YES! Onze verbouwing is klaar!  Nou ja… zo goed als klaar. De keuken is in ieder geval helemaal ready om flink in gebruik genomen te gaan worden. Een van onze nieuwste keukensnufjes is de ETNA hood-in-hob inductie kookplaat. Wat dat is en waarom het zo handig is? Dat zal ik je vertellen en laten zien…

Wooninspiratie: blank houten kamer en suite

Veel mensen vinden kaal geschuurde kozijnen niet af. Maar daar zijn de meningen in woonland over verdeeld! Want steeds vaker zie je "kale" deuren en een blank houten kamer-en-suite in het interieur. Vind jij deze woontrend mooi? Laat je inspireren. Dat ik in mijn huis...

Prayer plant verzorgen en stekken

De meest voorkomende plant bij mij in huis is de prayer plant. Ook wel de gebedenplant in gewoon Nederlands. de officiele naam van deze plant is de Maranta. De plant komt oorspronkelijk uit de jungle van Brazilie. Daar zie je metershoge varianten. Met deze...

Meer kleur in de badkamer | 27x inspiratie

Ben je op zoek naar inspiratie voor meer kleur in de badkamer? Dan ben je hier aan het juiste adres. Want in dit artikel heb ik de allerleukste gekleurde badkamers op een rijtje gezet. Van een geverfd plafond tot kranen in een knalkleur. En van paarse douchewanden tot...

Woontrend | kobaltblauw in je interieur

Kobaltblauw, koningsblauw, grieksblauw... Hoe je deze kleur ook noemt, het is dé trend in interieur land. Is het iets voor jou? Laat je inspireren door deze voorbeelden. Kleur in je interieur De afgelopen jaren werden veel huizen omgetoverd tot mini-Ibiza plekken. Met...

Het juiste matras kiezen? Dit is mijn gouden tip

Dat het ene matras de andere niet is, dat heb ik de afgelopen periode aan den lijve mogen ondervinden. Maar na een hoop gebroken nachten en pijnlijke rugmomenten heb ik nu eindelijk het juiste matras gevonden! Dat wil jij vast ook. Daarom deel ik graag mijn gouden tip...

Wat wordt bedoeld met hood-in-hob?

Een hood-in-hob is een inductie kookplaat met de afzuiging geïntegreerd in de kookplaat. Ik had er nog nooit van gehoord maar het leek me gelijk ideaal. Want zo ben je van die (meestal) lelijke afzuigkap af en heb je vrij zicht in de keuken. Dat ziet er toch veel mooier en rustiger uit?

nieuwe keuken

Even over de nieuwe keuken

Het was nog best een klus om de juiste sfeer in de nieuwe keuken te bepalen, er zijn zoveel mogelijkheden. Uiteindelijk had ik toch nog best snel mijn keukenwensen helder: er moest een antieke kast aan de muur komen, ik wilde witte tegels met witte voegen, tot aan het plafond, uiteraard de quooker en mooie nieuwe ETNA apparatuur. Gelukt! Van ETNA heb ik de hood-in-hob kookplaat, een oven/magnetron, vaatwasser en koelkast.

Binnenkort vertel ik uitgebreid over de keukenverbouwing en -metamorfose en ook over mijn keuze voor ETNA.

hood in hob inductie kookplaat

De voordelen van een inductie kookplaat

Het koken op inductie werkt echt supermakkelijk. Je bedient hem met tiptoetsen en dat werkt heel eenvoudig. Een inductiekookplaat heeft ook als voordeel dat hij heel gemakkelijk schoon te maken is. En dat kun je wel zien ook, hij glimt je als een spiegel tegemoet! Deze hood-in-hob heeft nog een aantal handige voordelen: de twee kookzones vooraan op de inductiekookplaat zijn éxtra krachtig en de kookplaat beschikt over Virtual Pan Support Design: zo weet je precies waar je de pan moet plaatsen voor de beste kookresultaten.

hood in hob afzuiging

Maar hoe werkt het nou eigenlijk?

De ingebouwde hood (afzuiger) heeft energielabel A en flinke afzuigcapaciteit. Hij heeft 4 snelheden en geloof me, die werken top! De hood is langwerpig voor een optimale werking over de gehele oppervlakte. Het roostertje kun je optillen en daaronder zitten twee panelen die je kunt afwassen. Daaronder zit het waterresevoir dat je na het koken kunt legen.

Zie je hoe goed de stoom uit de pan direct in de afzuiger verdwijnt?! Wat een uitvinding.

hood in hob afzuiging

Hulp bij installatie?

Ik heb mijn keuken laten plaatsen door een echte vakman. Voor hem heeft een hood-in-hob geen geheimen en toen ik hem zei dat ik de mijne recirculair wilde hebben vroeg hij niet eens: “Recircuwatte?!” Afhankelijk van je keukenopstelling kun je ervoor kiezen je afzuiging naar buiten te geleiden of met behulp van een recirculatie startset naar binnen. Mijn keukenmuur staat grenst aan de tuin van mijn buren en zij zullen vast niet blij worden van mijn etensluchten in hun tuin. Recirculatie was dus dé optie voor mij. In deze video zie je er meer over: 

Zondags soepje

Het is zondag, Mia is naar haar werk en ik pak hier en daar nog een doosje uit en hang een schilderij op. In de koelkast (jaja, een mooi retro design exemplaar – van ETNA) heb ik nog een soeppakket staan. Die ga ik de man maken! Heerlijk hoor, alles is al voorgesneden. Ik roerbak de groente met roomboter en verse knoflook, doe er bouillon bij en een scheut water. Kookluchtjes zijn allesbehalve vies maar toch zet ik de hood aan (het ziet er ook zo geinig uit ;-))

Bonnie in de keuken

Zondags soepje

Het is zondag, Mia is naar haar werk en ik pak hier en daar nog een doosje uit en hang een schilderij op. In de koelkast (jaja, een mooi retro design exemplaar – van ETNA) heb ik nog een soeppakket staan. Die ga ik de man maken! Heerlijk hoor, alles is al voorgesneden. Ik roerbak de groente met roomboter en verse knoflook, doe er bouillon bij en een scheut water. Kookluchtjes zijn allesbehalve vies maar toch zet ik de hood aan (het ziet er ook zo geinig uit, hoe de stoom in het rooster verdwijnt ;-))

En dan kan het grote genieten beginnen!

Bonnie eet soep