Zeg jij friet of patat? Ik zeg het allebei, maar er is verschil. Ik ga een patatje halen en ik bak verse friet. Geen idee hoe dat zo gekomen is. Wat ik wel weet: verse friet maken in de Airfyer is heel makkelijk en erg lekker!

Welke aardappel?

Om heel eerlijk te zijn koop ik vaak in de supermarkt een zak waar gewoon op staat: friet aardappels 😉 Maar eerlijk is eerlijk, frietaardappelen van de markt zijn vaak net wat lekkerder. Kies voor een bloemige aardappel, zoals Bintjes of Sante. Die hebben veel zetmeel en dat zorgt ervoor dat je verse friet lekker krokant wordt.

verse friet gesneden

Verse friet bakken in de Airfryer

Aardappels binnen? Schil ze en snijd ze in het formaat dat jij lekker vindt. Ik houd van wat grotere frieten, maar je kan ook prima gaan voor een Franse variant. Leg de aardappels nu tenminste een half uur in een kom met water. Hiermee haal je het overtollige zetmeel weg. En dat moet, anders blijven je frieten aan elkaar plakken. Droog je frieten goed af en stort ze in je Airfryer. Bak ze 15 minuten voor (drogen) op 100°C. Stort ze daarna in een kom en voeg 1 el olie toe. Meer is niet nodig! Nu kun je ze afbakken. Dat doe je op 180°C, ongeveer 25 minuten. Schud ze tussendoor 2x om. En klaar is je friet. En lekker dat ze zijn!

Nog lekkerder met een flinke dot mayonaise natuurlijk. Ook die kun je zelf maken: https://www.onehandinmypocket.nl/2015/09/05/mayonaise-maken 

Verse friet airfryer