Veel mensen vinden kaal geschuurde kozijnen niet af. Maar daar zijn de meningen in woonland over verdeeld! Want steeds vaker zie je “kale” deuren en een blank houten kamer-en-suite in het interieur. Vind jij deze woontrend mooi? Laat je inspireren.

Dat ik in mijn huis kwam wonen – 16 jaar geleden alweer – heb ik de oude paneeldeuren eruit laten halen en naar de loger gebracht. Ze kwamen terug, mooier dan ooit!

Tijdens een recente verbouwing heb ik een aanbouw laten plaatsen. Uit bouwcontainers in de buurt heb ik oude, originele paneeldeuren gevist. Ook die zijn geloogd en zo heb ik deze stijl mooi kunnen doorvoeren. Een natuurlijke trapleuning erbij in de hal maakt het af.

10x inspiratie voor een Scandinavisch interieur

Blank houten kozijnen/kamer-en-suite

In de oude huizen werd vaak een kamer-en-suite ingebouwd, om de voorkamer van de achterkamer te scheiden. In de loop der jaren is dit uit veel woningen gesloopt. Zonde, maar uiteraard begrijpelijk. Zonder kamer-en-suite krijg je meer ruimte.

Hetzelfde gebeurde met keukens in aparte ruimtes. Muren zijn doorgebroken en de meeste keukens zijn nu open keukens. Maar ook hier is een verandering gaande. Want je ziet steeds vaker dat keukens een scheidingswand krijgen, met glas. Door het glas blijft het ruimtelijk effect bewaard.

Een blank houten kamer en suite kan ook bij de slaapkamers een handige oplossing zijn voor net wat meer privacy.

Houten raampartij

Stel je vindt een complete kamer-en-suite opstelling net wat teveel van het goede, dan kun je ook voor een raampartij van hout gaan, zoals in deze voorbeelden. Wat een prachtige rondingen vind je niet?!

En hoewel dit geen blank houten constructie betreft, vind ik hem té mooi om niet te delen:

blauwe kamer en suite

Wooninspiratie | koningsblauw in je interieur