We hebben weer wat tattoo inspiratie. Deze keer van kunstwerk tot bodyart. De mooiste werken voor altijd vereeuwigd op je lichaam. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Klassieke werken van Van Gogh in full color, tot moderne line-art van Keith haring. Of je nou fan bent van een bepaalde kunstenaar of gewoon wat inspiratie wilt. Wij hebben 10 bekende kunstenaars opgezocht en mooie tattoo inspiratie op een rijtje gezet.

Patch tattoo | mijn persoonlijke ervaring

De wereld van tatoeages heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld en uitgebreid en nog steeds komen er nieuwe stijlen bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van de folk art en de patch tattoo?! De laatste is gebaseerd op gestikte stoffen, zoals je die ook wel op de...

Zwaluw tattoo | inspiratie en betekenis

Je kunt aan onze artikelen wel zien dat wij bij OHIMP fan zijn van tatoeages! Een nieuwe aanwinst is de zwaluw tattoo. Wij vinden hem te gek. In een zoektocht naar verschillende stijlen stuitten we op de herkomst van de zwaluw tattoo. En dat is een leuk verhaal! Zie...

20x vissen tattoo inspiratie

De zomer komt steeds dichterbij. Veel mensen zitten met hun hoofd al op het strand. Wil je een leuke zomerse tattoo? Ben je geboren in maart, of houd je om een andere reden van vissen? Dan is deze vissen tattoo inspiratie voor jou! Van oldskool tot fineline. Van groot...

Koreaanse tattoos + 20x inspiratie

De Koreaanse cultuur is steeds meer te vinden in Nederland. Heb je wel eens gehoord van Boba tea? Of zit je op TikTok? Dan weet je hoe populair Koreaanse skincare is. En natuurlijk het mega populaire K-pop. Maar dat is niet het enige. Tattoo artiesten voorspellen dat...

Grote rug tattoo voor vrouwen | >20x inspiratie

Tatoeages worden ook wel als een vorm van body art gezien. En dat is helemaal niet zo gek natuurlijk. Met een rug tattoo kun je artistiek gezien alle kanten op. Deze plek is groot genoeg voor de grotere kunstwerken. Maar ook kleine meesterstukjes komen hier goed tot...

Van Gogh

Ons rijtje met tattoo inspiratie begint bij van Gogh. Niet alleen het schilderij zelf is bekend, maar ook onder de tattoos is ‘Starry Night’ een hele populaire. Sommige mensen laten hem zetten precies zoals ie is. In kleur en al. Op de foto rechts zie je dat iemand een hele gave combinatie heeft gemaakt. Je ziet duidelijk ‘Starry Night’ terugkomen, maar hij is gecombineerd met een uitlijn van Vincent en een bijpassende tekst. Zo’n zelfde combinatie zie je daarboven. Het ook zo bekende werk ‘Sunflowers’ die is gezet alsof hij uit de nek van Van Gogh komt.  

tattoo inspiratie
Van kunstwerk tot bodyart
Van kunstwerk tot bodyart
tattoo inspiratie

Matisse

Ook Matisse maakte gevarieerd werk wat zich goed leent voor tattoo inspiratie. Henri Matisse was een Franse schilder en beeldhouwer. Hij staat het meest bekend om “de Dans”. Die je hier onder ziet. Maar dat is niet het enige dat hij creëerde. Matisse maakte ook een serie genaamd “elements”. En daar zit best een interessant verhaal achter…

Elements

In 1941 onderging hij een operatie aan zijn maag. Tijdens zijn herstel in het ziekenhuis kon hij niet schilderen. Met de hulp van zijn assistente knipte hij vormen uit vellen papier en die plakte hij vervolgens weer op. De elementen die hij knipte zijn geïnspireerd door dingen die hij tegenkwam tijdens zijn trip naar Tahiti.

