Op een mooie zaterdagochtend komen Judith en Bennie aangefietst. Judith heeft haar grijze werkoverall aan en Bennie heeft zijn schepje in z’n hand. “Wat gaan jullie doen?” vraag ik.  “Wij komen je helpen in de tuin!” Wat gezellig, een dagje tuinieren met Judith en Bennie! Blij spring ik in mijn eigen werkoverall.  “En dan nemen we na afloop een wijntje bij de vuurkorf, toch?” Het loopt iets anders…

Want ik heb mijn overall nog niet aan of de lucht betrekt en het begint te spetteren. “Ach, we zijn toch geen watjes!” zegt Judith. En dus gaan we aan de slag. “Wat wil je eigenlijk met je tuin?” Ik heb geen idee, als het maar een beetje onderhoudsvrij is, kleurrijk en gezellig. Het is er echt een ravage, moet je kijken wat een troep:

Deze foto’s zijn overigens nog van voor mijn tuinmetamorfose. Maar omdat de 3e tuinmetamorfose er ondertussen aan zit te komen, vind ik het een heel mooi moment om deze foto’s nog even onder de aandacht te brengen. Want wat gaat het straks een extreme voor-na worden!!

Dit is onze giga tuin metamorfose

Wat een wildgroei, we gaan snel aan de slag. We snoeien, plukken, graven, trekken en op een gegeven moment pak ik zelfs mijn zaag erbij en moeten complete bomen eraan geloven. Leuk is het wel hoor, deze noeste arbeid. Maar nat ook. Tussendoor schuilen we in de schuur. Bennie is natuurlijk allang afgedropen. Twee uurtjes later kijken we door onze natte oogwimpers naar een grondig aangepakte tuin. Kaal! Maar weer helemaal vol potentie, heerlijk.

Even opwarmen en weer verder gaan?

Mia heeft haar eerste “oppasklus” te pakken. Samen met vriendin Sanne vermaakt ze Bennie. “Jullie mogen niet kijken hoe we het doen hoor, want dan durven we niet”. Pubers, o-o-o wat zijn ze stoer. Totdat het er op aan komt (en dan is Bennie nog maar 2 ;-))

Judith en ik duiken op de iPad om Pinterest tuininspiratie op te doen. Lekkere koffie met een mugcake erbij, houtkacheltje aan… Al snel komen we erachter dat de tuin die ik voor ogen heb een beetje op een bohemian tuin lijkt. Kijk, dit idee een beetje:

 Bohemian terras

We zien bohemian tuinen in allerlei gradaties: van hippietuinen met pallet-constructies en wapperende doeken tot aan tuinen in Aerdenhout proporties compleet met zwembad, uitzicht op zee en kleurrijke vlaggetjes en lantaarns.

Volgens mij is het idee achter de bohemian stijl dat je een mooie mix & match toepast van oude en nieuwe, retro en moderne en binnen- en buitenlandse items. Van der Garde tuinstoelen in combinatie met Marrokaanse lantaarns. Nieuw versus oud. De tuinsets bij Van der Garde tuinmeubelen heb je in allerlei soorten en maten. Op de juiste manier gecombineerd creëer je een heerlijke bohemian sfeer.

Cozy backyard space with mix and match printed pillows!

5 ingredienten voor een bohemian tuin

Iets tussen de hippie- en Aerdenhout bohemian tuin in, dat lijkt me mooi. Niet te strak, niet te hippie, maar sowieso nog wel met groen. We spotten 5 ingredienten die ik straks in mijn bohemien tuin wil laten terugkomen. Waar we overigens snel uit zijn: straks? Dat gaat ‘em niet worden. Het gaat nl. steeds harder regenen dus we gaan een andere keer weer verder.

1) Onderhoudsarm? Weg met die grasmat, hello vtwonen buitentegels!

Dat het gras bij de buren groener is, is in mijn geval letterlijk waar. Na 8 jaar ben ik er klaar mee: het gras in mijn tuin groeit niet. Het gras moet eruit. Ik wil tegels. Van die mooie grote waar je zomers lekker met blote voetjes op kunt lopen. We spotten de vtwonen buitentegels.

vtwonen buitentegels - one hand in my pocket

buitentegels van vtwonen

2) Een lightstring als tuinverlichting

Op de gezelligste terrassen en festivals hangen ze al jaren: lightstrings. Maar waarom zou je de tuin of het balkon/terras er niet mee opvrolijken?

The rooftop terrace - one hand in my pocket

Overigens, voor een bohemian sfeer doen verschillende lantaarns en kaarsen het ook goed.

Bohemian outdoor inspiration - One Hand in my Pocket

3) Chillen op de grond: met doeken, poefjes, kleden en kussens

Wat we telkens terugzien in de bohemian tuinen op Pinterest zijn de gezellige zithoekjes, laag bij de grond. Eigenlijk worden er telkens outdoor huiskamertjes gecreëerd. Ik vind het er superleuk uit zien!

Bohemian vibes - One Hand in my Pocket

bohemian waterside - One Hand in my Pocket

Fatboy heeft geweldige vloerkleden die geschikt zijn voor outdoor. Ik val als een blok voor het Picnic Lounge kleed, een megagroot Perzisch tapijt geschikt voor buiten. Fatboy Picnic Lounge - One Hand in my Pocket

4) Rotan met een seventies touch

Ongelovelijk, laatst trok ik er nog eentje bij het grofvuil vandaan: een rotan seventies stoel. Het zitgemak is best ver te zoeken maar met een schapenvachtje erin wordt het al een stuk aangenamer.

rotan and stove - one hand in my pocket

Je hebt tegenwoordig natuurlijk ook allerlei mooie en luxe (kunststof?) varianten. Wehkamp staat er vol mee, ik vind de linker (moderne rotan pauwstoel) echt geweldig. Bij het middelste plaatje zie je weer die prachtige vtwonen buitentegels.

Bohémien tuin stoelen - One Hand in my Pocket

5) Outdoor movie night

Hoe lekker, op een mooie zwoele zomeravond met het gezin of een groepje vrienden een film in de tuin kijken. Op z’n bohemians natuurlijk. Met kleden en kussens. Lekkere hapjes, kaarsjes en als het even kan een knapperend vuurtje erbij…

outdoor movie - bohemian inspiration - one hand in my pocket

Hier op Pinterest kun je mijn “Outdoor Inspiration”  bord bekijken met nog veel meer tuininspiratie.

Binnenkort de before & after van onze tuin anno 2021. Keep you posted 🙂