Zie je dubbel, als je naar deze foto’s kijkt? Ligt niet aan jou hoor, het zijn namelijk 3D tattoos. De artist Winston the Whale heeft deze tatoeage trend grootgemaakt en dit vind ik de 10 leukste voorbeelden (so far).

Over Winston the Whale heb ik al eerder geschreven. Hij heeft een hele herkenbare stijl en vooral zijn folk art tattoos vind ik erg mooi.

Winston the Whale | 12x folk art tattoos

10x 3D tatoeages van Winston the Whale

Van streetart- naar tattoo artist

Een aantal jaren terug nog (medio 2013?) werkte Dave als barista en was hij naast zijn werk actief in de sticker- en streetart scene. Bij vrienden zette hij wel eens een tattoo maar het echte succes begon toen hij zijn 3D effect-tatoeages op social media deelde. “Daarna gebeurde alles echt heel snel .

Overigens zijn de 3D tattoos vooral bedoelt als kunstwerk. Als je een 3D bril opzet en naar de tattoo kijkt zie je wel een mooi effect, maar hij springt niet echt van de huid af.

Dit zijn mijn favoriete 3D tattoos van Winston the Whale:

Waarschijnlijk omdat ze allemaal met buiten-zijn en de natuur te maken hebben 🙂

Over flamingo tattoos en hun betekenis (jaja, er zit een hele symboliek achter), lees je hier meer:

30+ geweldige flamingo tattoos (en de betekenis)

Op zoek naar meer tattoo inspiratie?

Winston the Whale heeft inmiddels een flinke portfolio aan tattoos opgebouwd. Check vooral zijn Instagram account even als je meer wilt zien. Op OHIMP kun je inmiddels ook heel veel tattoo inspiratie vinden, van olijftakken- tot flamingo’s– en van 3-generatie– tot slangentattoos… Of neem een kijkje op mijn tattoo Pinterest board.

En… vind je de 3D tattoos van Winston the Whale een mooie stijl?

(Deze collage heb ik gemaakt om eventueel op je eigen Pinterest te bewaren.)

3d tattoo inspiration by Winston the Whale