Al jarenlang verf ik mijn eigen haar. Meestal (= eigenlijk altijd wel) met een pakje dat ik bij de drogist heb gekocht. Aan die pakjes kleven behoorlijk wat nadelen. Want: ze zijn niet goed voor mijn haar (veel te agressief) en bovendien is de grijsdekking ver te zoeken. Tijd voor iets anders! Ik probeerde haarverf van WECOLOUR en ben daar zo tevreden over, dat ik het resultaat graag met jullie deel.

grijsdekking haarverf

(foto boven: vóór de WECOLOUR verfbehandeling)

Grienende moeder

Lang haar heb ik bijna altijd wel gehad. Twee korte tussenpozes daargelaten. De eerste keer rond mijn 11e. In de periode van “Stop de Neutronenbom” heeft mijn moeder mijn haar in stekeltjes geknipt. Jankend kroop ik weg onder de eettafel, wat vond ik het verschrikkelijk! Maar gelukkig had ik al binnen twee jaar de lokken weer terug. De tweede keer was in 1991, toen kapper Rob Peetoom mij vroeg model te staan voor een live kortknipsessie op de catwalk van een grote modeshow. Met het resultaat was ik best blij, maar dit keer begon mijn moeder te grienen: “Bonnieeeeee, jij hoort lang haar te hebben!” Een paar jaar heb ik het korte koppie weten vol te houden, in een zogenaamd Meg Ryan kapsel. En toen kwam daar Mia en had ik geen tijd voor uitgebreide kappersbezoeken.

Waarom een schaarlamp niet in je interieur mag ontbreken

De schaarlamp, ook wel harmonicalamp genoemd, is al heel lang een van mijn favoriete lampen. In ons strandhuisje, maar ook thuis heb ik meerdere exemplaren hangen. Waarom ik dit type lamp zo fijn vind? Lees verder… Ons favoriete hoekje in huis Iedereen heeft denk ik...

18x de leukste kleine eethoekjes voor in kleine keukens

's Morgens aan de eettafel het nieuws en de socials checken, met een kop koffie binnen handbereik. Heerlijk! Dat ochtendmomentje vind ik zowat wel het fijnste moment van de dag. Nu ben ik hartstikke blij met onze grote antieke eettafel geplaatst aan de rand van onze...

Mooie houten vloeren inspiratie

Een best wel groot probleem... onze vloerbalken vertonen sporen van zwam. Ga ik dit nog een paar jaar aankijken en onze eikenhouten vloer een nieuw leven geven? Of pak ik het rigoreuzer aan, laat de balken vervangen en kies een nieuwe vloer. Wat het ook wordt, de...

Verzorgingstips voor de bekerplant (ook wel de Monkey Jar)

Heb ik me in het tuincentrum toch gewoon weer niet weten in te houden. Dit keer viel ik als een blok voor een hangplant met rode kelken. Het blijkt een vleesetende plant te zijn! Hij heet Nephentes oftewel bekerplant. Hoe je deze bijzondere plant verzorgt? Daar vertel...

Weekend finds 24 | met o.a. antibitch serum (?!)

Terwijl ik geniet van het uitzicht bij ons strandhuisje tik ik lekker wat blogjes weg. En zo is het ook weer tijd voor een nieuwe Weekend Finds, waarin ik mooie plaatjes deel die ik de afgelopen week her en der ben tegengekomen. Antibitch serum, een geinig...

Grijze haren

Met de komst van Mia begonnen ook de grijze haren hun weg op mijn hoofd te vinden. Eerst een paar die ik er uiteraard fanatiek uitrukte. Maar gestaag groeide het aantal en deed ik verwoede pogingen ze te verdoezelen met verf. Soms bij de kapper. Maar meestal had ik er geen geduld voor want jeetje, wat neemt dat toch altijd een tijd in beslag. De laatste 1,5 jaar is er zelfs helemaal geen kapper aan te pas gekomen en heb ik de grijsdekking zelf gecheft met de pakjes verf van de drogist. Maar ik zei het al: dit doet je haar eerder kwaad dan goed.

haarverf voor grijsdekking

(foto boven: ná de WECOLOUR verfbehandeling)

Toen ik de mogelijkheid kreeg om de producten van WECOLOUR uit te proberen greep ik die kans met beide handen aan. Bedenker Mike komt zelf uit het kappersvak en samen met zijn vrouw Marije is hij een webwinkel begonnen met professionele haarverf voor thuisgebruik.

