Je kunt aan onze artikelen wel zien dat wij bij OHIMP fan zijn van tatoeages! Een nieuwe aanwinst is de zwaluw tattoo. Wij vinden hem te gek. In een zoektocht naar verschillende stijlen stuitten we op de herkomst van de zwaluw tattoo. En dat is een leuk verhaal! Zie hier onze inspiratie en lees de betekenis van de zwaluw tattoo. 

Zwaluw tattoo bonnie
Zwaluw tattoo bonnie

Old school 

Je ziet de zwaluw tattoo het meeste in de old school stijl. Met kleur of zonder kleur kan allebei. Een old school tattoo herken je aan dikke zwarte lijnen en felle kleuren. Old school tattoos bestaan vaak uit simpele strakke lijnen en primaire kleuren. Dit is omdat er vroeger nog niet veel mogelijk was in de tattoo scene. De zwaluw tattoo leent zich hier perfect voor!

betekenis zwaluw
zwaluw zwaard
tattoo inspiratie

Zeelieden

De zwaluw is een trekvogel en legt lange afstanden af. De eerste zwaluw tattoos die werden gezet stonden symbool voor die afstand. Het begon namelijk bij zeelieden. Als matroos de zee afgaan is, en was toen al helemaal, een gevaarlijk beroep. Veel matrozen stierven op zee. Als een matroos 5000 mijl had afgelegd werd er 1 zwaluw op zijn borst getatoeëerd. Haalde hij de volgende 5000 mijl ook? Dan kwam er nog 1 bij aan de andere kant van zijn borst. Het stond dus symbool voor de mijlpalen die ze behaalde. En dat is waarom veel mensen nu ook een zwaluw tattoo nemen: om een persoonlijke mijlpaal vast te leggen. 

tattoo zij
tattoo
vogel kleur
zwaluw origineel
zwaluw hand
liefde tattoo
tattoo mom

Liefde

Een andere reden dat de zwaluw tattoo vaak wordt gezet is voor de liefde. Een zwaluw paartje blijft hun hele leven bij elkaar. In de winter trekken ze samen naar warme plekken en in het broedseizoen keren ze altijd terug naar dezelfde plek. Hier bouwen ze dan weer een nieuw nestje. Liefde en trouw is dus een andere reden dat mensen een zwaluw tattoo zetten. Soms alleen een zwaluw en soms met de naam van een geliefde, een kind of zoals op de foto ‘mom’.

johny depp
robbie williams
shawn mendes
harry styles

Celebrity’s

De zwaluw tattoo is niet alleen bij ons mere mortals populair. Ook menig celebrity loopt rond met plaatjes van het dier. Zoals bijvoorbeeld Robbie Williams, Harry Styles, Shawn Mendes en Johhny Depp. Bij die van Depp denk je misschien “is dat niet een nepper van Pirates of the Caribbean?”. Dat was ie ja. Maar als eerbetoon aan zijn rol als Jack Sparrow heeft hij de tattoo echt laten zetten.

zwaluw tatoo
Swallow tattoo

Favoriet

En welke zwaluw vind jij het mooist? Van klein en gedetailleerd tot groot en abstract. Je vind het allemaal wel. Wij houden toch wel van die old school zwaluw. Het liefst met kleur!