Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger tattoo en zie ruim 30 prachtige voorbeelden. →

Alsjeblieft Mia

Voor wie zoekt naar inspiratie op het gebied van tijger tatoeages… je bent hier op OHIMP aan het goede adres. En alsjeblieft Mia, mijn lieve dochter… al tijden heb je het over een tijgertattoo en waar en wanneer je deze gaat laten zetten. Ik vind je nog een tikkeltje jong om (alweer) een tattoo te laten zetten. Maar bij deze toch alvast een hoop voorbeelden, voor over een jaartje of 10 zullen we maar zeggen? 😉

tijger tattoo
tattoo tijger
tijger tatoeage nek
tijger tatoeage bovenarm
tijger tattoo
tattoo tijger

Prachtige Winston the Wale tattoos

Bekijk hier de mooiste voorbeelden van deze tattoo kunstenaar

Cuff tattoos van Vic James

15x de mooiste “manchet tattoos” van Vic

favo tijger tatoeage

Wist je dat…

Het grootste percentage tijgers in de jungles van Azië leeft? Denk bijvoorbeeld aan de Bengaalse en Siberische tijger. De Bengaalse tijger heeft oranje met zwarte strepen, de Siberisch tijger is wit met zwarte strepen.

tijger tatoeage inspiratie

De symboliek van de tijger

In India staan tijgers symbool voor vernietiging. In China worden tijgers juist gezien als beschermers van de doden. Het versieren van een graf met het beeld van een tijger, is een teken van respect voor de ziel en zou ervoor zorgen dat de overledene veilig afreist naar het hiernamaals.

baby tijger tattoo
baby tijger tattoo
baby tijger tattoo
baby tijger tattoo

De tijger staat onder andere voor:

– Wilskracht;

– Onafhankelijkheid;

– Sensualiteit;

– Bescherming;

– Geduld;

– Energie;

– Passie;

– Zelfvertrouwen;

– Toewijding;

– Mysterie;

– Eenzaamheid;

– Zelfverdediging;

– Emoties verwerken;

– Gracieus;

– Daadkracht;

– Bevrijding.

tijger tattoos
tijgerogen tatoeage
tijgerkop tattoo
tijgerkop tattoo
tijgerkop tattoo
tijgerogen tatoeage
tijgerkop tattoo
tijgerkop tattoo
vriendschapstattoo tijger
tattoo van een tijger
tattoo van een tijger
tattoo van een tijger
tattoo van een tijger
tijger tatoeage inspiratie
tijger tatoeage inspiratie
tijger tatoeage inspiratie
tijger tatoeage inspiratie

Met deze eigenwijze, rode – en naar mijn smaak de mooiste tijger tattoo – komt er een einde aan dit inspiratie artikel. Laat jij een tatoeage zetten, ga dan altijd op zoek naar een goede artist. Ga met hem of haar in gesprek over jouw wensen en kom van tevoren samen tot een mooi ontwerp, zodat je niet achteraf voor nare verrassingen komt te staan. En geloof me, ik spreek uit ervaring. Mijn jaren ’90 draak tattoo op mijn onderbeen is er het “levende” bewijs van…

rode tijger tatoeage