Een studentje ben ik nooit geweest. Maar ik weet zeker dat als ik een echte studententijd had meegemaakt, deze pasta met spinaziesaus minimaal 3 keer per week op tafel zou hebben gestaan: goedkoop, gezond en makkelijk te bereiden:

Nooit heb ik geweten wat ik later wilde worden. Nooit. Eerst deed ik MAVO, toen HAVO toen nog een jaartje VWO en toen werd het toch echt tijd voor een studiekeuze… Maar wat dan? Ik had geen idee en dus ging ik maar werken. Receptioniste, bankemployee, croupier, marketeer, concepter, strategist, social media expert, noem maar op. Tussendoor heb ik altijd opleidingen en masters gedaan en op dit moment ben ik heel happy met wat ik doe: freelance marketingcommunicatie specialist, blogger van OHIMP en reisvlogger bij o.a. Libelle.

Maar goed, hoe kom ik hier op? O ja! Een studententijd met bijbehorende fuiven, drankgelag, korpsballen en cozy maaltijden heb ik dus nooit gekend. Zou ik er iets aan gemist hebben? Ik denk het niet. Ik zie mezelf meer als eeuwige student, zeker als het gaat om mijn maaltijden: die zijn altijd betaalbaar, makkelijk en snel.

“Mam, jij kan ECHT niet koken! Maar gelukkig weet je het zelf ook.”

Mia heeft gelijk. Ze zegt het als ik haar een bord noedels serveer met een vettig sausje en te lang gekookte brocolli. Ik doe maar net alsof ik het zelf een fantastische maaltijd vind maar als ze even niet kijkt kieper ik 2/3 van mijn bord in de prullenbak. Zelf creatief een gerechtje in elkaar flansen, dat is bij mij vragen om problemen. En dus zijn alle recepten die je tegenkomt op OHIMP eigenlijk een soort van studentenmaaltijden 😉

Wacht! Daar doe ik Ilja (u wel bekend als vaste redacteur hier op OHIMP) tekort mee. Want als er iemand is die WEL heel goed en lekker kan koken, is zij het. (Check deze traditionele huzarensalade maar eens).

“Mam, ik eet bij de Mac vanavond!”

“Neehee, ik maak pasta met spinaziesaus!”
“Oeh lekker!! Zonder knoflook?”

Zonder knoflook? Dat gaat ‘em niet worden. Als er iets niet aan deze saus mag ontbreken zijn het minimaal 2 teentjes knoflook. Dan gaat ze maar een avondje zonder jongens “chillen” 😉

Deze pasta met spinaziesaus maak ik nu ruim 10 jaar. De eerste keer dat Mia het at was bij Isa thuis, destijds Mia’s vriendinnetje op de kleuterschool. Mia zat in haar ik-lust-geen-spinazie periode en dus vertelden Isa’s ouders haar heel handig dat ze die avond pasta met groene saus gingen eten, en repten ze met geen woord over de spinazie als hoofdingrediënt.  Mia vond het heerlijk! Sindsdien is ze net zo dol op spinazie als ik en is dit recept een van onze favorieten.

Recept: pasta met spinaziesaus

Je hebt nodig voor 4 personen:

  • gehakt, tussen de 300 en 500 gram
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook (maar geloof me, 4 smaakt zelfs nog beter)
  • 1 pak deelblokjes diepvriesspinazie (ik neem a la crème om het extra te maken.)
  • 1 cup diepvries tuinerwtjes
  • olijfolie
  • peper & zout
  • geraspte kaas
  • en voor de lekkerbekjes: ketchup

Zo maak je de pasta met spinaziesaus:

Fruit de ui met de geperste knoflook in olijfolie, tot deze glazig wordt. Doe het gehakt erbij en bak deze rul. Voeg de spinazie toe en roer goed door. Doe de deksel op de pan totdat de spinazie helemaal ontdooid is. Kook ondertussen de pasta. Voeg de tuinerwtjes en champignons toe aan de saus, roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Doe pasta op een bord en schep de saus eroverheen en finish met geraspte kaas en eventueel een scheut ketchup.

Smullen maar!

Tip: je kunt met dit gerecht naar hartelust variëren. Ik vind een lepel of twee kruidenboter door de saus heel erg lekker. De spinaziesaus met extra blokjes rode paprika en/of courgette smaakt ook heerlijk. En Ilja heeft een culinaire variant van dit studentrecept, die volgt binnenkort!

Tot slot nog even dit: er zijn een aantal gerechten die ik kan bereiden als geen ander. Ik ben er als het ware specialist in geworden 😉 Dit zijn mijn toppers waar ook Mia 100% van smult: