Kersen tattoos zijn best vaak voorkomende tatoeages. De een zet hem omdat hij/zij van kersen houdt. De ander vanwege een meer symbolische betekenis. Met een kersentattoo kun je in ieder geval alle kanten op: oldskool, minimalistisch of bijvoorbeeld als vriendschapstattoo. Kijk maar eens naar deze 50 kersen tattoos, die in hun eenheid toch allemaal weer uniek zijn.

cherry tattoo

Grote rug tattoo voor vrouwen | >20x inspiratie

Tatoeages worden ook wel als een vorm van body art gezien. En dat is helemaal niet zo gek natuurlijk. Met een rug tattoo kun je artistiek gezien alle kanten op. Deze plek is groot genoeg voor de grotere kunstwerken. Maar ook kleine meesterstukjes komen hier goed tot...

30 minimalistische oog tattoos (en de betekenis)

Er zijn verschillende reden om een tatoeage van een oog te laten zetten. Oog tattoos zitten boordevol symboliek, maar zijn natuurlijk ook gewoon mooi om te zien (letterlijk ;-)) Dit zijn 30 prachtige, minimalistische oog tattoos maar laten we beginnen met de...

30x mooie B&W tijger tattoos (en hun betekenis)

Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger...

Tattoo inspiration: 33 black circle tattoos

Een tatoeage van een zwarte cirkel wordt vaak gezet om een andere tattoo te verbergen, een zgn. cover-up tattoo. Maar cirkel tattoo kan ook een diepere betekenis hebben. Dit zijn meer dan 30 voorbeelden van prachtige black circle tattoos. De schoonheid van black...

30x inspiratie voor minimalistische & old school tattoos van de zon

De zon, het stralende middelpunt van ons sterrenstelsel, een hemellichaam die ons het leven op aarde mogelijk maakt. Ze geeft ons warmte, licht en energie en is daarom al zolang er leven op aarde is, een heel belangrijk symbool. En dat maakt de zon meteen een dankbaar...

De betekenis van een kersen tattoo

Allereerst goed om te weten: de betekenis van een kersentatoeage is anders dan de betekenis van een kersenbloesem-tatoeage. In dit artikel staan we stil bij de betekenis van de cherry tattoo. 

De kers symboliseert vrouwelijkheid en de schoonheid, maar ook sympathie, vriendelijkheid en zoetheid. Kersentattoos worden ook vaak in verband gebracht met seksualiteit, verlies van onschuld, vruchtbaarheid en lust. Vooral rijpe kersen zijn een symbool van vrouwelijkheid en volwassenheid. 

Een cherrytattoo wordt overigens vaker bij vrouwen gezet. 

cherry tattoo inspiration
cherry tattoo inspiration
zwart wit kersen tattoo
zwart wit kersen tattoo
zwart wit kersen tattoo
zwart wit kersen tattoo
zwart wit kersen tattoo
zwart wit kersen tattoo
zwart wit kerstattoo
zwart wit kerstattoo
zwart wit kerstattoo

Oldskool, B&W of minimalistische kersen?

Overweeg jij het zetten van een kersentattoo? Dan heb je misschien nog inspiratie nodig voor de stijl. Zoals je in deze voorbeelden ziet zijn er tal van mogelijkheden. Een oldskool stijl heeft kleur en dikke lijnen. Maar misschien hou je niet van kleur en kies je voor een zwarte tattoo. Of juist alleen rood?

oldskool cherry tattoo
oldskool cherry tattoo
oldskool cherry tattoo
oldskool cherry tattoo
oldskool cherry tattoo
oldskool cherry tattoo
oldskool cherry tattoo
cherry tattoo

De kers op de taart

Een kersen tatoeage zie je vaak in de traditionele vorm: 2 kersen aan een takje en een groen blaadje. Minder vaak zie je de cherry tattoos die passen bij het spreekwoord: de kers op de taart. Ook leuk!

6x Kersenweetjes

  • Kersen zijn heel gezond. Ze zitten vol calcium, koolhydraten en vitamine C.
  • Zure kersen zijn trouwens nog een stukje gezonder dan de zoete variant; daar zit namelijk 30% minder suiker in. De zure kers bevat maar liefst 12x zoveel vitamine A dan zijn zoete zusje.
  • In Nederland noemen wij het zoete en zure kersen. In België heet een zoete kers gewoon kers en een zure kers noemen zij een kriek. Nu weet je gelijk waar de naam kriekbier vandaan komt.
  • Kersen kun je ze het beste in de koelkast bewaren, uitgespreid op een bord. Hierdoor blijven ze mooi en worden het geen kneusjes.
  • De steeltjes van de kers verwijder je pas nadat je ze gewassen hebt. Anders zuigen ze zich vol met water en verliezen ze die heerlijke smaak.
  • Wist je dat kersen ervoor zorgen dat je melatonine aanmaakt? En melatonine zorgt ervoor dat je slaperig wordt zodra het donkerder wordt. Door het eten van kersen zou je dus beter in slaap kunnen vallen.
cherry on top tattoo

Kersensmoothie voor goede nachtrust

Wist je dat kersen een goed natuurlijk slaapmiddel zijn?

kers op de taart tattoo
kers op de taart tattoo
kers op de taart tattoo

Oh Cherry, oh Cherry, oh baby
Don’t ya know I in love with you
You don’t believe I know
So why don’t you try me (try me).
– Mick Jagger

mini kersen tatoeage
mini kersen tatoeage
mini kersen tatoeage
mini kersen tatoeage

Ieniemienie cherry tattoos

Vind je ze niet schattig, deze hele kleine kersentattoos? Een vriendschap kersentattoo is natuurlijk ook altijd mogelijk.

vriendschap kersen tattoo
vriendschap kersen tattoo
vriendschap kersen tattoo
rode kersen tatoeage
minimalistische kersen tatoeage
minimalistische kersen tatoeage
kersen tatoeage inspiratie

Maybe I’ll kiss u some wild special way
If nobody kills me or thrills me soon,
I’ll die in your arms under the cherry moon.” – Christopher Tracy (Prince)

cherry tattoo hand finger
cherry tattoo hand finger
cherry tattoo hand finger
cherry tattoo hand finger

Kersen tattoos komen mooi tot hun recht op heel veel verschillende plekken op het lichaam. Op Pinterest kom ik zoveel voorbeelden tegen! Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk hier mijn tattoo Pinterest bord en hier vind je álle tattoo blogs op OHIMP.

kersen tatoeage inspiratie
kersen tatoeage inspiratie
kersen tatoeage inspiratie

Kersentattoo met de as van mijn moeder

Welke kersentattoo vind jij het mooist? Ik zelf onderstaande kersentattoo erg mooi. Ach wacht… dat is die van mijzelf! Voor mij hebben kersen een persoonlijke betekenis: mijn moeder heette nl. Kriek van haar achternaam. Zij was dol op kersen, en lang niet alleen om te eten. Mijn kersentattoo heb ik daarom aan haar opgedragen. Sterker… ik heb dezelfde tattoo samen met Mia gezet, en we hebben de as van mijn moeder – Mia’s oma – erin verwerkt. Voor ons is het zo een prachtig, fysiek symbool geworden.

Mocht je een tatoeage van kersen overwegen, dan is er zoals je ziet volop keuze. Op welke plek op je lichaam laat je de tattoo zetten? Ga je voor zwart-wit of kleur? En dan nog het model… Deze ruim 50 foto’s bieden je in ieder geval vast een hoop inspiratie.

Kersen tattoo zwart
50x cherry tattoos