Voor wie er toe is aan handige tuintips heb ik goed nieuws: Tom (alias Boer Tom) heeft namelijk een nieuw boek uitgebracht boordevol tuininspiratie en praktische tips. En ik heb goed nieuws: van Tom mag ik 2 exemplaren van Tuinieren met Tom weggeven! Doe je mee?

Tuinieren met Tom witactie

Boer Tom zoekt vrouw

Nou niet dus… Tom is hartstikke gelukkig met zijn vriendin Marieke en zoontje Moos. Maar Tom deed in 2014 wel mee aan Boer Zoekt Vrouw en wordt daarom vaak Boer Tom genoemd. Verder is Tom tv-presentator: voor het RTL-programma Eigen huis & tuin doet Tom de tuinen.

Fan van tulpen

Ik heb met Tom kennisgemaakt tijdens een zogenaamde Instagramtour door de bollenvelden in en om Nieuwe Niedorp. Een topdag waarop we met een groepje gelijkgestemden op elektrische scooters de omgeving gingen verkennen. Tom was een van de hosts en in zijn tulpenbollenvelden mochten wij lekker aan de slag met het schieten van vrolijke kiekjes. Dit deden we uiteraard wel voorzichtig onder het gezellige toeziend oog van Tom himself. Ondertussen vertelde hij honderduit over zijn passie: tulpen.

Boer Tom zoekt vrouw

En nu is daar ‘Tuinieren met Tom’

In het boek lees ik allerlei handige tips die ik zelf in mijn tuin kan toepassen. Bijvoorbeeld over het snoeien van mijn bramenstruik. Maar ook over het winterklaar maken van de tuin straks in november. Tom doet dit juist niet! Het is voor de tuin veel beter als de planten gewoon natuurlijk afsterven en het blad blijft liggen. Het beschermt de aarde tegen uitdroging en bevriezing van vorege bolletjes. Nou, dat scheelt mij een hoop werk later dit jaar.

Tulpenvelden
tuinboek boer Tom

Ik hoop dat ik je met mijn boek inspiratie kan bieden voor je eigen groene paradijs. Tuinieren is een kwestie van gewoon doen. Met elk succesje dat je boekt, worden je vingers groener. En voordat je het weet, heb je er een nieuwe hobby bij.

Tom

10x inspiratie met wanden van glasblokken

Glasblokken zijn in het interieur weer helemaal terug van weggeweest. Niet alleen de traditionele exemplaren, op glasblokgebied heeft er de laatste tijd een ware evolutie plaatsgevonden. En dus..

Dit doet de kleur geel met je

De kleur geel staat erom bekend dat hij vrolijk stemt. Het is een stimulerend kleur en als het je lievelingskleur is heb je geluk, want het schijnt dat je dan een positief mens bent. Wat doet de kleur geel met je... lees verder om erachter te komen. Geel voor...

Mosa Kho Liang tegels | hal make-over

2021, het jaar dat een giga verbouwing in ons huis markeerde. Vloerbalken, plafond, leidingen, riool... alles eruit. Daarvoor in de plaats, vloerverwarming, uitbouw, nieuwe tuin, badkamer en hal. En over die hal wil ik het vandaag met je hebben. Want die is toch zo...

DIY | Terracotta decoratie on a budget

Een tijd geleden verscheen er op One Hand in my Pocket een DIY plantenpotjes schilderen. Dat was toen al super leuk en het is nu weer helemaal in! Op TikTok en Instagram zijn er regelmatig video's te zien van potten, vazen en andere decoratie stukken die gepimpt...

Wooninspiratie: blank houten kamer en suite

Veel mensen vinden kaal geschuurde kozijnen niet af. Maar daar zijn de meningen in woonland over verdeeld! Want steeds vaker zie je "kale" deuren en een blank houten kamer-en-suite in het interieur. Vind jij deze woontrend mooi? Laat je inspireren. Dat ik in mijn huis...

Tip van Tom: draag de juiste tuinkleding

Uhm… die tip begrijp ik wel maar lap ik even aan mijn laars. Ik draag hier een pakje van Love Stories, lekker luchtig voor een wat warmere tuindag. Toegegeven, ik ga vandaag niet op m’n knieen de borders van onkruid ontdoen, anders had ik ook wel wat passendere kleding gedragen.

tuinboek boer Tom
tuinieren met Boer Tom

Praktische tuingids met fijne plaatjes

Tuinieren met Tom is opgedeeld in de maanden van het jaar. Zo weet je precies wat je in welk seizoen kunt aanpakken in jouw tuin. Overigens is het boek net zo handig voor mensen met een stadstuintje, balkon of dakterras. Al met al is het een 125-pagina’s-tellende, praktische tuingids en word je ook nog verwend met heel veel fijne plaatjes 😉

Het boek is exclusief te koop bij Welkoop maar op OHIMP mag ik 2 exemplaren weggeven.

Tuinieren met Sjakie

Het kan natuurlijk zijn dat Sjakie gewoon honger heeft. Maar liever hou ik mezelf voor dat hij het gewoon gezellig vind om bij me te zijn. Zodra ik een stap in de tuin zet draait hij rondjes om me heen en blijft lekker in de buurt. Die staart om m’n been vind ik toch zo schattig. Onze andere kat Fransje is er 9 van de 10 keer trouwens ook bij. Maar die was nu denk ik even op muizenjacht.

tuinieren met Sjakie

Winnen: 2x het nieuwe tuinboek Tuinieren met Tom

Zijn jij en je tuin ook toe aan wat praktische tuintips? Dan is het boek Tuinieren met Tom vast iets voor jou. Wat moet je doen om kans te maken: laat mij in een reactie onder deze blog weten waarom jij graag dit boek wilt winnen en… wie weet! Over 3 weken maak ik de winnaar bekend.

Ook fijn als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media (Facebook en Pinterest bijvoorbeeld). Veel succes!!

kunstgras
tuinboek winnen