recept: met bevroren blauwe bessen en munt

Op champagne ben ik eigenlijk niet zo dol. De variaties die gemaakt zijn met de 5 champagne cocktails die hieronder staan, zijn niet alleen prachtig om te zien, maar smaken ook nog eens erg lekker. En mocht je echt niet tegen champagne kunnen, dan heb ik onderaan dit bericht nog een aantal lekkere suggesties.

Champagne cocktail met framboos en granaatappelpitjes

Ingrediënten:

 • frambozen sorbetijs
 • granaatappelpitjes
 • granaatappelsap (wees hier niet te kieskeurig, elk rood vruchtensapje volstaat)
 • champagne

Schenk een scheutje granaatappelsap in de champagneglazen. Schep er een bolletje sorbetijs op. Schenk de champagne erbij en maak het af met wat granaatappelpitjes.

champagne cocktail met framboos en granaatappelpitjes

bron

Champagne met perzik, tijm en elderflower (oftewel vlierbloesem)

Ingrediënten:

 • vlierbloesemsiroop (gewoon te koop bij de appie)
 • wat verse takjes tijm
 • verse perzik, gesneden in dunne schijfjes
 • champagne

Doe een klein scheutje vlierbloesemsiroop en per glas 2 perzik schijfjes in de champagneglazen. Schenk de champagne erbij en maak het af met de takjes tijm.

champagnecocktail met perzik en tijm

bron

Aardbei champagne mojito

Ingrediënten:

 • Verse aardbeien, in stukjes gesneden en een paar ter garnering
 • verse muntblaadjes
 • wat schepjes witte kristalsuiker
 • limoensap
 • Bacardi
 • champagne

Doe wat blokjes aardbeien in de champagneglazen en een paar blaadjes munt. Schenk er een klein scheutje vers limoensap overheen. Met een klein stampertje (of de achterkant van een mes bijvoorbeeld) stamp je de ingrediënten om de aroma’s vrij te laten komen. Schenk een klein scheutje Bacardi erbij en roer goed door. Schenk de champagne erbij en maak het glas extra feestelijk met een aardbei op het randje en nog wat extra muntblaadjes.

Aardbei champagne mojito

Bron

Champagne cocktails met bloedsinaasappel

Ingrediënten

 • sap van een halve bloedsinaasappel
 • sap van een halve limoen
 • 1 deel wodka
 • 8 blaadjes munt
 • 2 delen gemberbier
 • champagne
Mix de bloedsinaasappel, limoen en wodka in een glas. Schenk de gemberbier erbij en finish met de champagne. Garneer met een schijfje bloedsinaasappel en wat verse muntblaadjes.
Champagne cocktails met bloedsinaasappel

Bron

Champagne cocktail met gember en peer

Ingrediënten

 • 1 cup honing
 • 3 cups water
 • 2 hele peren, geschild en in blokjes gesneden
 • 1 stuk gember, geschild en in blokjes gesneden
 • 20 verse salieblaadjes + extra voor garnering
 • Champagne

Meng in een steelpan de honing en water op middelhoog vuur en breng aan de kook. Draai het vuur laag en sudder, af en toe roerend, tot de honing volledig is opgelost. Voeg de peren, gember en salieblaadjes toe. Laat sudderen tot het mengsel 1/3 is verminderd. Ongeveer 15-20 minuten, af en toe roeren. Haal van het vuur en laat het mengsel nog eens 10 minuten trekken. Zeef de siroop in een grote glazen pot. Gooi de gember en saliebladeren weg maar bewaar de gekookte peer.

Laat de siroop afkoelen. Doe een paar stukjes gekookte peer in elk glas en schenk er 1 a 2 eetlepels siroop bij. Vul  het glas verder met champagne en garneer met wat salieblaadjes.

peer salie champagne cocktail

Bron

Alcoholvrije champagne cocktails

Deze feestelijke champagne cocktails zijn natuurlijk niet geschikt voor de jeugdigen & Bobs onder ons. Maar dat is heel simpel opgelost: door de champagne te vervangen voor bijvoorbeeld bruisend appelsap, spa rood of alcoholvrije prikwijn en de andere alcoholsoorten weg te laten.

Proost!