gin tonic recept met vijg

Och wat hangen me daar weer een fantastische vijgen in mijn tuin. De een nog groter dan de ander en dankzij het warme weer zijn ze dit jaar al lekker vroeg rijp. Ik pluk er een stuk of 10 en weet al wat ik ermee ga doen: een heerlijke gin tonic met vijg en tijm maken! Nou ja, eentje…

Het leven bij ons strandhuisje staat bol van de genietmomentjes. We zwemmen, zonnen, sporten (jaja) en aan het eind van de middag laten we onze creativiteit los op de allerlekkerste gin tonic recepten. Je hoeft namelijk echt geen ervaren cocktailshaker te zijn om een fantastische G&T in elkaar te zetten. Het is eigenlijk zelfs supermakkelijk.

Dit is de basis voor élk gin-tonic recept

Het leven aan zee

De strandhuisjes in Bloemendaal/Zandvoort staan dicht op elkaar. Tsja dat kan heel soms intens zijn, maar 9 van de 10 keer is het alleen maar gezellig. Het gebeurt meer dan eens dat we onze strandstoeltjes bij elkaar zetten en de middag (en avond) gezamenlijk inluiden met een drankje en een hapje. En heb je behoefte om je terug te trekken? Dan zet je een windschotje uit, doe je een hoedje op en duik je in een lekker boek. Van de week had ik zo een momentje en kon ik me er maar niet toe zetten om op te staan en een maaltje te koken. Ik denk dat strandvriendin Rachel dat aanvoelde:

Buuf, heb je al gegeten? Ik heb nog salade en andijviestampot!
Lekker, kom maar door!

Of deze:

Bon, wij steken de bbq zo aan, eet je mee?

En zo schuif ik aan bij buren Nikie, Julian en hun vrienden. Het voelt allemaal als 1 familie. Wat een TOPzomer…

Een strandhuisje in Bloemendaal/Zandvoort, hoe werkt dat eigenlijk?

gin-tonic recepten

Proosten aan het strand met een cocktail in je hand

Als vriendin Laura gezellig op visite komt is dat precies op tijd. De vijgen barsten uit hun voegen en schreeuwen om een culinaire uitspatting. Nou ja, voor culinaire hoogstandjes zijn ze bij mij aan het verkeerde adres, maar een lekkere én mooie gin tonic zet ik met liefde in elkaar.

gin tonic met vijg

Zo maak ik de gin tonic met vijg:

  • 1 deel gin
  • 3 delen tonic
  • een verse, rijpe vijg in plakjes gesneden
  • wat takjes tijm
  • ijsklontjes

Wat een looks vind je niet? Ik heb voor deze gin tonic met vijg een wat voordeligere, rosé gin genomen met een wat zoetere smaak. Qua tonic heb ik het ook wat eenvoudig gehouden: gewoon de standaard van Royal Club. De smaak is er absoluut niet minder om. P R O O S T!

gin tonic met vijg en tijm