Al jarenlang verf ik mijn eigen haar. Meestal (= eigenlijk altijd wel) met een pakje dat ik bij de drogist heb gekocht. Aan die pakjes kleven behoorlijk wat nadelen. Want: ze zijn niet goed voor mijn haar (veel te agressief) en bovendien is de grijsdekking ver te zoeken. Tijd voor iets anders! Ik probeerde haarverf van WECOLOUR en ben daar zo tevreden over, dat ik het resultaat graag met jullie deel.

grijsdekking haarverf

(foto boven: vóór de WECOLOUR verfbehandeling)

Grienende moeder

Lang haar heb ik bijna altijd wel gehad. Twee korte tussenpozes daargelaten. De eerste keer rond mijn 11e. In de periode van “Stop de Neutronenbom” heeft mijn moeder mijn haar in stekeltjes geknipt. Jankend kroop ik weg onder de eettafel, wat vond ik het verschrikkelijk! Maar gelukkig had ik al binnen twee jaar de lokken weer terug. De tweede keer was in 1991, toen kapper Rob Peetoom mij vroeg model te staan voor een live kortknipsessie op de catwalk van een grote modeshow. Met het resultaat was ik best blij, maar dit keer begon mijn moeder te grienen: “Bonnieeeeee, jij hoort lang haar te hebben!” Een paar jaar heb ik het korte koppie weten vol te houden, in een zogenaamd Meg Ryan kapsel. En toen kwam daar Mia en had ik geen tijd voor uitgebreide kappersbezoeken.

Wooninspiratie: blank houten kamer en suite

Veel mensen vinden kaal geschuurde kozijnen niet af. Maar daar zijn de meningen in woonland over verdeeld! Want steeds vaker zie je "kale" deuren en een blank houten kamer-en-suite in het interieur. Vind jij deze woontrend mooi? Laat je inspireren. Dat ik in mijn huis...

DIY: stock tank pool in je tuin

Er doet een nieuwe trend de ronde in Pinterest land! Namelijk die van de stock tank pool. De wat?! Hoor ik je denken... Ik ga het je uitleggen. En laten zien natuurlijk. In de VS wordt een stock tank al heel veel jaren ingezet. Niet als pool, maar als drinkbak, voor...

Het verschil tussen een inloopdouche en een douchecabine?

Ben je op zoek naar de ideale inloopdouche of douchecabine voor je badkamer, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? In dit artikel lees je alles over verschillende soorten douches en hoe je de juiste douche vindt.  Of je nu warm of koud doucht, een douche...

Prayer plant verzorgen en stekken

De meest voorkomende plant bij mij in huis is de prayer plant. Ook wel de gebedenplant in gewoon Nederlands. de officiele naam van deze plant is de Maranta. De plant komt oorspronkelijk uit de jungle van Brazilie. Daar zie je metershoge varianten. Met deze...

Meer kleur in de badkamer | 27x inspiratie

Ben je op zoek naar inspiratie voor meer kleur in de badkamer? Dan ben je hier aan het juiste adres. Want in dit artikel heb ik de allerleukste gekleurde badkamers op een rijtje gezet. Van een geverfd plafond tot kranen in een knalkleur. En van paarse douchewanden tot...

Grijze haren

Met de komst van Mia begonnen ook de grijze haren hun weg op mijn hoofd te vinden. Eerst een paar die ik er uiteraard fanatiek uitrukte. Maar gestaag groeide het aantal en deed ik verwoede pogingen ze te verdoezelen met verf. Soms bij de kapper. Maar meestal had ik er geen geduld voor want jeetje, wat neemt dat toch altijd een tijd in beslag. De laatste 1,5 jaar is er zelfs helemaal geen kapper aan te pas gekomen en heb ik de grijsdekking zelf gecheft met de pakjes verf van de drogist. Maar ik zei het al: dit doet je haar eerder kwaad dan goed.

haarverf voor grijsdekking

(foto boven: ná de WECOLOUR verfbehandeling)

Toen ik de mogelijkheid kreeg om de producten van WECOLOUR uit te proberen greep ik die kans met beide handen aan. Bedenker Mike komt zelf uit het kappersvak en samen met zijn vrouw Marije is hij een webwinkel begonnen met professionele haarverf voor thuisgebruik.

