Ben je op zoek naar een tatoeage met een mooie symboliek? Dan is een tatoeage van een olijftak misschien wel echt iets voor jou. Lees verder voor de betekenis en laat je inspireren door 20 prachtige olijftak tattoos.

De olijfboom wordt in veel culturen als heilig beschouwd. Duizenden jaren lang al is de olijfboom het symbool van vrede, overwinning, wijsheid en geluk.

1 Mary Tereshchenko
2 georgiagreynyc
3 somethinginthesewer

De symboliek is erg oud, de olijfboom groeit langzaam en heeft rust en tijd nodig om te bloeien. Waar veel olijfbomen groeien is dus kennelijk lange tijd vrede. Waarschijnlijk gebruikten de Grieken daarom de olijftak als symbool van vrede.

1 Pinterest
2 georgiagreynyc
3 tattoojune

De oude symboliek van de olijftak

In Genesis wordt beschreven hoe Noach na de zondvloed tweemaal vergeefs een raaf uitzond om te zien of er al ergens droge grond was. De derde keer liet hij een duif los. Dit dier kwam met een olijftakje in de bek terug. De zondvloed was voorbij en Gods toorn was uitgewoed. In de Bijbel is de duif die terugkeert naar Noach met een groene olijftak in zijn bek een symbool van hoop en een nieuw begin.

1: foreversadaustin
2: ann_lilya
3: hillary_blair

Als symbool van vrede en welvaart werden de kronen van olijftakken toegekend aan kampioenen van sportwedstrijden.

1 Pinterest
2 Pinterest
3 Coco Schwarz

Bij de oude Romeinen was de olijftak ook symbool van de overwinning in de strijd. Wanneer Romeinse soldaten na een overwinning op de vijand thuiskwamen en daar gehuldigd werden kregen zij olijftakken in de armen gedrukt.

1 Pinterest
2 dianaseverinenko
3 loloartsplus

Een olijftak tattoo voor onsterfelijkheid

Met bladeren die lang en altijd groen zijn staat de olijfboom ook voor onsterfelijkheid.

Ook nu wordt een olijftak – al dan niet door een duif vastgehouden – nog steeds als vredessymbool gebruikt.

bron

1 nandotattooer
2 brunandradettt
3 isotattoo

Dit betekent een tatoeage van een olijftak

Kort samengevat staat een tattoo van een olijftak dus voor:

  • vrede
  • hoop
  • een nieuw begin
  • welvaart
  • overwinning
  • onsterfelijkheid

1 Pinterest
2 Pinterest
3 fer_bodyart

Tattoo inspiratie voor een olijftak

Zoals je in de voorbeelden hebt kunnen zien staat een tatoeage van een olijftak erg mooi op veel plekken: op de pols, schouder, onderarm, bij je sleutelbeen… om maar een paar plekken op te noemen.

1 _ch11388
2 Miriam Desiati
2 tattooist_doy

Je kunt kiezen voor een mooie zwarte tattoo maar kleur doet het ook erg goed bij een olijftak tattoo. Zo vind ik dit voorbeeld erg mooi, met de bruin en groen tinten. Het heeft ook wel iets weg van een ‘waterverf tatoeage‘?

olive branch tattoo inspiration

sashaunisex

Meer tattoo inspiratie?

Hier vind je alle tattoo blogs die op OHIMP zijn verschenen. En je kunt ook een kijkje nemen op m’n tattoo Pinterest board.

Symboliek olijftak tattoo