Kersen tattoos zijn best vaak voorkomende tatoeages. De een zet hem omdat hij/zij van kersen houdt. De ander vanwege een meer symbolische betekenis. Met een kersentattoo kun je in ieder geval alle kanten op: oldskool, minimalistisch of bijvoorbeeld als vriendschapstattoo. Kijk maar eens naar deze 50 kersen tattoos, die in hun eenheid toch allemaal weer uniek zijn.

cherry tattoo

Patch tattoo | mijn persoonlijke ervaring

De wereld van tatoeages heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld en uitgebreid en nog steeds komen er nieuwe stijlen bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van de folk art en de patch tattoo?! De laatste is gebaseerd op gestikte stoffen, zoals je die ook wel op de...

Zwaluw tattoo | inspiratie en betekenis

Je kunt aan onze artikelen wel zien dat wij bij OHIMP fan zijn van tatoeages! Een nieuwe aanwinst is de zwaluw tattoo. Wij vinden hem te gek. In een zoektocht naar verschillende stijlen stuitten we op de herkomst van de zwaluw tattoo. En dat is een leuk verhaal! Zie...

20x vissen tattoo inspiratie

De zomer komt steeds dichterbij. Veel mensen zitten met hun hoofd al op het strand. Wil je een leuke zomerse tattoo? Ben je geboren in maart, of houd je om een andere reden van vissen? Dan is deze vissen tattoo inspiratie voor jou! Van oldskool tot fineline. Van groot...

Van kunst tot bodyart | 10x tattoo inspiratie

We hebben weer wat tattoo inspiratie. Deze keer van kunstwerk tot bodyart. De mooiste werken voor altijd vereeuwigd op je lichaam. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Klassieke werken van Van Gogh in full color, tot moderne line-art van Keith haring. Of je nou fan...

Koreaanse tattoos + 20x inspiratie

De Koreaanse cultuur is steeds meer te vinden in Nederland. Heb je wel eens gehoord van Boba tea? Of zit je op TikTok? Dan weet je hoe populair Koreaanse skincare is. En natuurlijk het mega populaire K-pop. Maar dat is niet het enige. Tattoo artiesten voorspellen dat...

De betekenis van een kersen tattoo

Allereerst goed om te weten: de betekenis van een kersentatoeage is anders dan de betekenis van een kersenbloesem-tatoeage. In dit artikel staan we stil bij de betekenis van de cherry tattoo. 

De kers symboliseert vrouwelijkheid en de schoonheid, maar ook sympathie, vriendelijkheid en zoetheid. Kersentattoos worden ook vaak in verband gebracht met seksualiteit, verlies van onschuld, vruchtbaarheid en lust. Vooral rijpe kersen zijn een symbool van vrouwelijkheid en volwassenheid. 

Een cherrytattoo wordt overigens vaker bij vrouwen gezet. 

cherry tattoo inspiration
cherry tattoo inspiration
zwart wit kersen tattoo
zwart wit kersen tattoo
zwart wit kersen tattoo
zwart wit kersen tattoo
zwart wit kersen tattoo
zwart wit kersen tattoo
zwart wit kerstattoo
zwart wit kerstattoo
zwart wit kerstattoo

Oldskool, B&W of minimalistische kersen?

Overweeg jij het zetten van een kersentattoo? Dan heb je misschien nog inspiratie nodig voor de stijl. Zoals je in deze voorbeelden ziet zijn er tal van mogelijkheden. Een oldskool stijl heeft kleur en dikke lijnen. Maar misschien hou je niet van kleur en kies je voor een zwarte tattoo. Of juist alleen rood?

oldskool cherry tattoo
oldskool cherry tattoo
oldskool cherry tattoo
oldskool cherry tattoo
oldskool cherry tattoo
oldskool cherry tattoo
oldskool cherry tattoo
cherry tattoo

De kers op de taart

Een kersen tatoeage zie je vaak in de traditionele vorm: 2 kersen aan een takje en een groen blaadje. Minder vaak zie je de cherry tattoos die passen bij het spreekwoord: de kers op de taart. Ook leuk!

