De zomer komt steeds dichterbij. Veel mensen zitten met hun hoofd al op het strand. Wil je een leuke zomerse tattoo? Ben je geboren in maart, of houd je om een andere reden van vissen? Dan is deze vissen tattoo inspiratie voor jou! Van oldskool tot fineline. Van groot tot klein. Er is super veel te vinden en het is allemaal even mooi!

Patch tattoo | mijn persoonlijke ervaring

De wereld van tatoeages heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld en uitgebreid en nog steeds komen er nieuwe stijlen bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van de folk art en de patch tattoo?! De laatste is gebaseerd op gestikte stoffen, zoals je die ook wel op de...

Zwaluw tattoo | inspiratie en betekenis

Je kunt aan onze artikelen wel zien dat wij bij OHIMP fan zijn van tatoeages! Een nieuwe aanwinst is de zwaluw tattoo. Wij vinden hem te gek. In een zoektocht naar verschillende stijlen stuitten we op de herkomst van de zwaluw tattoo. En dat is een leuk verhaal! Zie...

Van kunst tot bodyart | 10x tattoo inspiratie

We hebben weer wat tattoo inspiratie. Deze keer van kunstwerk tot bodyart. De mooiste werken voor altijd vereeuwigd op je lichaam. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Klassieke werken van Van Gogh in full color, tot moderne line-art van Keith haring. Of je nou fan...

Koreaanse tattoos + 20x inspiratie

De Koreaanse cultuur is steeds meer te vinden in Nederland. Heb je wel eens gehoord van Boba tea? Of zit je op TikTok? Dan weet je hoe populair Koreaanse skincare is. En natuurlijk het mega populaire K-pop. Maar dat is niet het enige. Tattoo artiesten voorspellen dat...

Grote rug tattoo voor vrouwen | >20x inspiratie

Tatoeages worden ook wel als een vorm van body art gezien. En dat is helemaal niet zo gek natuurlijk. Met een rug tattoo kun je artistiek gezien alle kanten op. Deze plek is groot genoeg voor de grotere kunstwerken. Maar ook kleine meesterstukjes komen hier goed tot...

Oldskool

Als je andere tattoo artikelen op OHIMP bekijkt zie je veel oldskool tattoos voorbij komen. Ook voor vissen tattoo inspiratie is er veel in deze stijl te vinden. We love it! Maar wat is oldskool eigenlijk? En welke tatoeages vallen onder deze stijl. Dat hebben wij even uitgezocht.

Oldskool wordt ook wel traditioneel Amerikaans genoemd. Tattoeages in deze stijl hebben vaak dikke zwarte uitlijnen en simpele kleuren. De stijl komt voort uit de tattoo’s die schippers vroeger aan boord zetten. Het verschil tussen old skool en newschool tattoos zit hem echt in het kleurgebruik en de schaduwen. Olskool gebruikt namelijk heel basic kleuren en nauwelijks schaduw. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? En het resultaat is super gaaf! Vaak wat stoerder dan de nieuwere stijlen.

 

vissen tattoo
vissen tattoo
vissen tattoo oldskool
gekleurde vis
vis tattoo
vissengraat

Koi karper

Wat je ook heel veel tegenkomt als je op zoek gaat naar vissen tattoos zijn koi karpers. Weer heel wat anders dan de eerdere voorbeelden. Vaak heel sierlijk en gedetailleerd. Groot of klein, wij vinden al deze voorbeelden prachtig!

Betekenis

De koi komt voort uit een Japanse legende. Degene die hem laat tatoeëren krijgt geluk in het leven. Ook staat de koi voor doorzettingsvermogen en wilskracht.

Pisces tattoo
karpers
karper tattoo
vissen rug tattoo
vissen tattoo
koi tattoo

A touch of red

Wat je ook veel tegenkomt als je op zoek gaat naar vissen tattoo inspiratie is de kleur rood. Niet helemaal, maar vaak zwarte tattoos met een rood detail. Zo springt het er helemaal uit. Verwerk het in de vlekjes van een karper, een rode mul of 1 rode vis in een school van zwarte vissen.

vissen tattoo kiki
vissen tattoeage
red koi
fish tattoo
rode vis
vissen tattoo inspiratie
rode vis tattoo
rode vissen

Pisces

Bij vissen tattoos kan je pisces natuurlijk niet achterwegen laten. Pisces is het sterrenbeeld van vissen. Deze heb je als je jarig bent tussen 19 februari en 20 maart. Vissen zijn vaak dromers. Romantische en gevoelige mensen die hun emoties uiten op een creatieve manier. Ben jij of ken jij iemand met dit sterrenbeeld en klopt deze omschrijving? Wij zijn heel benieuwd!

vissen tattoo
vissen tattoo
vissen tattoo
vissen tattoo

Inspiratie

En, ren jij naar de tattoo shop na het zien van deze tattoos? Of ga je toch liever voor wat anders? Wat is jouw favoriete tatoeage? Wist je trouwens dat je ook tijdelijke tatoeages hebt? Twijfel je nog of een vissen tattoo iets voor jou is? Dan is een tijdelijk exemplaar perfect om het uit te proberen!

inspiratie vissen tatoeages