draadjesvlees recept

Draadjesvlees eet je natuurlijk het liefst als het supermals is en heerlijk uit elkaar valt. Met dit draadjesvlees recept is succes gegarandeerd.

“Mam, wat eten we vanavond?”
“Draadjesvlees.”
“Draadjesvlees?! Lekker!”

Mia is als echte puber liever uit dan thuis. En qua eten doet ze ook niet onder voor de norm, het liefst vult ze zich met pizza, ijs en cola. Maar voor draadjesvlees blijft ze thuis en eet ze met plezier aan tafel, in plaats van onderuitgezakt op de bank.

Dit draadjesvlees recept is voor 6 personen, maar wij zijn met z’n tweeën en dus eten we er twee dagen van.

Ingrediënten draadjesvlees recept:

  • 200 g boter
  • 1 kg rib-runderlappen (op kamertemperatuur)
  • 4 uien (in ringen)
  • 50 g bloem
  • 2 rundvleesbouillontabletten
  • 800 ml water
  • 4 kruidnagels
  • 4 laurierblaadjes
  • 6 el balsamico azijn
  • 6 el ketjap manis

recept voor draadjesvlees

Bereiding draadjesvlees recept:

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C.
  2. Verhit de boter in de ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen in 3 min. rondom goudbruin. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan. Laat het bakvet in de pan.
  3. Fruit de uienringen 6 min. op laag vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de bloem toe en bak al omscheppend in 5 min. bruin en gaar. Voeg de bouillontabletten, het water, de kruidnagels en laurierblaadjes toe en breng het al roerend aan de kook.
  4. Neem de pan van het vuur en voeg de balsamico azijn, ketjap en het vlees toe.
  5. Roer goed door, doe de deksel op de pan en stoof minimaal voor 5 uur in het midden van de oven.
  6. Haal na ongeveer 4 uur de deksel van de pan. Roer door en zet nog 1 uur in de oven (zo kan de saus indikken). Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes.

Le Creuset pan in de oven

Combinatietip:

Stoofvlees kun je heerlijk serveren met rijst, aardappelpuree of met stukjes stokbrood, die je lekker in de pan doopt.

draadjesvlees tips

Wil je meer tips lezen over draadjesvlees?

In deze blog lees je tips die ik kreeg van de slager. Waar je bijvoorbeeld op moeten letten als je het vlees koopt.