Voor wie er toe is aan handige tuintips heb ik goed nieuws: Tom (alias Boer Tom) heeft namelijk een nieuw boek uitgebracht boordevol tuininspiratie en praktische tips. En ik heb goed nieuws: van Tom mag ik 2 exemplaren van Tuinieren met Tom weggeven! Doe je mee?

Tuinieren met Tom witactie

Boer Tom zoekt vrouw

Nou niet dus… Tom is hartstikke gelukkig met zijn vriendin Marieke en zoontje Moos. Maar Tom deed in 2014 wel mee aan Boer Zoekt Vrouw en wordt daarom vaak Boer Tom genoemd. Verder is Tom tv-presentator: voor het RTL-programma Eigen huis & tuin doet Tom de tuinen.

Fan van tulpen

Ik heb met Tom kennisgemaakt tijdens een zogenaamde Instagramtour door de bollenvelden in en om Nieuwe Niedorp. Een topdag waarop we met een groepje gelijkgestemden op elektrische scooters de omgeving gingen verkennen. Tom was een van de hosts en in zijn tulpenbollenvelden mochten wij lekker aan de slag met het schieten van vrolijke kiekjes. Dit deden we uiteraard wel voorzichtig onder het gezellige toeziend oog van Tom himself. Ondertussen vertelde hij honderduit over zijn passie: tulpen.

Boer Tom zoekt vrouw

En nu is daar ‘Tuinieren met Tom’

In het boek lees ik allerlei handige tips die ik zelf in mijn tuin kan toepassen. Bijvoorbeeld over het snoeien van mijn bramenstruik. Maar ook over het winterklaar maken van de tuin straks in november. Tom doet dit juist niet! Het is voor de tuin veel beter als de planten gewoon natuurlijk afsterven en het blad blijft liggen. Het beschermt de aarde tegen uitdroging en bevriezing van vorege bolletjes. Nou, dat scheelt mij een hoop werk later dit jaar.

Tulpenvelden
tuinboek boer Tom

Ik hoop dat ik je met mijn boek inspiratie kan bieden voor je eigen groene paradijs. Tuinieren is een kwestie van gewoon doen. Met elk succesje dat je boekt, worden je vingers groener. En voordat je het weet, heb je er een nieuwe hobby bij.

Tom

Mooie houten vloeren inspiratie

Een best wel groot probleem... onze vloerbalken vertonen sporen van zwam. Ga ik dit nog een paar jaar aankijken en onze eikenhouten vloer een nieuw leven geven? Of pak ik het rigoreuzer aan, laat de balken vervangen en kies een nieuwe vloer. Wat het ook wordt, de...

Verzorgingstips voor de bekerplant (ook wel de Monkey Jar)

Heb ik me in het tuincentrum toch gewoon weer niet weten in te houden. Dit keer viel ik als een blok voor een hangplant met rode kelken. Het blijkt een vleesetende plant te zijn! Hij heet Nephentes oftewel bekerplant. Hoe je deze bijzondere plant verzorgt? Daar vertel...

Weekend finds 24 | met o.a. antibitch serum (?!)

Terwijl ik geniet van het uitzicht bij ons strandhuisje tik ik lekker wat blogjes weg. En zo is het ook weer tijd voor een nieuwe Weekend Finds, waarin ik mooie plaatjes deel die ik de afgelopen week her en der ben tegengekomen. Antibitch serum, een geinig...

Parasol inspiratie | onze nieuwe Vaticano parasol

Als de zon schijnt lijkt alles beter, mooier en gezelliger. Toch ben ik niet meer zo dol op de zon als vroeger. Aan bakken doe ik sowieso niet meer, liever doe ik een hoed op of settle mezelf onder een mooie parasol. Onze nieuwe Solero parasol is dan ook heel welkom...

25x droom zwembad voor een stadstuin

Een zwembad. In je tuin. Dat is toch het toppunt van luxe?! Ik koester deze wens nu al een tijdje. Natuurlijk kan ik aan de bak met opblaasbadjes of een houten tobbe, maar hoe lekker zou het zijn om een ECHT zwembad in de tuin te hebben. Niet groot hoor, zeker niet....

Tip van Tom: draag de juiste tuinkleding

Uhm… die tip begrijp ik wel maar lap ik even aan mijn laars. Ik draag hier een pakje van Love Stories, lekker luchtig voor een wat warmere tuindag. Toegegeven, ik ga vandaag niet op m’n knieen de borders van onkruid ontdoen, anders had ik ook wel wat passendere kleding gedragen.

tuinboek boer Tom
tuinieren met Boer Tom

Praktische tuingids met fijne plaatjes

Tuinieren met Tom is opgedeeld in de maanden van het jaar. Zo weet je precies wat je in welk seizoen kunt aanpakken in jouw tuin. Overigens is het boek net zo handig voor mensen met een stadstuintje, balkon of dakterras. Al met al is het een 125-pagina’s-tellende, praktische tuingids en word je ook nog verwend met heel veel fijne plaatjes 😉

Het boek is exclusief te koop bij Welkoop maar op OHIMP mag ik 2 exemplaren weggeven.

Tuinieren met Sjakie

Het kan natuurlijk zijn dat Sjakie gewoon honger heeft. Maar liever hou ik mezelf voor dat hij het gewoon gezellig vind om bij me te zijn. Zodra ik een stap in de tuin zet draait hij rondjes om me heen en blijft lekker in de buurt. Die staart om m’n been vind ik toch zo schattig. Onze andere kat Fransje is er 9 van de 10 keer trouwens ook bij. Maar die was nu denk ik even op muizenjacht.

tuinieren met Sjakie

Winnen: 2x het nieuwe tuinboek Tuinieren met Tom

Zijn jij en je tuin ook toe aan wat praktische tuintips? Dan is het boek Tuinieren met Tom vast iets voor jou. Wat moet je doen om kans te maken: laat mij in een reactie onder deze blog weten waarom jij graag dit boek wilt winnen en… wie weet! Over 3 weken maak ik de winnaar bekend.

Ook fijn als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media (Facebook en Pinterest bijvoorbeeld). Veel succes!!

kunstgras
tuinboek winnen