De in Oregon gevestigde tattoo artist Dave (alias Winston the Whale) is dol op retro. 3D, cartoons, Scandinavische / Europese volkskunst en de psychedelische graphics van de jaren ’60 & ’70 zijn Dave’s handelsmerk. Dit vind ik 12 van zijn mooiste folk art tattoos.

Het is bekend dat trends cyclisch zijn. Dat de hoogte- en dieptepunten van elk decennium uiteindelijk weer in de mode komen. Dat geldt voor fashion en bijvoorbeeld voor woninginrichting maar waarschijnlijk ook voor tatoeages. Bij het overwegen van een tatoeage zoeken veel mensen inspiratie in hippe trends.

folky flowers tattoo design

Welke stijl je ook hebt gekozen, het is belangrijk om een artist te vinden die jou aanspreekt en waar je goede recensies over leest of hoort. Als je een tatoeage door Winston the Whale laat zetten dan weet je in ieder geval dat je een waar kunstwerk te pakken hebt. Je moet er alleen wel even voor naar Oregon…

Over zijn werk zegt Dave:

Mijn aanpak is om enkele, traditionele thema’s te combineren met meer hedendaagse concepten“. Hij creëert een balans tussen vintage en moderne trends en haalt vervolgens wat details weg om de impact te vergroten. “Ik voel me vooral ook aangetrokken tot het ontwerp en de architectuur van de “midcenturies”; de hele ‘less is more’-look met maximale functionaliteit.

Van streetart- naar tattoo artist

In het verleden (volgens mij medio 2013) werkte Dave als barista en was hij naast zijn werk actief in de sticker- en streetart scene. Bij vrienden zette hij wel eens een tattoo maar het echte succes begon toen hij zijn 3D effect-tatoeages op social media deelde. “Daarna gebeurde alles echt heel snel .” Hier zie je 10x 3D tattoos die ik het mooist vind (so far):

3D tattoos | van Winston the Whale

street art Winston the Whale

Zijn studio in Oregon ademt een retro sfeer. Vooral seventies-items zie je er terug, iets waar Dave veel affiniteit mee heeft.

Winston the whale atelier

De voorliefde voor retro zie je terug in zijn folk art tattoos. Het doet een beetje denken aan oude serviezen of een of ander vintage gordijn, dat bij ons vroeger in de slaapkamers hing.

Inspiratie haalt Dave overal vandaan, zoals hier uit een oude schildering.

Herkenbare Winston stijl

Winston the Whale heeft inmiddels een flinke portfolio aan tattoos opgebouwd. Naast folk art tattoos zet hij nog steeds mooie 3D tatoeages, maar ook stripfiguren en psychedelische plaatjes. Al zijn tattoos hebben in ieder geval een heel herkenbare Winston stijl. Check vooral zijn Instagram account even als je meer wilt zien.

In deze video vertelt Dave meer over zijn stijl en tattoos.

Wil je meer tattoo inspiratie?

Van olijftakken- tot flamingo’s– en van 3-generatie– tot slangentattoos… Op OHIMP kun inmiddels heel veel tattoo inspiratie vinden. Via de buttons hieronder kom je bij nog veel meer artikelen, of check mijn tattoo Pinterest board.

En… vind je de tattoos van Dave een mooie stijl?

(Deze collage heb ik gemaakt om eventueel op je eigen Pinterest te bewaren.)

12x folk art tattoos van Winston the Whale