Van kunstwerk tot bodyart
tattoo inspiratie
matisse
tattoo inspiratie
matisse tattoo

Picasso en Dalí

Twee kunstenaars die zeker niet mogen missen in dit artikel. Hun werken lenen zich perfect voor tattoo inspiratie. Sinds het begin van deze maand kan je het werk van Dalí ook bewonderen in Amsterdam-West. Bij de nieuwe expositie van Fabrique des Lumières . Voor wie daar nog nooit is geweest: echt een aanrader! De kunstwerken worden geprojecteerd op de muren en komen bijna tot leven. Heel gaaf!

picasso kleur
tattoo inspiratie
dali klok
Van kunstwerk tot bodyart
Van kunstwerk tot bodyart

Keith Haring

De werken van Keith Haring vallen onder pop-art. En ook hier valt wat tattoo inspiratie uit te halen. Hij maakte moderne en cartoon achtige tekeningen en schilderijen. Vaak over maatschappelijke thema’s zoals aids, drugs en apartheid. Uiteindelijk overleed hij aan de gevolgen van aids. De Keith Haring foundation, die hij zelf opzette, bestaat nog steeds. Zijn wens wordt vervuld en uit zijn naam blijft de foundation leven. Het fonds steunt kinderen uit kansarme gezinnen en organisaties die een bijdrage leveren aan het onderwijzen en voorkomen van aids. Als je dit hoort is het niet zo gek dat veel mensen zijn werk laten tatoeëren. Voor velen als een eerbetoon. En dat heeft Keith Haring wel verdiend, vinden wij.

 

keith haring tattoo
tattoo inspiratie
keith haring

Gustav Klimt

Het werk van de Oostenrijkse Gustav Klimt was recent te bewonderen in Fabrique des Lumières. Zijn werken werden in de Westergasfabriek op de muren geprojecteerd in een prachtige voorstelling. Deze expositie is helaas voorbij, maar gelukkig halen vele er nog tattoo inspiratie uit en is zijn werk op menig lichaam te bewonderen.

Van kunstwerk tot bodyart
kilmt absract
klimt
tattoo inspiratie

Michelangelo Buonarroti

Michelangelo is zonder twijfel de oudste uit dit rijtje. Hij is geboren in 1475. Toch zie je zijn werk nog overal terug komen. Op posters, kleding en dus ook als tatoeages. Vooral de schepping van Adam zorgt bij veel mensen voor tattoo inspiratie. 

michelangelo
tattoo inspiratie

Frida Kahlo

Frida Kahlo was een Mexicaanse kunstschilder. Hoe zij aan het schilderen is geraakt is een vrij droevig verhaal. Op haar 18e studeerde ze geneeskunde. Tot ze onderweg naar school werd aangereden. Ze liep ernstige verwondingen op waardoor ze lang moest revalideren in het ziekenhuis. Ze kon in haar bed alleen omhoog kijken door het medische korset die ze droeg. Haar moeder hing een spiegel op zodat ze zichzelf kon zien. Zo onstonden haar eerste zelfportretten waar ze later beroemd mee is geworden. Als tattoo inspiratie hebben we een aantal verschillende varianten gevonden. De één in vrij strak en modern en de ander juist wat abstracter.

frida
tattoo inspiratie
frida kahlo tattoo

Joan Miró

De Spaanse Joan Miró was een multitalent. Hij werkte als schilder, beeldhouwer, graficus en keramist. In 1954 werd hij onderscheiden met de prijs voor Grafische kunst van de Biënnale van Venetië. Het is ook niet voor niets dat hij wordt gezien als één van de grootste surrealisten ter wereld.

Je vindt op OHIMP trouwens heel veel tattoo inspiratie zoals deze over rug tattoos.

https://www.onehandinmypocket.nl/2022/02/03/rug-tattoo/

joan miro tattoo
tattoo inspiratie

Leonardo da Vinci

En last maar zeker not least, eentje die we echt allemaal kennen. De Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Van kunstwerk tot bodyart, wij vinden het prachtig. En je kunt er zo veel kanten mee op. Gewoon klassiek, of oude kunstwerken in een modern jasje. Welke tattoo is jouw favoriet? Laat het weten in de reacties. We zijn benieuwd! Wil je nog meer tattoo inspiratie? Kijk dan even op dit Pinterest bord! Die staat er vol mee.

tattoo inspiratie
tattoos van bekende kunstwerken