Het aftellen kan beginnen… nog 3 maanden voordat onze verbouwing start! Ik ben er helemaal vol van en de laatste weken denk ik dan ook aan niets anders. Hierbij een eerste aanzet tot ons keuken moodboard. 

Op het moment van schrijven ben ik nog in afwachting van de definitieve offerte van de aannemer. Dat ligt niet aan hem overigens, maar aan mij. Want als je eenmaal de ik-ga-verbouwen-knop hebt omgezet, dan wil je meer… Aanvankelijk ging het om alleen de vloer op de benedenverdieping (aangetast door zwammen). Inmiddels is daar een nieuwe keuken bijgekomen. Maar er is meer. Want ach, waarom plaatsen we deze nieuwe keuken niet in een nieuwe aanbouw? En als die aanbouw er toch komt, dan kun je daar net zo goed de badkamer op uitbouwen. Als de aannemer toch bezig is, laat hem dan ook de schuur halveren en het landje erachter voorzien van beschoeiing en bestrating. Oh ja, vloerverwarming please en de ketel naar beneden, net als de wasmachine!

Slapeloze nachten

Een nachtje lekker doorhalen zit er ondertussen niet meer in. Niet dat ik stress heb (nog niet), maar wel een enorme inspiratiebehoefte. In de nachtelijke uurtjes bevind ik mij in de virtuele woonhemel op Pinterest, zoekend naar dé ideale keukenopstelling en de meest fantastische badkamersfeer. Ik heb besloten om voor nu maar even te focussen op de uitbouw en de keuken, daar heb ik nl. wel al de offerte van goedgekeurd. Het keuken moodboard krijgt al langzaamaan vorm. Een badkamer moodboard moet nog maar heel even wachten.

Onbewust tot een kleurenpalet gekomen

kleurenpalet keuken

Terwijl ik me tegoed doe aan al het mooist dat Pinterest te bieden heeft en verschillende sferen en foto’s op me laat inwerken kom ik onbewust uit op een kleurenpalet. Keukens, vloeren en accessoires vind ik allemaal extra mooi als ze in bovenstaande tinten zijn. Het kleurenpalet in combinatie met de foto’s in dit artikel vormt wat mij betreft een mooi keuken moodboard.

Rechte keuken

De nieuwe aanbouw komt aan onze oude keuken. De maatvoering van de uitbouw wordt (bxd) 3 x 5 meter en logischerwijs komen we dan uit op een rechte keukenopstelling. De oude keuken gaat er helemaal uit, hier komt denk ik de eettafel te staan. Maar zover zijn we nog niet.

Als een blok val ik voor de keukenblokken van The Big Easy Kitchen. Deze keukens hebben wel wat weg van de oude Gipsen bureaus? Ze zijn modulair samen te stellen en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ik vind deze groene kleur erg mooi. Maar eigenlijk is het erg lastig kiezen, want ook de zwarte, crème en bruine zijn prachtig. Het werkblad is bekleed met een laag FORBO furniture linoleum, het merk dat je vast wel kent van de ijzersterke (en superleuke!) vloeren. Deze keuken komt in ieder geval hoog op mijn “want-it” lijstje!

Met of zonder bovenkastjes?

Bovenkastjes zijn natuurlijk enorm praktisch. Maar vaak vind ik een plank net wat leuker. Hoewel, op de eerste foto met de mooie basic gele keuken zijn de witte bovenkastjes in een vrije vorm opgehangen. Ook leuk dat ze in een andere kleur zijn dan het keukenblok, waardoor je een minder massieve keukenlook krijgt. Het tweede voorbeeld vind ik ook heel erg mooi. De eikenhouten lades, de gootsteen, de tegels, de plank, het aanrecht. Iets klassieker, meer basic en minder speels. Eerder iets voor ons strandhuisje. De derde foto vind ik erg mooi. Wat een muur, wat een ruimtelijk effect. En wat een keuzes zijn er te maken. Ga ik voor tegels of voor strak stucwerk?! Daar ben ik nog niet uit…

Something old something new

Wat ik ook heel erg mooi vind is een antiek keukenkastje boven een modern keukenblok. Zoals je in deze opstellingen ziet:

Keuken gadget must-haves

De keukenapparatuur van tegenwoordig kent zoveel handige snufjes en mooie toepassingen. Must-have in de nieuwe keuken is sowieso een Quooker kokend water kraan. Ik gebruik deze al jaren en vind het gemak van altijd kokend water paraat hebben geweldig. Deze zwarte… wat een plaatje vind je niet?! Wat de Quooker kraan voor mij extra aantrekkelijk maakt is dat het een Nederlandse uitvinding is.

Qua apparatuur kies ik voor het eveneens Nederlandse merk ETNA. Wist je dat ETNA als sinds 1856 bestaat?! Dat geeft mij een vertrouwd gevoel. Ik ben enorm benieuwd naar hun Hood-in-Hob, dat is een inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging. Doordat de afzuiging al in de kookplaat zit, hoef je geen afzuigkap meer te plaatsen, ideaal! Maar ook een combi magnetron uit de Black Titanium serie gaat niet misstaan in onze nieuwe keuken. En wat dacht je van ETNA’s prachtige retro koelkast modellen?!

Stralende keuken door daglichtkoepel

De kers op de taart, eigenlijk best wel letterlijk, wordt een supermooie vlakkedaglichtkoepel. De naam zegt het al, dit is een daglichtkoepel maar dan vlak. Dat ziet er van buiten prachtig uit, en binnen zorgt het voor een oase aan licht. Je kunt de vlakkedaglichtkoepels in allerlei soorten en maten krijgen. Van complete lichtstraten tot compactere varianten. Je kunt kiezen uit verschillende glassoorten, zonwering, open/sluit mechanismen. De vlakkedachtlichtkoepels zijn geschikt voor alle ruimtes: voor woonkamer, kantoor, badkamer, slaapkamer, hal, overkapping en dus zeker ook voor onze uitbouw en nieuwe keuken. Ik vind dit terras op het platte dak toch zo enorm leuk. Ik voel een volgend project alweer aankomen 😉

En, wat vind je van ons keuken moodboard?

Ondertussen ga ik me nog verder verdiepen in alle mogelijkheden en opties die ik kan toevoegen aan ons keuken moodboard. De vloer bijvoorbeeld! Novilon, PVC, plavuizen? (Ik neig nog steeds naar Novilon.) Tips en suggesties zijn van harte welkom.

keuken moodboard