6x Kersenweetjes

  • Kersen zijn heel gezond. Ze zitten vol calcium, koolhydraten en vitamine C.
  • Zure kersen zijn trouwens nog een stukje gezonder dan de zoete variant; daar zit namelijk 30% minder suiker in. De zure kers bevat maar liefst 12x zoveel vitamine A dan zijn zoete zusje.
  • In Nederland noemen wij het zoete en zure kersen. In België heet een zoete kers gewoon kers en een zure kers noemen zij een kriek. Nu weet je gelijk waar de naam kriekbier vandaan komt.
  • Kersen kun je ze het beste in de koelkast bewaren, uitgespreid op een bord. Hierdoor blijven ze mooi en worden het geen kneusjes.
  • De steeltjes van de kers verwijder je pas nadat je ze gewassen hebt. Anders zuigen ze zich vol met water en verliezen ze die heerlijke smaak.
  • Wist je dat kersen ervoor zorgen dat je melatonine aanmaakt? En melatonine zorgt ervoor dat je slaperig wordt zodra het donkerder wordt. Door het eten van kersen zou je dus beter in slaap kunnen vallen.
cherry on top tattoo

Kersensmoothie voor goede nachtrust

Wist je dat kersen een goed natuurlijk slaapmiddel zijn?

kers op de taart tattoo
kers op de taart tattoo
kers op de taart tattoo

Oh Cherry, oh Cherry, oh baby
Don’t ya know I in love with you
You don’t believe I know
So why don’t you try me (try me).
– Mick Jagger

mini kersen tatoeage
mini kersen tatoeage
mini kersen tatoeage
mini kersen tatoeage

Ieniemienie cherry tattoos

Vind je ze niet schattig, deze hele kleine kersentattoos? Een vriendschap kersentattoo is natuurlijk ook altijd mogelijk.

vriendschap kersen tattoo
vriendschap kersen tattoo
vriendschap kersen tattoo
rode kersen tatoeage
minimalistische kersen tatoeage
minimalistische kersen tatoeage
kersen tatoeage inspiratie

Maybe I’ll kiss u some wild special way
If nobody kills me or thrills me soon,
I’ll die in your arms under the cherry moon.” – Christopher Tracy (Prince)

cherry tattoo hand finger
cherry tattoo hand finger
cherry tattoo hand finger
cherry tattoo hand finger

Kersen tattoos komen mooi tot hun recht op heel veel verschillende plekken op het lichaam. Op Pinterest kom ik zoveel voorbeelden tegen! Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk hier mijn tattoo Pinterest bord en hier vind je álle tattoo blogs op OHIMP.

kersen tatoeage inspiratie
kersen tatoeage inspiratie
kersen tatoeage inspiratie

Kersentattoo met de as van mijn moeder

Welke kersentattoo vind jij het mooist? Ik zelf onderstaande kersentattoo erg mooi. Ach wacht… dat is die van mijzelf! Voor mij hebben kersen een persoonlijke betekenis: mijn moeder heette nl. Kriek van haar achternaam. Zij was dol op kersen, en lang niet alleen om te eten. Mijn kersentattoo heb ik daarom aan haar opgedragen. Sterker… ik heb dezelfde tattoo samen met Mia gezet, en we hebben de as van mijn moeder – Mia’s oma – erin verwerkt. Voor ons is het zo een prachtig, fysiek symbool geworden.

Mocht je een tatoeage van kersen overwegen, dan is er zoals je ziet volop keuze. Op welke plek op je lichaam laat je de tattoo zetten? Ga je voor zwart-wit of kleur? En dan nog het model… Deze ruim 50 foto’s bieden je in ieder geval vast een hoop inspiratie.

Kersen tattoo zwart
50x cherry tattoos