Deze week voor jou getest: Otentic Perfumes.

Met Otentic Perfumes kwam ik voor het eerst in aanraking tijdens een dagje shoppen in Antwerpen. Het is een enorm leuk concept waarmee je door een complete geurbeleving jouw eigen, favoriete geur ontdekt. Niet alleen ik blijk groot FAN te zijn van Otentic, inmiddels ontdekken steeds meer mensen deze heerlijke geuren. En zo zijn er inmiddels in Amsterdam en zelfs op Schiphol shops geopend.

Samen met Mia naar Otentic in Amsterdam

Mam, ik wil een nieuw luchtje.
Wat voor luchtje?
Geen idee, ik weet niet wat ik lekker vind.
Ah, daar heb ik een oplossing voor!

De Otentic store in Amsterdam is perfect gelegen voor een dagje shoppen: middenin de 9 straatjes, op de hoek van de Hartenstraat/Keizersgracht. Ons bezoekje aan dit bijzondere parfumhuis wordt dan ook onderdeel van een heerlijke moeder-dochter dag en we bezoeken veel leuke winkeltjes en lekkere hotspots in de buurt. Maar dat terzijde, nu gaan we het hebben over Otentic Perfumes.

Otentic parfums

De Otentic Perfumes beleving

Als we het mooie pand aan de Keizersgracht betreden worden we welkom geheten door Marie José, de storemanager. Ik ken het Otentic concept natuurlijk al vanuit Antwerpen, maar Mia nog niet. Marie José legt het uit:

De Otentic parfums hebben 8 verschillende stijlen en onder elk “hangen” 8 verschillende blends. De ene stijl is wat grassiger, de ander wat bloemiger en weer een ander wat poederiger. Elk van de 8 blends die onder de stijlen hangen is weer anders qua intensiteit. Dus Mia, jij weet niet wat je lekker vindt? Ik ga je daarbij helpen.

De 8 verschillende stijlen zijn:

  • Arborath – hout, wierook
  • Aguamundo – oceaan, zuurstof
  • Elegantia – poederig, elegant
  • Fyori – bloemig, romantisch
  • Grasslands – aards, kruidig
  • Lemonia – fris, citrus
  • Sedux – zoet, fruitig
  • Sensuali – orientaals, vanilla

We krijgen een kaartje, pen en bakje met koffiebonen. “De koffiebonen helpen je om jouw geurbeleving te neutraliseren nadat je aan een parfum geroken hebt.” legt Marie José uit. Ik ben er al snel uit, ik vind de Sedux geuren heel erg lekker. In Antwerpen koos ik voor nummer 1, maar op de een of andere manier spreekt nummer 3 me nu meer aan. “Dat kan heel goed kloppen hoor, dat je nu iets anders lekker vindt. Dat hangt namelijk helemaal samen met jouw mood/stemming, jouw neus kies het perfecte parfum voor op dit moment.

otentic-perfumes

Mia loopt langs de flesjes, snuift, schrijft (je geeft scores aan stijlen die je lekker vindt, daar kun je dan uiteindelijk een top 3 (of 4) uit samenstellen en vanuit daar maak je een uiteindelijke keuze) en twijfelt. Ze vind er 4 heel erg lekker uit allemaal verschillende stijlen. “Geen probleem hoor, nu gaan we “parfumeren.”

Mia stroopt haar mouwen al op.

Nee hoor, laat je mouwen maar naar beneden. Wij parfumeren op een andere manier, namelijk op de mouwen, dat werkt wat beter.” Een klein spuitje van elke van de 4 favorieten van Mia wordt op haar mouwen gespoten. Geen overdaad aan geur, maar net genoeg om te kunnen ruiken waar je voorkeur naar uit gaat. Uiteindelijk kiest Mia voor Aquamundo 6, een hele frisse en zelfs unisex geur. Ik vind hem ook heerlijk! Na mijn parfumering blijf ik bij Sedux nummer 3, zoetig en niet te zwaar.

Otentic stijlen

Met onze tasjes in de hand gaan wij nog even lekker verder winkelen in het Amsterdamse. Ondertussen blijven we ruiken aan onze mouwen en vragen ons meermaals af: hebben we nou de juiste gekozen, ze ruiken allemaal even lekker! Conclusie: het is dus heel erg lastig kiezen, voor je het weet ga je met 2 flessen Otentic parfum naar huis. (guilty, ik ben teruggegaan om toch ook nog Sedux nummer 1 te halen ;-))

Otentic Perfumes vind je op drie verschillende locaties: in Amsterdam, op Schiphol Airport (bij de aankomstpassage) en in Antwerpen. De prijzen voor de parfums liggen tussen de € 69,– en € 104,–, afhankelijk van de collectie en het formaat. Meer weten, kijk dan ook even op de website van Otentic

Otentic parfums