Wuivende (palm)bomen, witte stranden en knalblauwe zeeën. Je vindt dat (en natuurlijk nog veel meer) allemaal op Curacao. Ben je benieuwd naar de mooiste stranden op Curacao? Dan is dit artikel handig om te lezen.

Op Curacao vind je prachtige stranden waar je heerlijk kunt genieten van een prachtig uitzicht, snorkelen, duiken en natuurlijk relaxen. Op Curacao heb je verschillende soorten stranden. De een ligt afgelegen, is wat moeilijker bereikbaar maar daar vind je ultieme rust. En op een ander strand kun je weer terecht voor de mojito’s, luxe strandbedden en gezellige strandfeesten. Waar je ook van houdt, op Curacao is er op het gebied van strandbeleving voor ieder wat wils.

mooiste strand van Curacao

Wat zijn de mooiste stranden op Curacao?

Kijk, dit kaartje vind ik handig. Je ziet heel overzichtelijk waar welk strand ligt.

map Curacao beaches

Handig om te weten over de mooiste stranden van Curacao:

  1. de Noord-Oost kant van Curacao is de windkant. Hier vind je vooral ruige zeeën en woeste kliffen. Wil je uitwaaien, hiken of een grote golf vangen? Dan kun je hier je hart ophalen.
    noord-oostkust Curacao
  2. Aan de zuidkust van Curacao vind je vooral de zgn. man-made stranden. Deze stranden zijn aangelegd, hebben grote, mooie strandpaviljoens, heerlijke horeca horen vaak bij hotels en zijn wat drukker bezocht. Hier ga je naartoe voor de zon en gezelligheid. Een heel populair strand is bijvoorbeeld Jan Thiel beach.
    strandfeest Curacao
  3. De westkust van Curacao, daar moet je zijn als je houdt van natuurlijke stranden, baaitjes en meer rust. Dit zijn de nummers 1 t/m 18 op de kaart. Persoonlijk vind ik dat hier de mooiste, natuurlijke stranden zijn, verderop heb ik er een aantal beschreven.
    Westpunt Curacao
  4. Klein Curacao is een eilandje op ongeveer anderhalf uur varen van Curacao. Hier vind je weinig tot geen voorzieningen, maar wel het allerlekkerste poederzand, een turquoise zee en je kunt er perfect snorkelen met zeeschildpadden. Binnenkort vertel ik je er alles over!

Wat vind ik de mooiste stranden op Curacao?

Samen met Mia breng ik een week door op Curacao. Onze eerste 3 dagen verblijven we in het Hilton Hotel in Willemstad, waar we een heerlijk privé strand hadden met zwembad. Overnachten hier is qua prijs heel redelijk, voor alle voorzieningen die je er hebt. Vanuit hier hebben we verschillende activiteiten ondernomen, zoals de wijk Scharloo verkennen, quad rijden, duiken en een dagtocht naar Klein Curacao.

De rest van de week slapen we in the Beach House aan de andere kant van Willemstad (Punda-zijde). Een prachtig appartementencomplex, direct gelegen aan zee bij Mood Beach en Cabana Beach. 2 heerlijke strandtenten met perfecte voorzieningen (qua eten, bediening, strandbedden en natuurlijk het uitzicht).

Mood Beach Curacao

De mooiste stranden op Curacao vind ik de stranden aan de westkust. Playa Piskado is erg goed snorkelen (zeeschildpadden!) en hier heb je een stijger waar je samen met de vissers van Curacao hun vangst kunt bewonderen.

playa pisado

Jeremi is prachtig gelegen in een baai en lekker rustig. Klein Knip en Groot Knip hebben iets meer voorzieningen, er zijn net wat meer badgasten en beiden zien ze er prachtig uit.

Natuurlijke stranden Curacao

Hoe dan ook, wij vonden Curacao op alle fronten genieten, of het nou in het noorden, oosten, zuiden of westen was 🙂

Vakantie op Curacao