Tatoeages worden ook wel als een vorm van body art gezien. En dat is helemaal niet zo gek natuurlijk. Met een rug tattoo kun je artistiek gezien alle kanten op. Deze plek is groot genoeg voor de grotere kunstwerken. Maar ook kleine meesterstukjes komen hier goed tot hun recht. Is een rug tattoo iets voor jou? Na het zien van deze prachtige voorbeelden vast wel! 

Koreaanse tattoos + 20x inspiratie

De Koreaanse cultuur is steeds meer te vinden in Nederland. Heb je wel eens gehoord van Boba tea? Of zit je op TikTok? Dan weet je hoe populair Koreaanse skincare is. En natuurlijk het mega populaire K-pop. Maar dat is niet het enige. Tattoo artiesten voorspellen dat...

De 50 mooiste kersen tattoos (en hun betekenis)

Kersen tattoos zijn best vaak voorkomende tatoeages. De een zet hem omdat hij/zij van kersen houdt. De ander vanwege een meer symbolische betekenis. Met een kersentattoo kun je in ieder geval alle kanten op: oldskool, minimalistisch of bijvoorbeeld als...

30 minimalistische oog tattoos (en de betekenis)

Er zijn verschillende reden om een tatoeage van een oog te laten zetten. Oog tattoos zitten boordevol symboliek, maar zijn natuurlijk ook gewoon mooi om te zien (letterlijk ;-)) Dit zijn 30 prachtige, minimalistische oog tattoos maar laten we beginnen met de...

30x mooie B&W tijger tattoos (en hun betekenis)

Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger...

Tattoo inspiration: 33 black circle tattoos

Een tatoeage van een zwarte cirkel wordt vaak gezet om een andere tattoo te verbergen, een zgn. cover-up tattoo. Maar cirkel tattoo kan ook een diepere betekenis hebben. Dit zijn meer dan 30 voorbeelden van prachtige black circle tattoos. De schoonheid van black...

Waarom een rug tattoo een goed idee is

Er zijn verschillende redenen waarom een tatoeage op je rug een goed idee kan zijn. Ik noemde al even de grootte op van de rug. Hierdoor kun je echt flink uitpakken met de tattoo. En dat hoeft voor je werk geen probleem te zijn. Een rugtattoo kun je namelijk perfect verbergen. Dat zal misschien net wat minder goed gaan met deze tatoeage van de bliksemschicht. Die overigens echt prachtig is! Want deze loopt door tot in de nek. Maar ach, van wie zou je eigenlijk je tattoos moeten verbergen. Steeds vaker worden er tatoeages gezet en ook de tattoo shops rijzen de pan uit. Het laten zetten van een tattoo is misschien wel al bijna net zo normaal als een bezoek brengen aan de kapper. Of…?

spine tattoo
bliksem tattoo
cirkel rug tattoo
back tattoos women
back tattoos women
back tattoos women

Folklore tattoos

Op deze voorbeelden zie je allerlei verschillende tattoo stijlen voorbijkomen. De 3 foto’s hierboven zijn folkloristische tatoeages. Een stijl die artist Winston the Whale heel erg goed beheerst. Zijn scherpte en kleurgebruik is echt fantastisch.

“Tattoo art is a way to express yourself, share what is important to you, and make a statement, and what better place for it than with a back tattoo?.” –  TheTrendspotter

rug tattoos inspiratie
red dragon tattoo
Japanse draken tatoeage
oldskool rugtattoo
rugbedekkende tatoeage
rode draken rugtattoo
Grisha Maslov tattoo
Grisha Maslov tattoo
back tattoos inspiration
ruggengraat tatoeage
rug tattoo voor vrouwen
back tattoos inspiration

Doet een rug tattoo pijn

Dat hangt van verschillende factoren af, waaronder de grootte van de tatoeage en je pijngrens. Ook de details en de hoeveelheid ingekleurde vlakken speelt hierbij een rol. Een lijn trekken zal minder gevoelig zijn dan een groot vlak opvullen.

Over het algemeen wordt gezegd dat de rug de minst pijnlijk plek is voor een tattoo. De huid is er wat dikker en er zijn minder zenuweinden. Hoe dichter je bij de ruggengraat komt, hoe gevoeliger het wordt.

tattoos voor de rug
tattoos voor de rug

Hoe lang duurt het zetten van een tatoeage op je rug

Ook dat is afhankelijk van verschillende factoren. Heb je een groot of klein ontwerp uitgezocht. Gaat het om veel detail of meer om een lijnenspel. Voor een grote tatoeage met veel opvulling kun je wel uitgaan van zeker 30 uur. 

travel tattoo stamps
rug tattoo inspiratie
butterfly spine tattoo

En, welk ontwerp vind jij het mooist

Zoals je kunt zien op al deze voorbeelden zijn er ontzettend veel ontwerpen en stijlen mogelijk. Welke vorm spreekt jou aan? Zou je bijvoorbeeld kiezen voor een oldskool tattoo of een draken tattoo. Of vind je de turquoize tattoos mooi van artist Grisha Maslov? Ik vind de tatoeage van de halve cirkel op het schouderblad prachtig. Maar die vind ik wel het mooiste op een rug die “clean” is. En dat is de mijne inmiddels niet meer 😉

rug tattoo voorbeelden voor vrouwen