Er doet een nieuwe trend de ronde in Pinterest land! Namelijk die van de stock tank pool. De wat?! Hoor ik je denken… Ik ga het je uitleggen. En laten zien natuurlijk.

In de VS wordt een stock tank al heel veel jaren ingezet. Niet als pool, maar als drinkbak, voor het vee. Een paar jaar terug zagen de Amerikanen het duurzame licht, en vervingen de plastic zwembadjes voor de stock tanks. De tanks zijn glad aan de binnenkant, waterdicht en gemaakt van verzinkt staal waardoor ze tegen een stootje kunnen.

Nu zeg ik wel: duurzame licht. Maar in veel pools op de foto’s die ik tegenkom drijft een giga zwemband in de vorm van een sinaasappel schijf of iets anders geks. Gelukkig hoeven we niet allemaal hetzelfde leuk te vinden 😉

Stock tank pool inspiratie

Een stock tank is verkrijgbaar in veel verschillende maten. Je hebt de ronde maten, die worden vooral ingezet als zwembad. Hoewel ik ook een foto voorbij heb zien komen van een ronde stock tank die gebruikt wordt als bootje op een rivier. En je hebt ovale stock tanks. Die vinden – zo lees ik – ook gretig aftrek als ijsbad!

Een stock tank kun je met een beetje creativiteit gebruiken voor de gekste dingen. Toch worden ze het meest gebruikt als zwembad. En door er één of meerdere gaten in te boren voor een filterpomp, kun je het water schoon en vers houden.

Waar koop je een stock tank?

Inmiddels zijn er verschillende leveranciers in Nederland waar je de tanks kunt kopen. Ik ben al even flink gaan rondneuzen op het WWW en kwam uit bij Tankkd. Zij hebben een heel groot aanbod met veel verschillende maten én accessoires. Ik zie het wel voor me hoor, in mijn achtertuin, zo’n ovaal exemplaar. Het hele jaar door zou ik hem inzetten als ijsbad. En wie weet in de winter ook wel een keertje als hottub!

Wie doet er mee?

hottub tank stock