Is aloë vera gezond? Yes! Lees verder voor alle voordelen op rij. De aloë vera plant komt van oorsprong uit het Midden-oosten. Deze vetplant groeit goed in de Caraïben, Midden Amerika en Aziatische landen. In het Westen wordt de plant als kamerplant gehouden.

Wat zit er in aloë vera?

De aloë vera plant heeft allerlei medicinale eigenschappen. Wanneer je de stengels opent dan komt er een gel tevoorschijn. Deze gel is eetbaar en wordt gebruikt voor heel veel verzorgingsproducten. Aloë vera is supergezond, het bevat allerlei vitamines: C, E, B1, B2, B3, B6, B11 en zelfs B12. En verder ook heel veel mineralen zoals calcium, ijzer, zink, kalium, natrium, mangaan, magnesium en koper.

Het drinken van aloë vera sap

De aloë vera heeft zowel inwendige als uitwendige toepassingen. Van het sap zijn heel veel verschillende drankjes verkrijgbaar die bijvoorbeeld kunnen werken bij:

 • ontgifting
 • de ziekte van Crohn
 • een verstoorde darmflora
 • allergieën
 • ouderdomsdiabetes
 • een goede werking van de lever

bron

Huidverzorging met aloë vera

Dat aloë vera gezond is voor de inwendige mens, dat blijkt wel. Maar ook voor de huid is het sap van de plant heel erg goed. Aloë vera wordt ook wel de ‘eerste hulp’-plant voor de huid genoemd. Het werkt:

 • verzachtend
 • hydraterend
 • wondherstellend
 • ontstekingsremmend
 • pijnstillend
 • doorbloedingstimulerend
 • infectiewerend

Crème en gel op basis van aloë vera gel kunnen bijdragen aan een mooie huid. Het stimuleert de celstofwisseling en de huid wordt er ook elastischer van. De gel stimuleert de doorbloeding en werkt verzachtend en hydraterend. Verder zorgt het voor een goede vocht circulatie van de huid en breekt het dode huidcellen af.

huidverzorging met aloe vera

De gel is niet alleen goed voor een mooie huid maar ook voor een gezonde huid. Het kalmeert en verkoelt de huid waardoor het perfecte is om te gebruiken bij verbranding door de zon of brandwonden. Aloë vera gel kan ook gebruikt worden tegen huidproblemen als eczeem, wondjes, acne, ontstekingen of een zwelling.

Aloë vera gezond? Ja dus. Hier koop je goede aloë vera producten

Op Aruba zijn ze heel erg ervaren in het produceren van verzorgingsproducten met aloe vera. De aloë’s op Aruba staan zelfs bekend als de geneeskrachtigste ter wereld. De plantages van Aruba Aloe Balm N.V. werd in 1890 al aangelegd. Hun producten kun je uiteraard terplekke kopen, maar zijn net zo gemakkelijk online te bestellen.

Ik vind de Special Care lotion heel fijn. Deze bevat 100% pure aloe vera gel en verder jojobae olie en vitamine E. Verder vind ik de Vitamine E Skin Care gel heel prettig. Beide producten bevat geen parabenen en staan standaard in ons strandhuisje. Ze zijn wat mij betreft de Eerste Hulp bij een teveel aan zon.

Aruba Aloe verkoopt veel producten met 100% natuurlijk aloe vera gel voor Face & Body, Sun & Aftersun, Hair & Shower. Shoppen kan hier.

Wil je zelf aan de slag met het sap?

Het sap kun je op verschillende manieren verkrijgen. De makkelijkste manier is om een van de lagere bladeren af te snijden en het transparante sap eruit te knijpen. Deze kun je vervolgens direct op de te behandelen plek smeren en langzaam in laten trekken. Ook kun je het blad plat neerleggen en de zijkanten eraf snijden. Snij daarna het blad in de lengte doormidden en haal het transparante sap uit het blad, dit kan met behulp van een lepel. Let hierbij op dat je het blad in het midden snijdt. Snij je te dicht bij het bladoppervlakte dan heb je kans dat er aloïne sap uit komt. Dit sap is geel van kleur en kan de huid irriteren.

bron

aloe vera gezond

Homemade scrub met aloë vera sap

Je kunt met het sap bijvoorbeeld een scrub maken: gebruik hiervoor 2 eetlepels aloë vera gel, 2 eetlepels bruine suiker en 1 theelepel citroensap. Meng dit goed door elkaar en de scrub is klaar voor gebruik.

Foto gesneden aloe vera blad door kwanchai.c
Hoofdafbeelding door Nevada31