De Koreaanse cultuur is steeds meer te vinden in Nederland. Heb je wel eens gehoord van Boba tea? Of zit je op TikTok? Dan weet je hoe populair Koreaanse skincare is. En natuurlijk het mega populaire K-pop. Maar dat is niet het enige. Tattoo artiesten voorspellen dat je de Koreaanse cultuur in 2023 ook op menig lichaam gaat zien. Koreaanse tattoos zijn namelijk razend populair. En wij snappen dat wel. Het is niet echt te omschrijven in 1 woord. Dus je moet het maar gewoon zien. Hierbij onze 20 favorieten.

Patch tattoo | mijn persoonlijke ervaring

De wereld van tatoeages heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld en uitgebreid en nog steeds komen er nieuwe stijlen bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van de folk art en de patch tattoo?! De laatste is gebaseerd op gestikte stoffen, zoals je die ook wel op de...

Zwaluw tattoo | inspiratie en betekenis

Je kunt aan onze artikelen wel zien dat wij bij OHIMP fan zijn van tatoeages! Een nieuwe aanwinst is de zwaluw tattoo. Wij vinden hem te gek. In een zoektocht naar verschillende stijlen stuitten we op de herkomst van de zwaluw tattoo. En dat is een leuk verhaal! Zie...

20x vissen tattoo inspiratie

De zomer komt steeds dichterbij. Veel mensen zitten met hun hoofd al op het strand. Wil je een leuke zomerse tattoo? Ben je geboren in maart, of houd je om een andere reden van vissen? Dan is deze vissen tattoo inspiratie voor jou! Van oldskool tot fineline. Van groot...

Van kunst tot bodyart | 10x tattoo inspiratie

We hebben weer wat tattoo inspiratie. Deze keer van kunstwerk tot bodyart. De mooiste werken voor altijd vereeuwigd op je lichaam. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Klassieke werken van Van Gogh in full color, tot moderne line-art van Keith haring. Of je nou fan...

Grote rug tattoo voor vrouwen | >20x inspiratie

Tatoeages worden ook wel als een vorm van body art gezien. En dat is helemaal niet zo gek natuurlijk. Met een rug tattoo kun je artistiek gezien alle kanten op. Deze plek is groot genoeg voor de grotere kunstwerken. Maar ook kleine meesterstukjes komen hier goed tot...

Big and bold

Wat je veel terug ziet in de Koreaanse tattoo’s is kleur. Het zijn hierdoor bijna schilderijen. En die schilderijen hebben natuurlijk een doek nodig. Om ze goed tot hun recht te laten komen zijn veel tattooss heel groot. De mooiste zie je hieronder. Hierbij is de tattoo zo gezet dat beide armen los mooi zijn. Maar naast elkaar loopt het door in 1 groot kunstwerk. Prachtig toch! In Korea is het nogal gewaagd om zo’n joekel van een tattoo te laten zetten. Er hangt namelijk een taboe op. Zeker bij de oude generatie. Maar daarover later meer. Eerst nog een paar prachtige plaatjes.

 

vissen tattoo
vissen tattoo
vissen tattoo oldskool
gekleurde vis
vis tattoo
vissengraat

Moon Cheon

Bovenstaande voorbeelden zijn van tattoo artiest Moon Cheon. Hij is mega populair in Zuid-Korea. Zo populair dat je op het moment geen afspraken kan maken in zijn shop in Seoul omdat hij voor maanden is volgeboekt.

Zwart-wit

Naast felle kleuren worden er met zwart wit ook prachtige Koreaanse tattooss gezet. Onderstaand wat zwart witte voorbeelden.

Pisces tattoo
karpers
karper tattoo
vissen rug tattoo
vissen tattoo
koi tattoo
vissen tattoo kiki
vissen tattoeage
red koi
fish tattoo
rode vis

Illegale tattoos?

Tatoeages worden in Korea geassocieerd met criminelen. Om deze reden was het zetten en hebben van tatoeages een tijd illegaal. Inmiddels mogen er tatoeages gezet worden, maar alleen als je een medische licentie hebt. En dat het mag volgens de wet betekent niet dat er geen taboe aan vast zit. Tattoos laten zien op tv is bijvoorbeeld verboden. Ook zijn er Koreanen die geloven dat je het lichaam waarin je leeft hebt gekregen van je ouders. Elke aanpassing hieraan is een vorm van disrespect. De grootste tegenstanders van tattooss zijn ook van een oudere generatie. Tatoeages zijn dus legaal in Korea, maar het is bijna onmogelijk op een artiest te vinden met de juiste licentie. Van de 350.000 tattoo artiesten hebben ongeveer 10 een medische licensie. Dat betekent dat de rest illegaal werkt.

rode vis tattoo
rode vissen
vissen tattoo
vissen tattoo
vissen tattoo
vissen tattoo

Favoriete stijl

Welke tatoeage heeft jouw voorkeur? Er zijn in de Koreaanse tattoo cultuur talloze stijlen. Van groot naar klein, van kleur tot zwart wit. Wij zijn enorm onder de indruk van Moon Cheon. En dan vooral om de rivier tatoos die hij zet. Zou jij het durven? Zo’n mega tatoeage met het taboe dat heerst in Korea. Het lijkt ons best ingewikkeld (en jammer!) om zo’n kunstwerk altijd te verbergen in het openbaar. Gelukkig is dit in Nederland heel anders!