Op zoek naar een lekkere vakantiebestemming? Denk eens aan Curaçao! De ideale plek voor een tropische vakantie in de Antillen. Witte stranden en turquoise zeeën, dat klinkt als muziek in de oren. Maar, dat is niet het enige wat Curaçao te bieden heeft. Wij zijn op zoek gegaan naar activiteiten voor een veelzijdige vakantie. Van zonnen op het strand tot hiken, het kan allemaal. Lees hier onze top 5 Curaçao tips.

1. Het strand dat alles heeft

We hebben 5 totaal verschillende Curaçao tips op een rijtje gezet. Maar denk je aan Curaçao, dan denk je aan het strand. Curaçao heeft veel lekkere stranden, kijk hier maar eens. Onze tip nummer 1 is het veelzijdige strand Playa Cas Albao. Of terwijl, het strand van Cas Albao. Hier vind je toch dat witte zand en turquoise zee, maar dat is niet het enige. Dit strand heeft het eigenlijk allemaal. De zee is geschikt voor kleintjes, mensen die snorkelen willen uitproberen of mensen die serieus willen duiken. Het strand wordt omringd door palmbomen en je vindt er zowel locals als toeristen. Het aantrekkelijke aan dit strand zijn de faciliteiten. Je kunt er parkeren, douchen en er zijn kluisjes voor je spullen. Er zijn wc’s en je kunt op dit strand zelfs een massage krijgen. Ook kan je genieten van een hapje en een drankje bij de beachbar.

2. De blauwe kamer

Ken je dat programma H2O? Of eigenlijk iedere andere serie die zich afspeelt in de buurt van water? Vaak zie je in deze series hele spectaculaire geheime grotten. Als je net als wij dacht dat deze alleen op tv voorkwamen heb je het mis. De Blauwe Kamer op Curacao is precies zo’n grot. Midden in de zee ligt de opening van de grot. Je moet een stukje onder water zwemmen om hem te bereiken, maar dat is goed te doen zonder duik gear.  Als je het aandurft kom je terecht in een blauwe oase met een prachtige lichtinval. Bovenin de grot zit namelijk een gat waar de zon doorheen schijnt. Verder weerkaatst het water op het steen waardoor alles blauw lijkt. Voor deze Curaçao tip moet je een beetje avontuurlijk zijn aangelegd, maar het is het zeker waard! 

3. De Aloe Vera Farm

Op Curaçao vind je een megagrote Aloe Vera plantage. Waar zelf Aloe Vera wordt verbouwd. Deze plant wordt gebruikt als basis voor de producten van Curaloe. Bij Curaloe gebruiken ze Aloe Vera voor veel meer dan alleen de bekende after sun. Ben je benieuwd hoe een plant wordt gebruikt in een cosmetica product? En hoe dat proces gaat van begin tot einde? Dan kan je een tour boeken bij de Aloe Vera Farm. Hier word je rondgeleid door een local en loop je door de prachtige Aloe Vera velden. Ook nog eens een prachtige plek om foto’s te maken! Een Curaçao tip om niet te missen dus!

4. De Visserij

Visliefhebbers opgelet! Aan de naam van deze tent kan je natuurlijk al raden wat je op je bord krijgt. Super verse en lekkere vis! De visserij ligt aan de kust van Piscadera Bay en vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de oceaan. De vis die ze hier serveren wordt op de dag zelf gevangen. Bij aankomst kan je in de vitrine zien wat ze allemaal hebben. Je kiest een vis en geeft aan hoeveel je wil. Dan gaan ze aan de slag in de keuken en even later heb jij een vis op je bord. Simpeler kan het niet en lekker is het zeker!

5. Christoffel berg beklimmen

En dan de laatste Curaçao tip: De Christoffelberg. Dit is de hoogste berg van Curaçao. Nu denk je misschien aan een berg van kilometers hoog, maar dat is niet het geval. Deze berg is namelijk maar 372 meter hoog. En dat maakt hem perfect voor een hike! Je hoeft er geen ervaren wandelaar voor te zijn, maar heb toch een sportief uitje tijdens je vakantie. En als je eenmaal boven bent kan je het hele eiland over kijken. De berg ligt in het Christoffelpark, dit is ongeveer 40 km vanaf Willemstad. Er gaan niet veel bussen, dus als je een huurauto hebt raden we aan om met de auto te gaan. Je kan de berg zelfstandig bewandelen met behulp van de met peilen aangegeven route. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Iets wat je wel goed moet onthouden als deze hike op je to-do list staat zijn de openingstijden van het park. Vanaf 10 uur kan je het park niet meer betreden. Dan wordt het namelijk te warm en is het niet meer veilig om te klimmen. Het park is open van 06:00 tot 10:00. Een uitje voor de vroege vogels dus!

Algemene Curaçao tips

Naast onze tips voor een veelzijdige vakantie op Curaçao hebben we ook nog wat algemene tips.

  • Huur een auto. Ja, dat kost een paar centen, maar het is op Curaçao echt een must! Met als grootste reden veiligheid. De wegen zijn niet geschikt voor fietsers of brommers. Sommige stukjes kan je lopen, maar het eiland is net te groot om alles met de benenwagen te doen.
  • Boek een directe vlucht. Curaçao is best een stukkie vliegen. Je doet er nog langer over als je ook nog moet overstappen. Niet ideaal dus. Check dus goed of je vlucht direct is of niet. Boek hier je vlucht met KLM!
  • Neem geen euro’s mee. Op Curaçao kan je namelijk alleen betalen met De Antilliaanse gulden. Wel kan je bijna overal betalen met een Nederlandse bankpas. Wil je toch wat cash geld? Dan kan je euro’s inwisselen bij de bank. 
Curacao tips
Curacao tips

Meer eiland tips | Ibiza

Tips voor klein Parijs | Lille