“Samen met onze partner in Italië, ontwikkelden we een permanente haarverf voor thuisgebruik zonder ammonia, PPD, parabenen, siliconen en resorcinol. Wat er wel in zit zijn natuurlijk verzorgende ingrediënten, zoals Argan olie en calendula extract. Een kwaliteitsproduct met een uitstekende dekking, veel beter en zachter voor je haar dan reguliere verf en voor een betaalbare prijs.”

Mike | WECOLOUR

WECOLOUR haarverf
WECOLOUR haarverf
WECOLOUR haarverf

Tips om zelf je uitgroei thuis te verven

   1. Was het haar minimaal 24 uur van tevoren niet. Door de huideigen oliën is de kans op irritatie aan de hoofdhuid kleiner.
   2. Verdeel het haar in vier delen. Gebruik clips om de delen vast te zetten.
   3. Smeer wat vaseline of andere vette crème langs de haarlijn zodat de verf niet op de huid kan vlekken.
   4. Weeg de verf en de activator af met een keukenweegschaal en zorg ervoor dat je van beide evenveel gebruikt, dus hou de verhouding 1;1 aan (tenzij je de kleur 11.1 hebt, dan neem je 1 deel kleurcrème en 2 delen activator)
   5. Maak een deel los en breng de verf met de kwast aan. Probeer zo min mogelijk van de al geverfde lengtes te verven.
   6. Gebruik de punt van de kam om de verschillende plukken te scheiden.
   7. Herhaal dit tot de uitgroei in alle vier de delen is geverfd.
   8. Laat de verf 20 minuten inwerken vanaf het moment dat je klaar bent met de uitgroei.
   9. Doe 1/3e deel water bij de rest van de verf en kam dit door de lengtes van je haar. Dit doe je alleen als je de kleur van je hele haar wilt opfrissen. Laat dit samen nog 15 minuten intrekken.
   10. Spoel de verf uit met lauw warm water en was je haar met een zachte shampoo.
   11. Herhaal eventueel tot alle verf is uitgespoeld.
   12. Breng een conditioner aan en laat even inwerken.
   13. Door het haar na te spoelen met koud water sluiten de schubben goed en krijg je een mooie glans.
   14. Meer tips en haarweetjes lees je ook op de WECOLOUR website
haarverf voor grijsdekking

100% grijsdekking, maar dan echt!

Op de foto hierboven zie je het verschil heel erg goed. Wat vind ik nou echt de voordelen van de haarverf van WECOLOUR?

 1. Mijn door de zon gebleekte haren, inclusief medium grijze uitgroei, zijn na de kleurbehandeling met WECOLOUR compleet verdwenen. De grijsdekking is echt 100% goed gelukt! De boel ziet er weer fris en glanzen uit. O ja, ik heb alleen mijn uitgroei bijgewerkt en na 25 minuten alles even doorgekamt om het kleurverschil ten opzichte van mijn staart wat natuurlijk over te laten lopen.
 2. Bijkomend voordeel is dat de verf heel erg lekker ruikt, niet chemisch, maar gewoon gezond.
 3. Mijn haren zijn superzacht. Ik heb de bijgeleverde WECOLOUR shampoo en cremespoeling gebruikt. Heerlijke producten.
 4. Je kunt de niet-gemengde verf heel goed bewaren. Zo kan ik de komende tijd makelijk 4 x mijn uitgroei bijwerken.
WECOLOUR grijsdekking
grijsdekking haarverf
grijsdekking haarverf

Overige WECOLOUR pluspunten:

Wat ik enorm handig vind aan dit product is dat je het bestelt vanuit je luie stoel en het de volgende dag als brievenbuspost op je deurmat ligt. Ik heb mijn haren geverfd met een mix van de 7.0 en 7.1. Via de haarkleur adviestool krijg je na vijf vragen kleuradvies op maat. Wil je liever persoonlijk advies? Dan kun je een foto mailen van je haarkleur en word je door de haarkleur specialisten verder geadviseerd. 

Disclaimer: ik heb dit product gratis mogen proberen maar ben zo tevreden met het resultaat, dat ik het heel graag met jullie deel!

Ik ben benieuwd, wie gaat het nog meer proberen?