De Koreaanse cultuur is steeds meer te vinden in Nederland. Heb je wel eens gehoord van Boba tea? Of zit je op TikTok? Dan weet je hoe populair Koreaanse skincare is. En natuurlijk het mega populaire K-pop. Maar dat is niet het enige. Tattoo artiesten voorspellen dat je de Koreaanse cultuur in 2023 ook op menig lichaam gaat zien. Koreaanse tattoos zijn namelijk razend populair. En wij snappen dat wel. Het is niet echt te omschrijven in 1 woord. Dus je moet het maar gewoon zien. Hierbij onze 20 favorieten.

Grote rug tattoo voor vrouwen | >20x inspiratie

Tatoeages worden ook wel als een vorm van body art gezien. En dat is helemaal niet zo gek natuurlijk. Met een rug tattoo kun je artistiek gezien alle kanten op. Deze plek is groot genoeg voor de grotere kunstwerken. Maar ook kleine meesterstukjes komen hier goed tot...

De 50 mooiste kersen tattoos (en hun betekenis)

Kersen tattoos zijn best vaak voorkomende tatoeages. De een zet hem omdat hij/zij van kersen houdt. De ander vanwege een meer symbolische betekenis. Met een kersentattoo kun je in ieder geval alle kanten op: oldskool, minimalistisch of bijvoorbeeld als...

30 minimalistische oog tattoos (en de betekenis)

Er zijn verschillende reden om een tatoeage van een oog te laten zetten. Oog tattoos zitten boordevol symboliek, maar zijn natuurlijk ook gewoon mooi om te zien (letterlijk ;-)) Dit zijn 30 prachtige, minimalistische oog tattoos maar laten we beginnen met de...

30x mooie B&W tijger tattoos (en hun betekenis)

Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger...

Tattoo inspiration: 33 black circle tattoos

Een tatoeage van een zwarte cirkel wordt vaak gezet om een andere tattoo te verbergen, een zgn. cover-up tattoo. Maar cirkel tattoo kan ook een diepere betekenis hebben. Dit zijn meer dan 30 voorbeelden van prachtige black circle tattoos. De schoonheid van black...

Big and bold

Wat je veel terug ziet in de Koreaanse tattoo’s is kleur. Het zijn hierdoor bijna schilderijen. En die schilderijen hebben natuurlijk een doek nodig. Om ze goed tot hun recht te laten komen zijn veel tattooss heel groot. De mooiste zie je hieronder. Hierbij is de tattoo zo gezet dat beide armen los mooi zijn. Maar naast elkaar loopt het door in 1 groot kunstwerk. Prachtig toch! In Korea is het nogal gewaagd om zo’n joekel van een tattoo te laten zetten. Er hangt namelijk een taboe op. Zeker bij de oude generatie. Maar daarover later meer. Eerst nog een paar prachtige plaatjes.

 

Been tattoo
Koreaanse tattoo
Koreaanse tattoo
moon cheon tattoo
moon cheon tattoo
moon cheon tattoo

Moon Cheon

Bovenstaande voorbeelden zijn van tattoo artiest Moon Cheon. Hij is mega populair in Zuid-Korea. Zo populair dat je op het moment geen afspraken kan maken in zijn shop in Seoul omdat hij voor maanden is volgeboekt.

Zwart-wit

Naast felle kleuren worden er met zwart wit ook prachtige Koreaanse tattooss gezet. Onderstaand wat zwart witte voorbeelden.

tattoo detail
red dragon tattoo
tattoo korea
black and white tattoo
zwart wit tattoo
tattoo trend
fine line koreaanse tattoo
slang tattoo
tattoo hart
tattoo trend
blauwe tattoo

Illegale tattoos?

Tatoeages worden in Korea geassocieerd met criminelen. Om deze reden was het zetten en hebben van tatoeages een tijd illegaal. Inmiddels mogen er tatoeages gezet worden, maar alleen als je een medische licentie hebt. En dat het mag volgens de wet betekent niet dat er geen taboe aan vast zit. Tattoos laten zien op tv is bijvoorbeeld verboden. Ook zijn er Koreanen die geloven dat je het lichaam waarin je leeft hebt gekregen van je ouders. Elke aanpassing hieraan is een vorm van disrespect. De grootste tegenstanders van tattooss zijn ook van een oudere generatie. Tatoeages zijn dus legaal in Korea, maar het is bijna onmogelijk op een artiest te vinden met de juiste licentie. Van de 350.000 tattoo artiesten hebben ongeveer 10 een medische licensie. Dat betekent dat de rest illegaal werkt.

Koreaanse tattoo
Tattoo kleur
sion-kwak-tattoo

Favoriete stijl

Welke tatoeage heeft jouw voorkeur? Er zijn in de Koreaanse tattoo cultuur talloze stijlen. Van groot naar klein, van kleur tot zwart wit. Wij zijn enorm onder de indruk van Moon Cheon. En dan vooral om de rivier tatoos die hij zet. Zou jij het durven? Zo’n mega tatoeage met het taboe dat heerst in Korea. Het lijkt ons best ingewikkeld (en jammer!) om zo’n kunstwerk altijd te verbergen in het openbaar. Gelukkig is dit in Nederland heel anders!