koffiecocktail

Het ultieme zomervakantie-plaatje: ontspannen in een luie stoel, nippend van een frisse cocktail en uitzicht op zee. Ik heb er deze zomer mijn missie van gemaakt om zoveel mogelijk verschillende cocktails uit te proberen. Wat dacht je van deze koffiecocktail met Tia Maria?

Professionele bartenders hebben koffielikeur omarmd als een spannend ingrediënt voor creatieve cocktails. Er zijn weinig andere ingrediënten nodig, met een goede koffielikeur kan je cocktail eigenlijk niet mislukken. Tia Maria heeft een zoetige en milde koffiesmaak en is puur natuurlijk al hartstikke lekker, maar smaakt ook heerlijk in cocktails. Deze koffielikeur zorgt ervoor dat de smaken in je cocktail heel goed uitkomen en daar hoef je echt geen profi bartender voor te zijn hoor 😉

Lees ook dit cocktailrecept: gin tonic met rozemarijn en sinaasappel

Recept voor de koffiecocktail met Tia Maria

Deze cocktail is een variant op de bekende Spanish Coffee. Door de toevoeging van kokosmelk smaakt hij net wat anders en vooral, nóg zonniger.

cocktails met koffie

Ingrediënten:

  • Tia Maria (50 ml)
  • Espresso (50 ml warm)
  • Kokosnoot melk (50 ml warm)

Schenk de Tia Maria, sterke koffie of espresso en kokosmelk in een longdrink glas en dan is het een kwestie van even roeren. Dol op kaneel? Dan maakt een vers kaneelstokje het helemaal af.

Tip: ben jij – net als ik – meer van de koude cocktails? Dan laat je deze cocktail koud worden en met een paar ijsblokjes erbij heb je een heerlijke grown-up ijskoffie. CHEERS!

koffiecocktail met tia maria

foto’s via Shutterstock