Ben je op zoek naar inspiratie voor meer kleur in de badkamer? Dan ben je hier aan het juiste adres. Want in dit artikel heb ik de allerleukste gekleurde badkamers op een rijtje gezet. Van een geverfd plafond tot kranen in een knalkleur. En van paarse douchewanden tot vrolijke tegels. Het moet gek lopen mocht je hier niet vrolijk van worden…

kleur in de badkamer

Wat doet kleur met je humeur?

Kleuren doen iets met je, dat is geen geheim. Zo word je van geel vrolijk, bieden blauw en groen kalmte en rust, maakt paars creatief en stimuleert roze je energiepeil. Helemaal dus geen gek idee om meer kleur in de badkamer aan te brengen. Want dit is toch dé plek waar je ’s morgens als eerste je best doet om wakker te worden.

tegels met print
roze badkamer
badkamer kleurtrend
lichtblauwe badkamermuur
moderne badkamerkleuren
badkamerplafond

De juiste verf voor de badkamer

Wil je meer kleur in je huidige badkamer? Dan is dit met een paar redelijk simpele aanpassingen zo gebeurd. Je kunt bijvoorbeeld met verf aan de slag en je deuren, wanden of zelfs plafond onder handen nemen. Zorg wel voor een verf die goed bestand is tegen vochtige ruimtes. Schimmelwerende verf is hiervoor het beste, want vaak zijn badkamers niet de allerbest geventileerde ruimtes. Er bestaat ook waterafstotende verf die speciaal voor de badkamer is ontwikkeld. Hier vind je verschillende opties.

plexiglas douchewand
plexiglas douchewand
plexiglas douchewand
plexiglas douchewand

Douchewanden van plexiglas

De afgelopen tijd heeft de plexiglas- of acrylaatindustrie een enorme groei doorgemaakt. Er is een enorm afname geweest omdat wanden van deze kunststof werd ingezet als spatschermen, om te beschermen tegen corona. Een hele andere toepassing – hoewel, nog steeds een spatscherm – is een douchewand van plexiglas. Het is dat ik net een getegeld douchemuurtje heb, anders had ik zeker gekozen voor een plexiglas douchewand in… roze? 

In deze shop zie ik heel erg veel kleurvarianten. Ik denk dat ik me toch eens ga verdiepen in bijvoorbeeld boekenplankjes van acrylaat.

lichtblauwe badkamertegels
lichtblauw in badkamer
groene badkamermuur
roze kraan

Tradescantia zebrina verzorgen en stekken

Plants are friends. Een uitspraak waar wij het helemaal mee eens zijn. Planten zijn goed zijn voor je gezondheid. Ze zorgen voor meer zuurstof, luchtzuivering en luchtbevochtiging. Maar, ze zijn vooral gewoon heel gezellig. Is jouw huis ook langzaam aan het veranderen...

Prayer plant verzorgen en stekken

De meest voorkomende plant bij mij in huis is de prayer plant. Ook wel de gebedenplant in gewoon Nederlands. de officiele naam van deze plant is de Maranta. De plant komt oorspronkelijk uit de jungle van Brazilie. Daar zie je metershoge varianten. Met deze...

Gedroogde berenklauw als woondecoratie

Bij het horen van BERENKLAUW schiet menigeen in de stress. Want... supergiftig! En als je ze plukt, kun je hele nare brandwonden oplopen. Toch doet de gedroogde berenklauw het heel erg goed als woonaccessoire. En wist je dat de gedroogde berenklauw gewoon veilig te...

Inspiratie en verzorgingstips voor de Hoya Carnosa Tricolor (wasbloem)

Wij hebben weer een nieuwe plant aan onze urban jungle toegevoegd! Nou ja, plant... het is nog een baby-tje. De Hoya Carnosa Tricolor, ook wel de wasbloem genoemd. Ik heb me goed ingelezen hoe hem tot een prachtig volwassen exemplaar te laten volgroeien. Dit zijn de...

Rouwvliegjes bestrijden? 10 tips om je planten vrij te houden

Vorig jaar zomer waren ze er ineens. Zoemend om mijn hoofd. Dartelend boven de aarde van een paar van mijn geliefde planten. En dood in de vensterbank (thank god). Waren het fruitvliegjes? Nope, het waren (zijn!) rouwvliegjes. Kleine monsters die het blijkbaar leuk...

Gekleurde kranen

Kleur in de badkamer kun je ook aanbrengen door te kiezen voor kranen in een vrolijke kleur. In de jaren ’80 was een rode of gele kraan, net als kunststof deurbeslag in die kleuren, de normaalste zaak van de wereld. Voor onze badkamer heb ik zelfs de grootste moeite moeten doen om witte kranen te vinden. Een mengkraan lukte nog wel. Maar een douchekraan was nog best lastig. Via Google vind ik een paar gekleurde kranen maar de mooie voorbeelden van deze foto’s ben ik nog niet tegengekomen. Zodra ik ze gevonden heb voeg ik het linkje toe. Overigens heeft Grohe wel een hele mooie serie met goudkleurige kranen. Ook een hele mooie toevoeging in de badkamer. Je vindt de series hier op hun site terug.

witte badkamer met kleur
witte badkamer met kleur
blauwe kraan
getegelde badeend
gekleurde badkamerkraan
oranje douche
oranje wcrolhouder

Hou je jouw badkamer toch liever meer basic?

Dat kan natuurlijk. Deze voorbeelden zijn stuk voor stuk best wel heel, heel erg kleurrijk. Als jij de voorkeur geeft aan een badkamer die wat rustiger oogt maar wel wat subtiele kleurnuances heeft, dan kun je die ook aanbrengen door gebruik van gekleurde accessoires. Denk aan shampoo- en bodylotion flessen. Of wat dacht je van een kleurrijke mand met gekleurde schoonmaakmiddelen? Deze set doet het volgens mij extra goed omdat de etiketten er vanaf zijn gehaald. Een mooi plaatje is het in ieder geval wel. 

hippe schoonmaakspullen
kleur in de badkamer