De zon, het stralende middelpunt van ons sterrenstelsel, een hemellichaam die ons het leven op aarde mogelijk maakt. Ze geeft ons warmte, licht en energie en is daarom al zolang er leven op aarde is, een heel belangrijk symbool. En dat maakt de zon meteen een dankbaar onderwerp voor tatoeages. Er zijn tal van zon tatoeages maar voor dit artikel heb ik ruim 30 minimalistische en old school tattoos van de zon verzameld. Laat je lekker inspireren!

old school sun tattoo inspiratie

Koreaanse tattoos + 20x inspiratie

De Koreaanse cultuur is steeds meer te vinden in Nederland. Heb je wel eens gehoord van Boba tea? Of zit je op TikTok? Dan weet je hoe populair Koreaanse skincare is. En natuurlijk het mega populaire K-pop. Maar dat is niet het enige. Tattoo artiesten voorspellen dat...

Grote rug tattoo voor vrouwen | >20x inspiratie

Tatoeages worden ook wel als een vorm van body art gezien. En dat is helemaal niet zo gek natuurlijk. Met een rug tattoo kun je artistiek gezien alle kanten op. Deze plek is groot genoeg voor de grotere kunstwerken. Maar ook kleine meesterstukjes komen hier goed tot...

De 50 mooiste kersen tattoos (en hun betekenis)

Kersen tattoos zijn best vaak voorkomende tatoeages. De een zet hem omdat hij/zij van kersen houdt. De ander vanwege een meer symbolische betekenis. Met een kersentattoo kun je in ieder geval alle kanten op: oldskool, minimalistisch of bijvoorbeeld als...

30 minimalistische oog tattoos (en de betekenis)

Er zijn verschillende reden om een tatoeage van een oog te laten zetten. Oog tattoos zitten boordevol symboliek, maar zijn natuurlijk ook gewoon mooi om te zien (letterlijk ;-)) Dit zijn 30 prachtige, minimalistische oog tattoos maar laten we beginnen met de...

30x mooie B&W tijger tattoos (en hun betekenis)

Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger...

De betekenis van tattoos van de zon

Oude beschavingen gebruikten de zon als symbool om vitaliteit en vruchtbaarheid weer te geven. De Grieken, Romeinen en Egyptenaren aanbaden zelfs de zon en beschouwden hem als een god. In sommige religies, zoals het christendom, vertegenwoordigt de zon leven, energie, kracht en wedergeboorte.

Symbolisch gezien staat de zon onder andere tot: vruchtbaarheid, vernieuwing, seksualiteit, groei, wedergeboorte, openbaring, kracht, nieuw leven, geneziging, energie en waarheid.

old school sun tattoo
old school sun tattoo
old school zonnetattoo
old school zonnetattoo
old school zonnetattoo

Wat is een old school tattoo?

Old school tatoeëren stamt uit de 17e eeuw. In die tijd waren er minder mogelijkheden om geavanceerde tattoos te zetten, met bijvoorbeeld dunne lijnen, veel kleuren en schaduw. Een old school tatoeage kenmerkt zich door simpele ontwerpen met dikke lijnen en primaire kleuren. In die tijd waren tatoeëringen vooral bij zeelieden populair. Typische old school tattoos zijn schepen, hartjes, pin-ups, ankers, rozen en een zwaluw. Bron

Two of the most common meanings of the sun tattoo is truth and light. Many people believe that the sun gives light to guide us through dark times. Anyone that has survived difficulty may consider a sun tattoo to represent that.” – Tatring

tatoeage met zonnestralen
tatoeage met zonnestralen
tatoeage met zonnestralen
tatoeage met zonnestralen

Minimalistische of old school tattoos van de zon

De 4 foto’s hierboven zijn meer minimalistische tatoeages van de zon. Deze kenmerken zich door de dunne lijnen en het  gebruik van geen kleuren. De linker tattoo is trouwens van Kiki, de dochter van onze redacteur Ilja. Ook zij hebben een strandhuisje dus een tattoo van de zon op Kiki’s arm komt dan ook niet als een verrassing.

De foto’s in de slider hieronder zijn trouwens niet bepaald als old school of minimalistisch te bestempelen. Maar ik kwam ze tegen op Pinterest en vond dat ze eigenlijk niet in dit artikel mochten ontbreken. Vooral de eerste met strandstoel vind ik echt prachtig.

De overige foto’s in dit artikel zijn voornamelijk echte old school tattoos van de zon. Met dikke, zwarte lijnen, weinig tot geen schadw en primair kleurgebruik.

strandstoel tattoo

Mooi dit schilderijtje! Ik zou zo willen neerploffen in deze strandstoel.

hand zon tattoo

De zon en zonnestralen die worden vastgehouden als een glazen bol. Goed gelukt!

 

zon tattoo

Mooi contract tussen de strakke lijnen van “de zee” en de sierlijke zon en zonnestralen.

minimalistische zon tattoo

Wat een schattig tribal tattoo zonnetje! Met zo’n kleintje begint het vaak… 😉

Zon en maan tattoo, tegenpolen of juist niet?

De tatoeage van de zon en de maan vertegenwoordigt de twee kanten, “yin” en “yang”, en vinden balans in het leven. Hoewel men denkt dat de zon en de maan tegengestelde energieën hebben, vormen ze, wanneer ze samengaan, een sterke eenheid. Sommige mensen beschouwen deze tatoeage als de vereniging tussen man en vrouw.

In deze blog heb ik prachtige maan tattoos op een rijtje gezet en vertel ik nog meer over de symboliek: “De betekenis van een maan tattoo” 

zon en maan tattoo
zon en maan tattoo
zon en maan tattoo

The sun or the sun and moon are good tattoos for best friends. Perhaps for example someone has been there for you through thick and thin.Richard Ricky Hale

vriendschapstattoo zon
zon tatoeage
vriendschapstattoo zon
zon tatoeage nek

Vuur en water

Vuur en water zijn twee van de meest elementaire en belangrijke elementen in ons universum. Door zowel de zon als het water – bijvoorbeeld de zee – in een tatoeage op te nemen, is dit een mooie manier om balans (in je leven) te benadrukken. 

zwart wit tattoo zon
zwart wit tattoo zon
zwart wit tattoo zon
tattoo zon old school style
old school tattoo zon
old school tattoo zon
old school tattoo zon
old school tattoo zon
zwart wit tattoo zon
zwart wit tattoo zon
zwart wit tattoo zon

Welke tattoos van de zon vind jij mooi?

Mocht je een tatoeage van een zon overwegen, dan zijn er een hoop varianten om uit te kiezen. Op welke plek op je lichaam laat je de tattoo zetten? Ga je voor zwart-wit of kies je juist voor kleur? Minimalistisch, old school? En dan zijn in dit artikel nog niet eens andere stijlen aan bod gekomen, zoals de ondergaande Japanse of de tribal zon. 

Welke zon tattoo vind jij het mooist? Ik zelf vind de tattoo van de zwart wit zon met de strandstoel heel erg mooi. Maar een minimalistische én old school tattoo van de zon kan ik ook erg waarderen. Daar puilt deze blog van uit en veel lijken er best wel op elkaar. Maar een tatoeage zet je in eerste instantie voor jezelf en of deze nou superuniek of meer mainstream is maakt dan eigenlijk helemaal niet uit, zolang jij er maar blij mee bent.

old school sun tattoos