muffins uit de blender

Wakker worden met een gezonde muffin, een kopje thee en het zonnetje. Heerlijk! Alleen jammer dat je voor de muffins dan toch altijd even de keuken in moet. Met deze muffins van havermout met banaan is dat geen punt. Je maakt het beslag nl. binnen 5 minuten met de blender!

Het is zondagochtend en het zonnetje schijnt vrolijk naar binnen. Ik doe de tuindeuren open, leg de kussens op de bank en zet een flinke pot thee. Daar moet wel iets lekkers bij natuurlijk. Zal ik mijn favoriete (paleo) bananenbrood maken met amandelmeel? Die is nl. ontzettend makkelijk te bereiden, met behulp van de blender. Maar ja, om nou weer hetzelfde te gaan maken… Daar komt bij, ik heb geen amandelmeel meer. Wel nog een flink pak havermout en rijpe bananen. Daar kan ik vast wel iets mee.

gezonde muffins met havermout en banaan

Muffins van havermout met banaan

Voor ongeveer 8 muffins heb je nodig:

 • 2 cups havermout
 • 2 grote, rijpe bananen
 • 1 cup Griekse yoghurt
 • 2 eieren
 • 4 el honing + eventueel 2 el palmsuiker
 • 1 1/2 tl bakpoeder
 • 1/2 tl baking soda
 • 1/2 tl vanille extract
 • snufje zout
 • extra’s: denk aan walnoten, choco korrels, chiazaadjes

Zo maak je de muffins:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffin bakvorm in of gebruik papieren muffin vormpjes. Als je de papieren exemplaren gebruikt, vet deze dan ook in. Ik vergeet dat nog wel eens en vooral met dit recept blijft de helft van je muffin dan achter in het papieren vormpje.
 2. Doe alle ingrediënten in de blender en zet deze eerst op een lage snelheid en voer deze vervolgens op. Blend tot je een glad beslag hebt. Bedenk van tevoren even of je de noten en choconips mee wilt blenden of dat je liever wat structuur wilt behouden. Doe dit soort ingrediënten anders als laatste of gebruik ze ter garnering.
 3. Schenk het beslag over de muffinvormpjes en garneer ze eventueel nog met de extra ingrediënten. Plaats de muffins van havermout in de oven voor 20 minuten. Check aan het einde van de bereidingstijd of ze gaar zijn door er met een tandenstoker in te prikken. Komt deze er schoon uit dan weet je dat je goed zit. Even laten afkoelen en dan lekker genieten!

muffins met havermout en banaan

Serviescredits: de schaal en kopjes zijn gemaakt door keramiste Liselore van Lilo Keramiek.