eendje huren AchterhoekDe Achterhoek, een stukje oer-Hollands (of juist on-Hollands?) stukje Nederland. Rustige landweggetjes, gastvrije mensen, molens en kastelen en… Duckstoer Eendenverhuur! Judith en ik hebben het gedaan: een ouderwetse 2CV huren + een route rijden in de Achterhoek. En het was ge-wel-dig!

“Bon, waar ligt de Achterhoek eigenlijk precies?”
“Ehhhh…ik weet het eigenlijk niet Juud?!”

Gelukkig hebben we Google en die weet ons alles precies te vertellen.

Waar ligt de Achterhoek?

De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. De Achterhoek bestaat uit 11 gemeente. Deze gemeenten bestaan weer uit één of meerdere plaatsen. Wil jij precies weten welke plaatsen tot de Achterhoek behoren? Kijk dan even op deze site.
Kaart achterhoek

Een 2CV huren

Een eendje huren, dat wil ik al jaren doen. Vroeger gingen mijn ouders, broertje en ik in een oranje 2CV op vakantie naar Frankrijk. Achterkleppie volgepropt, aanhangwagentje erachter en scheuren maar. RESPECT voor mijn vader! Die in dat bakkie de gevaarlijke wegen van Frankrijk getrotseerd heeft. Want dat een eend rijden intensief is, dat heb ik aan den lijve ondervonden.

Judith en ik huren onze 2CV bij Duckstoer Eendenverhuur. De eigenaar is een groot liefhebber en hij heeft dan ook meerdere eendjes en verschillende modellen staan. Wij krijgen een prachtige rode mee, en daarmee gaan we 2 dagen kriskras crossen over het Achterhoekse platteland.

de Achterhoek

Onze tocht: de Scharrelroute

Van Duckstoer krijgen wij de zgn. Scharrelroute mee. Deze route leidt ons langs de leukste adresjes met streekproducten in de gemeente Bronckhorst. De route is 45 km lang en is oorspronkelijk bedoeld als fietsroute. De omgeving is natuurlijk ideaal: rustig (heel wat anders dan de Randstad!), veel groen en vooral veel Achterhoekse gastvrijheid.

scharrelroute Achterhoek

Eerst maar eens proberen hoe de 2CV rijdt!

“Oh wat zit hij lekker!”
“Ja echt, veel lekkerder dan mijn eigen Fiat500!”

De 2CV staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke vering. Maar vooral ook om het schakelpookje, dat net even anders werkt dan de reguliere auto’s. Maar dat schakelen heb ik eigenlijk zo onder de knie. Wat echt even wennen is, is de stuurbekrachtiging. Want die is er dus niet. De eerste bocht neem ik dan ook veel te ruim waardoor we op de andere helft van de weg uitkomen. Nou ja, weg… landweggetje.

2CV huren

En wat hebben we een lol! In dat gekke eendje rijden staat natuurlijk sowieso al garant voor pret. Het dak moet natuurlijk ook even open, ook al is het buiten best koud.

2CV huren Achterhoek

En ondertussen stouwen we de achterbak vol met allerlei lekkers, vaak direct van het land. En over die Achterhoekse gastvrijheid is niets gelogen! Zoals bij boerderij De Kruisbrink, waar boer Dick ons uitgebreid rondleidt en van allerlei lekkers laat proeven. Na De Kruisbrink kan het achterklepje van de 2CV nog maar net dicht 😉

Eendje huren Achterhoek

De omgeving, de producten en ons humeur… het vraagt gewoon om een picknickje.

Achterhoek eend huren

Ook een 2CV huren?

Ik zeg doen! Je dag kan niet meer stuk, hooguit heb je ‘s avonds wat vermoeide armen van het sturen en spierpijn in je buik van het lachen.

  • Meer informatie over de eendenverhuur in de Achterhoek en de Scharrelroute vind je hier.
  • Als je er toch bent, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan Bronkhorst, het oudste stadje van Nederland (met maar liefst 150 inwoners!) Daarover snel meer.