Hennep op je gezicht? Ja, hennep op je gezicht! Mama Mia test het merk MGC Derma. Een serie verzorgingsproducten met CBD oftewel cannabidiol. CBD en dan met name CBD olie wordt steeds populairder als medicijn tegen pijn, ontstekingen en zelfs tumoren. Maar wist je dat CBD ook heel goed is voor je huid? Het van oorsprong Australische bedrijf MGC Derma weet dat wel en wij mogen het testen!

Drie keer verzorging met CBD

MCG Derma heeft 3 verzorgingslijnen, allemaal met CBD als basis ingrediënt, maar met verschillende werking. Er valt dus wat te kiezen:

  • Derma Plus: deze lijn pakt je huidproblemen aan. Niet door ze te verbergen, maar door ze te verhelpen. Er is een balsem voor de vette, acne gevoelige huid, een repair crème voor de gevoelige, schilferige huid, een voedende crème voor gevoelige, rode huid en een toner voor de vette huid.
  • Essentials: deze lijn is geschikt voor alle huidtypes en biedt alles wat je huid dagelijks nodig heeft. Van dagcrème en BB cream tot make-up remover en scrub. En ook aan de handen is gedacht. Er is ook een essentials handcrème.
  • Anti-Aging: een lijn die het verouderen van de huid voorkomt en vermindert. En daar gaat mijn (bijna 50 jarige) aandacht het meest naar uit. Ik test de oogcreme, de dagcreme en de nachtcreme. Een mooi setje toch?

MGC Derma overzicht

Wat doet CBD voor je huid?

CBD heeft ontstekingsremmende eigenschappen. En daarmee kan het je huid kalmeren. Zeker als je last hebt van acne. CBD kan de talgklierproductie remmen en ontstekingen tegengaan en zo puistjes en een rode huid verminderen. Daarnaast zit CBD vol anti-oxidanten. En die zijn weer goed om de ouder wordende huid te helpen om rimpels, een doffe of juist rode huid te verminderen. Ga nou niet thuis massaal hennepplanten kweken. CBD wordt gewonnen uit speciale, legale hennep. Hennep waar je niet high van wordt.

Mama Mia test MCG Derma

Laten we bij het begin beginnen. Het uiterlijk. Never judge a book by it’s cover zeggen ze weleens. Maar ik zie toch liever een mooi potje op mijn kaptafel dan een lelijke. En de potjes van MCG Derma mogen er zijn. Ze zijn simpel en strak vorm gegeven, in natuurlijke tinten. Ik houd ervan.

Het innerlijk dan. Een eigenschap van CBD die ik nog niet heb genoemd, is dat het helpt om actieve stoffen sneller op te nemen. En wat ik dan heel fijn vind aan deze crèmes: ze trekken allemaal supersnel in. Geen vettig gevoel, maar een frisse, bijna gel achtige structuur. Met name de oogcrème vind ik super. Het trekt zo goed in, dat mijn eyeliner bijvoorbeeld niet nog uitveegt of in de rimpeltjes (ja, ik heb ze) gaat zitten. De dag- en nachtcrème trekken ook lekker snel in. Het zal mijn rimpels niet wegnemen, maar ik merk wel dat mijn huid minder snel rood wordt. En dat is fijn, nu de winter er weer aan komt.

MGC Derma bloem

Magic? Beoordeel het zelf maar

De naam van deze producten vind ik slim gekozen. Mijn hoofd maakt van de MGC onmiddellijk het woord Magic. Of deze crème ook magisch is? Ik ga het ontdekken, door hem nog wat langer te gebruiken. Of jij het magisch vindt, dat mag je zelf beoordelen. Door het zelf te proberen. Je vindt alle informatie over MGC Derma hier. Twijfel je nog? Dan kan je naast deze Mama Mia test nog veel meer reviews lezen. Van vrouwen en van mannen!

PS: wil je ook aan je innerlijke schoonheid werken met hennep? Probeer dan deze smoothie met hennepzaad (op eigen risico, sommige mensen gaan er gek van doen)

Van deze smoothie ga je gekke doen?!