Wil je een originele plantenpot en heb je toevallig nog wat tegeltjes liggen? Dan is deze DIY echt iets voor jou. In dit artikel wat fijne tegel inspiratie en de werkwijze voor de plantenpot van tegels.

Tegels, we love them. En lang niet alleen voor het betegelen van muren. Zo maakten wij al een in hoogte verstelbaar bureau. Wandplankjes in de hal. Tafelbladen in de pantry.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bonnie Dubois (@bonniedubois)

Maar er zijn talloze tegelprojectjes te bedenken, kijk maar:

Plantenpot van tegels

Van ons tegelproject in de hal waren nog tegels over. Deze zijn van MOSA en ontworpen door de Japanse designer Kho Liang. De tegels met de rondjes vinden we het mooist dus daar is het plantenpotje mee gemaakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bonnie Dubois (@bonniedubois)

Wat heb je nodig voor een plantenpot van tegels

Uitgaande van een vierkante pot heb je nodig:

  • 5 tegels, 10×10 cm
  • Goede, krachtige, sneldrogende lijm , bijv. de polymax high tack van Bison (zie foto)
  • Flink boek om net gelijmde tegels mee te steunen

Zo pak je het aan:

Lijm eerst twee tegels aan elkaar. Probeer netjes te lijmen je wilt liever geen zichtbare lijmresten. Laat in een haakse hoek drogen met behulp van een boek. Lijm vervolgens de 3e tegel vast waardoor je als het ware een U-vorm krijgt. Laat dit weer even drogen met behulp van het boek.Plak vervolgens de 4e tegel bovenop de U. Let erop dat je de mooie zijdes aan de buitenkant hebt. Lijm tot slot de laatste tegel aan de onderzijde. Mogelijk smeer je binnenin de pot aan de onderzijde nog wat extra lijm om een kiertje te dichten.

Pot klaar, plant erin

De pot is niet waterdicht dus wij hebben er een wat dikker plastic zakje in gestopt. Daar aarde in gedaan en vervolgens het gewortelde stekje van een graslelie. En klaar is je simpele maar o-zo leuke plantenpot van tegels!

plantenpotje van tegels