“Samen met onze partner in Italië, ontwikkelden we een permanente haarverf voor thuisgebruik zonder ammonia, PPD, parabenen, siliconen en resorcinol. Wat er wel in zit zijn natuurlijk verzorgende ingrediënten, zoals Argan olie en calendula extract. Een kwaliteitsproduct met een uitstekende dekking, veel beter en zachter voor je haar dan reguliere verf en voor een betaalbare prijs.”

Mike | WECOLOUR

WECOLOUR haarverf
WECOLOUR haarverf
WECOLOUR haarverf

Tips om zelf je uitgroei thuis te verven

   1. Was het haar minimaal 24 uur van tevoren niet. Door de huideigen oliën is de kans op irritatie aan de hoofdhuid kleiner.
   2. Verdeel het haar in vier delen. Gebruik clips om de delen vast te zetten.
   3. Smeer wat vaseline of andere vette crème langs de haarlijn zodat de verf niet op de huid kan vlekken.
   4. Weeg de verf en de activator af met een keukenweegschaal en zorg ervoor dat je van beide evenveel gebruikt, dus hou de verhouding 1;1 aan (tenzij je de kleur 11.1 hebt, dan neem je 1 deel kleurcrème en 2 delen activator)
   5. Maak een deel los en breng de verf met de kwast aan. Probeer zo min mogelijk van de al geverfde lengtes te verven.
   6. Gebruik de punt van de kam om de verschillende plukken te scheiden.
   7. Herhaal dit tot de uitgroei in alle vier de delen is geverfd.
   8. Laat de verf 20 minuten inwerken vanaf het moment dat je klaar bent met de uitgroei.
   9. Doe 1/3e deel water bij de rest van de verf en kam dit door de lengtes van je haar. Dit doe je alleen als je de kleur van je hele haar wilt opfrissen. Laat dit samen nog 15 minuten intrekken.
   10. Spoel de verf uit met lauw warm water en was je haar met een zachte shampoo.
   11. Herhaal eventueel tot alle verf is uitgespoeld.
   12. Breng een conditioner aan en laat even inwerken.
   13. Door het haar na te spoelen met koud water sluiten de schubben goed en krijg je een mooie glans.
   14. Meer tips en haarweetjes lees je ook op de WECOLOUR website
haarverf voor grijsdekking

100% grijsdekking, maar dan echt!

Op de foto hierboven zie je het verschil heel erg goed. Wat vind ik nou echt de voordelen van de haarverf van WECOLOUR?

 1. Mijn door de zon gebleekte haren, inclusief medium grijze uitgroei, zijn na de kleurbehandeling met WECOLOUR compleet verdwenen. De grijsdekking is echt 100% goed gelukt! De boel ziet er weer fris en glanzen uit. O ja, ik heb alleen mijn uitgroei bijgewerkt en na 25 minuten alles even doorgekamt om het kleurverschil ten opzichte van mijn staart wat natuurlijk over te laten lopen.
 2. Bijkomend voordeel is dat de verf heel erg lekker ruikt, niet chemisch, maar gewoon gezond.
 3. Mijn haren zijn superzacht. Ik heb de bijgeleverde WECOLOUR shampoo en cremespoeling gebruikt. Heerlijke producten.
 4. Je kunt de niet-gemengde verf heel goed bewaren. Zo kan ik de komende tijd makelijk 4 x mijn uitgroei bijwerken.
WECOLOUR grijsdekking
grijsdekking haarverf
grijsdekking haarverf

Overige WECOLOUR pluspunten:

Wat ik enorm handig vind aan dit product is dat je het bestelt vanuit je luie stoel en het de volgende dag als brievenbuspost op je deurmat ligt. Ik heb mijn haren geverfd met een mix van de 7.0 en 7.1. Via de haarkleur adviestool krijg je na vijf vragen kleuradvies op maat. Wil je liever persoonlijk advies? Dan kun je een foto mailen van je haarkleur en word je door de haarkleur specialisten verder geadviseerd. 

Disclaimer: ik heb dit product gratis mogen proberen maar ben zo tevreden met het resultaat, dat ik het heel graag met jullie deel!

Ik ben benieuwd, wie gaat het nog meer proberen?