Tatoeages worden ook wel als een vorm van body art gezien. En dat is helemaal niet zo gek natuurlijk. Met een rug tattoo kun je artistiek gezien alle kanten op. Deze plek is groot genoeg voor de grotere kunstwerken. Maar ook kleine meesterstukjes komen hier goed tot hun recht. Is een rug tattoo iets voor jou? Na het zien van deze prachtige voorbeelden vast wel! 

Patch tattoo | mijn persoonlijke ervaring

De wereld van tatoeages heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld en uitgebreid en nog steeds komen er nieuwe stijlen bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van de folk art en de patch tattoo?! De laatste is gebaseerd op gestikte stoffen, zoals je die ook wel op de...

Zwaluw tattoo | inspiratie en betekenis

Je kunt aan onze artikelen wel zien dat wij bij OHIMP fan zijn van tatoeages! Een nieuwe aanwinst is de zwaluw tattoo. Wij vinden hem te gek. In een zoektocht naar verschillende stijlen stuitten we op de herkomst van de zwaluw tattoo. En dat is een leuk verhaal! Zie...

20x vissen tattoo inspiratie

De zomer komt steeds dichterbij. Veel mensen zitten met hun hoofd al op het strand. Wil je een leuke zomerse tattoo? Ben je geboren in maart, of houd je om een andere reden van vissen? Dan is deze vissen tattoo inspiratie voor jou! Van oldskool tot fineline. Van groot...

Van kunst tot bodyart | 10x tattoo inspiratie

We hebben weer wat tattoo inspiratie. Deze keer van kunstwerk tot bodyart. De mooiste werken voor altijd vereeuwigd op je lichaam. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Klassieke werken van Van Gogh in full color, tot moderne line-art van Keith haring. Of je nou fan...

Koreaanse tattoos + 20x inspiratie

De Koreaanse cultuur is steeds meer te vinden in Nederland. Heb je wel eens gehoord van Boba tea? Of zit je op TikTok? Dan weet je hoe populair Koreaanse skincare is. En natuurlijk het mega populaire K-pop. Maar dat is niet het enige. Tattoo artiesten voorspellen dat...

Waarom een rug tattoo een goed idee is

Er zijn verschillende redenen waarom een tatoeage op je rug een goed idee kan zijn. Ik noemde al even de grootte op van de rug. Hierdoor kun je echt flink uitpakken met de tattoo. En dat hoeft voor je werk geen probleem te zijn. Een rugtattoo kun je namelijk perfect verbergen. Dat zal misschien net wat minder goed gaan met deze tatoeage van de bliksemschicht. Die overigens echt prachtig is! Want deze loopt door tot in de nek. Maar ach, van wie zou je eigenlijk je tattoos moeten verbergen. Steeds vaker worden er tatoeages gezet en ook de tattoo shops rijzen de pan uit. Het laten zetten van een tattoo is misschien wel al bijna net zo normaal als een bezoek brengen aan de kapper. Of…?

spine tattoo
bliksem tattoo
cirkel rug tattoo
back tattoos women
back tattoos women
back tattoos women

Folklore tattoos

Op deze voorbeelden zie je allerlei verschillende tattoo stijlen voorbijkomen. De 3 foto’s hierboven zijn folkloristische tatoeages. Een stijl die artist Winston the Whale heel erg goed beheerst. Zijn scherpte en kleurgebruik is echt fantastisch.

“Tattoo art is a way to express yourself, share what is important to you, and make a statement, and what better place for it than with a back tattoo?.” –  TheTrendspotter

rug tattoos inspiratie
red dragon tattoo
Japanse draken tatoeage
oldskool rugtattoo
rugbedekkende tatoeage
rode draken rugtattoo
Grisha Maslov tattoo
Grisha Maslov tattoo
back tattoos inspiration
ruggengraat tatoeage
rug tattoo voor vrouwen
back tattoos inspiration

Doet een rug tattoo pijn

Dat hangt van verschillende factoren af, waaronder de grootte van de tatoeage en je pijngrens. Ook de details en de hoeveelheid ingekleurde vlakken speelt hierbij een rol. Een lijn trekken zal minder gevoelig zijn dan een groot vlak opvullen.

Over het algemeen wordt gezegd dat de rug de minst pijnlijk plek is voor een tattoo. De huid is er wat dikker en er zijn minder zenuweinden. Hoe dichter je bij de ruggengraat komt, hoe gevoeliger het wordt.

tattoos voor de rug
tattoos voor de rug

Hoe lang duurt het zetten van een tatoeage op je rug

Ook dat is afhankelijk van verschillende factoren. Heb je een groot of klein ontwerp uitgezocht. Gaat het om veel detail of meer om een lijnenspel. Voor een grote tatoeage met veel opvulling kun je wel uitgaan van zeker 30 uur. 

travel tattoo stamps
rug tattoo inspiratie
butterfly spine tattoo

En, welk ontwerp vind jij het mooist

Zoals je kunt zien op al deze voorbeelden zijn er ontzettend veel ontwerpen en stijlen mogelijk. Welke vorm spreekt jou aan? Zou je bijvoorbeeld kiezen voor een oldskool tattoo of een draken tattoo. Of vind je de turquoize tattoos mooi van artist Grisha Maslov? Ik vind de tatoeage van de halve cirkel op het schouderblad prachtig. Maar die vind ik wel het mooiste op een rug die “clean” is. En dat is de mijne inmiddels niet meer 😉

rug tattoo voorbeelden voor vrouwen