Ibiza, een droombestemming als het om vakantie vieren gaat. Maar waarom is dat eigenlijk? Het eiland is altijd al populair geweest. En in de afgelopen jaren is die populariteit alleen maar gestegen. Ibiza heeft veel te bieden. Er is op het eiland voor ieder wat wils. En daarom dus een ideale bestemming!

Ibiza vakantie
stranden

Ontstaan van Ibiza

Ibiza is onderdeel van de Balearen: Mallorca, Menorca Ibiza en Formentera. Deze eilandengroep ontstond 18 miljoen jaar geleden toen ze boven de zeespiegel werden opgestuwd. De naam Ibiza komt van het Egyptische woord Ibosim. Dit betekent ‘het eiland van Bes’. Bes was een Griekse God, één van de oudste goden van het pantheon. Hij wordt getypeerd als een vrolijke man die van goed eten en drinken, amusement en feesten houdt. Nou, dat is blijven hangen. Want tot op de dag van vandaag zijn dat dingen waar Ibiza bekend om staat.

Palmboom ibiza
sinaasappel bomen

Feesten en clubs

Ibiza staat misschien wel het meest bekend om zijn grote clubs en mogelijkheid om te feesten. Zo bevindt de grootste club ter wereld zich op Ibiza: Privilege. De bekendste dj’s komen naar Ibiza om hier te draaien. Maar, ook als je geen fan bent van de grote clubs met techno muziek kan je op Ibiza feesten bijwonen. Er zijn ook kleinere clubs en op veel stranden wordt muziek gedraaid. Zoals bij Trixa Cova. Hoe later op de dag, hoe meer voetjes in het zand. En check als je op Ibiza bent ook even een kalender voor die periode. Dan ben je meteen op de hoogte van alle feesten en evenementen!

Sa Trinxa & Cova Santa | Anouks Ibiza tips

Privilage ibiza

Natuur

Ibiza was natuurlijk al razend populair vanwege zijn vele uitgaansmogelijkheden. Maar steeds meer mensen ontdekken de natuur van Ibiza als reden om erheen te gaan. Grote landschappen, prachtige rotsen, turquoise zeeën en witte stranden, Ibiza heeft het allemaal. Één van de bekendste natuurgebieden op Ibiza is Es Vedra. Het eiland waar menig mythes over rond gaan. Zo zou een magnetisch veld zijn waardoor kompassen niet werken en waardoor er een speciale energie op Ibiza rondgaat. Vanaf Cala d’Hort heb je perfect uitzicht op het magische eiland. Ben je van plan om hierheen te gaan? Ga dan of buiten het hoogseizoen of bereid je voor op grote drukte. Een manier om die te vermeiden is door een stukje naar boven te kimmen. Daar heb je kleine plateaus in de rotsen en kan je ongestoord naar de zonsondergang kijken.

Bohemian life op Ibiza | Ester’s tips

Es Vedra Ibiza

Vliegen

En over drukte gesproken. Es Vedra is niet de enige plek waar het druk kan zijn. Zit jij erover te denken om naar Ibiza te gaan? Denk er dan zeker over na om vanaf Eindhoven te vliegen in plaats van Amsterdam. Kijk hier maar eens voor vliegtickets van Eindhoven naar IbizaTransavia geeft je een prijsvergelijking van vluchten vanaf verschillende luchthavens. Vanaf Eindhoven is niet alleen goedkoper, maar vooral een stuk relaxter!

Vriendinnen vakantie op Ibiza | Claudia’s tips

transavia ibiza
ibiza palm

Magische sfeer

Veel mensen beweren dat er op Ibiza een magische sfeer hangt. Iets wat je niet echt kan uitleggen. Dat moet je gewoon ervaren. Op Ibiza voelt iedereen zich vrij. Er lopen allerlei verschillende mensen en types en iedereen is er voor zichzelf. Of dat nou is om te feesten, om de natuur te ontdekken, om te bakken in de zon of om over hippie-markten te struinen.