Theewater direct uit de kraan, tomaten supermakkelijk ontvelt en noedels klaar voordat je het weet… het kan allemaal met de Quooker. De Quooker is een kokendwaterkraan en dat is natuurlijk superhandig. Overweeg jij ook een Quooker? In deze blog leg ik je uit waarom ik niet meer zonder zou willen.

In één op de vijf keukens wordt hij inmiddels geplaatst (!), de Quooker. De kraan die direct kokend water levert.
Kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder. Het is een 100% Nederlandse uitvinding die de wereld verovert.

De aanloop naar mijn eerste Quooker

Toen ik ergens halverwege de jaren ’90 op zoek ging naar mijn eerste koopwoning had ik eigenlijk alleen als “eis” dat het een jaren ’30 woning moest zijn. Dat lukte en toen ik er een aantal jaren gewoond had was het tijd voor iets anders en ging ik op zoek naar een nieuw huis.  Ik schroefde de eisen iets op: mijn nieuwe woning moest een lekkere tuin hebben en de badkamer een ligbad. Zo gezegd zo gedaan, in 2000 kocht ik mijn destijds droomhuis in Zandvoort. Mia werd er geboren in 2002 en we hadden er een supertijd. Toen Mia 4 werd wilde ik terug naar mijn roots in Haarlem en dus ging ik weer op zoek naar een nieuw koophuis met wederom wat extra eisen:

 • jaren ’30 woning
 • tuin
 • ligbad
 • open haard
 • Een Quooker kokendwaterkraan in de keuken, want dat lijkt me toch zo reuze handig.

Binnen een maand was het allemaal set and done en nog steeds woon ik met heel veel plezier in ons huis in Haarlem.

quooker

Inmiddels aan de 2e Quooker

Mijn eerste Quooker was een klein exemplaar van koper. Een schattig gevalletje, gemonteerd aan de linkerkant van de gootsteen, los van de reguliere kraan. Deze quookerkraan deed precies wat hij moest doen, kokend water geven.

Een paar maanden geleden heb ik mijn keuken iets verbouwd en werd het tijd voor een nieuwe Quooker, de Quooker Flex. Deze variant is een kokend waterkraan en reguliere kraan ineen. Ik hoort een iets grotere boiler bij, maar deze past nog steeds perfect in het gootsteenkastje. Extra handig vind ik de flexibele uittrekslang (vandaar de naam).

In deze korte video laat ik je zien hoe ik soep maak, o.a. met behulp van de Quooker kokendwaterkraan
:

5 handige Quooker toepassingen

Waarom ik zo blij ben met de Quooker, is om de volgende 5 redenen:

 1. Thee maken was nog nooit zo makkelijk. De Quooker boiler hoeft niet voor te warmen, ik heb altijd kokend water paraat, om bijv. dit lekkere theetje te maken.
 2. Groente koken ging nog nooit zo snel: even snijden, wassen en vervolgens overgieten met kokend water, direct uit de Quooker.
 3. Hetzelfde geldt voor pasta bereiden. Je hoeft niet eerst het water in de pan te koken, dus de bereidingstijd die op de verpakking staat, is ook echt de tijd die je hoeft uit te trekken voor het koken van pasta. Of wat dacht je van noedels of couscous maken?!
 4. Tomaten ontvellen – als je daar tenminste überhaupt aan doet – is een fluitje van een cent met de kokend-water kraan. Kwestie van inkeepjes maken in de tomaat, overgieten met kokend water uit de kraan en het velletje laat zo los.
 5. Ik gebruik de Quooker ook heel vaak voor schoonmaaktoepassingen. De gootsteen en afwasborstel even lekker afspoelen met kokend water, of de tandenborstel. Een pan of de blenderkan laten weken in kokend water. Potten steriliseren, voordat ik bijv. aalbessenjam maak. Noem maar op! Met gekookt water maak je toch net even extra goed schoon.

Ook interesse in de Quooker kokendwaterkraan?

Zou jij ook graag een Quooker willen maar ben je nog niet helemaal overtuigd van de voordelen? Dan trekt dit je misschien alsnog over de streep:

 • De Quooker is superveilig: Omvallende waterkokers veroorzaken jaarlijks honderden ongelukken, vooral met kleine kinderen. Met de Quooker zijn die verleden tijd. Dankzij de kindveilige bedieningsknop en de dubbelwandige kraanuitloop die niet heet wordt. De waterstraal zelf is uiteraard heet, maar doordat deze niet massief is en uit druppeltjes bestaat, heb je je hand al teruggetrokken voordat je je echt kunt branden.
 • De Quooker kokendwaterkraan is energiezuinig en waterbesparend: Door de perfecte hoogvacuümisolatie verbruikt het Quooker-reservoir maar 5 cent per dag om voortdurend kokend water klaar te hebben staan. Bovendien tap je met een Quooker altijd precies de hoeveelheid kokend water die je nodigt heb. Kies je voor de COMBI, die ook warm water voor de mengkraan levert, dan ga je echt besparen. Want die rekent af met verspilling van water en energie door een lange warmwaterleiding naar de keuken.
 • De Quooker is er nu ook het zwart: Op de Salone del Mobile in Milaan (zeg maar de grootste Woonbeurs van Europa) was te zien dat donkere kleuren en rijke materialen de boventoon voeren in Europees design. Met de Quooker zwart haakt Quooker in op deze trend. Het is zelfs de allereerste, zwarte kokendwaterkraan ter wereld!

Quooker kokendwaterkraan zwart

Op de site van Quooker vind je alles wat je moet weten om eventueel tot aanschaf over te gaan.