Draadjesvlees dat uit elkaar valt en supermals is? Met deze draadjesvlees tips is succes gegarandeerd.
Tot dusver was het draadjesvlees dat ik maakte altijd smaakvol, maar had het qua structuur eerder iets weg van een oude schoenzool. De slager bij ons op de hoek gaf mij de volgende tips:
Tips bij het kopen van draadjesvlees:
- Let op de kleur van het vlees. Het meest geschikte vlees voor draadjesvlees is wat paarsig van kleur en niet rood. Als vlees paars is betekent het dat het goed heeft uitgehangen en dat het rijpingsproces goed is geweest.
- Vet is heel belangrijk bij het vlees. Let bij het kopen van vlees dat het goed doorregend is met vet. Tijdens de bereiding gaat het vet smelten en wordt het vlees mals.
Draadjesvlees recept:
Mijn favoriete draadjesvlees recept is heel makkelijk te maken. De tijd gaat hem zitten in het stoven van het vlees, en dat doe ik in de oven. Zo brandt het vlees niet aan en heb ik er verder geen omkijken naar. Zo komt het uit de oven:
Heb jij een ander recept voor draadjesvlees? Dan heb je vast nog wat aan deze draadjesvlees tips:
- Als je het vlees afblust, dan moet het vocht, de saus of bouillon dezelfde temperatuur hebben als het vlees in de pan. Bij koud vocht, sluit het vlees zich af, wordt het minder mals en neemt het weinig smaken meer op.
- Laat je vlees helemaal onder de bouillon of saus garen. Op deze manier droogt het vlees niet uit.
- Gebruik een deksel bij het maken van draadjesvlees. Zo blijft de warmte in de pan en wordt het vlees beter gaar.
- Voeg een scheutje rode wijn of azijn toe aan je draadjesvlees. De zuren die hierin zitten zorgen ervoor dat het bindweefsel in vlees wordt afgebroken, waardoor het vlees mals wordt.
- Net zoals ik deed in bovenstaand recept: zet gerust je hele pan in de oven op 120/140 ºC. In de oven brandt het vlees niet aan en je hoeft er niet naar om te kijken.
Recent Comments