Nu de zon zich vaker laat zien is het tijd om weer extra aandacht aan huidverzorging te besteden en wat vaker te smeren met producten die bescherming bieden. Mia en ik proberen 3 producten van MGC Derma en vertellen je er hier meer over.

MGC Derma is sinds 2018 een nieuwe speler op de gezichtsverzorgingsmarkt. De huidverzorging van het van origine Australische merk bevatten uitsluitend topingrediënten zoals hyaluronzuur, vitamine C en E, Indiase kruisbes en druivenstamcellen. Verder is MGC Derma redelijk uniek doordat het aan al haar producten CBD heeft toegevoegd. CBD…? hoor ik je denken. CBD is de afkorting voor cannabidiol, de stof die voorkomt in wiet en hasj. En hier zijn behoorlijk wat gezondheidsvoordelen mee te behalen. 

Wat doet CBD voor je huid?

CBD heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan daardoor je huid kalmeren. Zeker als je last hebt van acne, want CBD kan de talgklierproductie remmen en ontstekingen tegengaan en zo puistjes en een rode huid verminderen. Daarnaast zit CBD vol anti-oxidanten. En die zijn weer goed om de ouder wordende huid te helpen om rimpels, een doffe of juist rode huid te verminderen. Ga nou niet thuis massaal hennepplanten kweken en je eigen cremes bedruppelen. CBD wordt gewonnen uit speciale, legale hennep.

MGC oogcreme

Eye Cream for Fine Lines + Wrinkles

Op mijn leeftijd kan de huid rondom mijn ogen wel een extra boost gebruiken dus dit product test ik zelf.

De MGC oogcrème stimuleert de productie van collageen en elastine zodat de delicate huid rondom de ogen weer strakker wordt. Het bevat onder andere appel- en druivenstamcellen + peptides en is geschikt voor alle huidtypen. Wat ik prettig vind is dat de creme snel intrekt en geen vettig laagje achterlaat.  

Hoe breng je oogcrème aan?

  • ‘Less is more’, doseer de hoeveelheid oogcrème goed.
  • Gebruik je ringvinger bij het aanbrengen.
  • Ga op een deppende manier te werk, je tapt als het ware de creme in je huid.
  • Heb je donkere kringen? Doe dan een concealer over je oogcrème.

 

MGC face & neck serum

Face & Neck Serum for Firming

Ook dit product test ik graag zelf. Maar daar gaat Mia niet mee akkoord. Zij vindt de substantie heel fijn, vooral het snelle intrekken van deze huidverzorging. Mia draagt best wat make-up maar kan vrijwel direct na het aanbrengen aan de slag.
De Gezicht- en halsserum is voor versteviging en versterkt de structuur van de huid, stimuleert de collageensynthese. Ook belooft het de slappe huid weer strak te maken. Voor mijn hals eigenlijk echt hartstikke welkom, want die heeft z’n langste tijd wel gehad. 

Al eens gehoord van gezichtsyoga?

Om je halslijn strakker te maken en je spieren in het gezicht sterker te maken kun je ook bepaalde oefeningen doen. Deze is leuk: open je mond en plaats je vuist onder je kin. Druk nu met je vuist naar boven en tegelijkertijd met je kaak naar beneden. Door de tegendruk van je vuist worden de spieren in je hals en kaak sterker waardoor de boel verstrakt.
MGC SPF 20 BB cream

SPF 20 BB Cream with natural mineral sunscreen

Dit product test Mia uitgebreid. En wel om 3 redenen:

  1. Zij neemt het niet zo nauw met zonbescherming. Het handige aan deze creme is dat er SPF 20 bescherming in zit. Mia neemt het niet zo nauw met zonbescherming (deed ik overigens zelf ook niet op die leeftijd), dus het is prettig dat de basis nu goed is.
  2. Hij is licht getint en geeft een mooie, subtiele dekking. Ook trekt hij snel in wat Mia heel fijn vindt.
  3. De creme ruikt lekker en subtiel. Voor Mia is dat een plus. Voor mij net iets minder, ik kan nl. niet goed tegen geparfumeerde producten in mijn gezicht. Maar, ik heb dit wel gelijk bij de producent nagevraagd. En hun reactie – ‘omdat al onze producten vegan zijn hebben we gekozen voor natuurlijke parfum toevoeging, dus alleen gemaakt van natuurlijke producten‘ – stelt me eigenlijk helemaal gerust. Dus wie weet moet Mia alsnog delen met mij 😉

Ilja heeft trouwens onlangs ook verschillende producten van MGC Derma getest. Haar review lees je hier.

Kortom, wat Mia en mijzelf betreft is de huidverzorging van MGC Derma heerlijk. Mia zal ze niet snel zelf gaan kopen, want ze zijn best exclusief. In Nederland is MGC Derma onder andere te koop via schoonheidscreme.nl, houseofskins.nl, overmania.nl, minkbc.nl en diverse retail winkels.

Tot slot: alle producten zijn vegan en dierproefvrij en vrij van: parabenen, talk, gluten, sulfaten, petrochemische bestanddelen, siliconen, aluminiumzouten en kleurstoffen.

huidverzorging van MGC Derma